Monika81 21.04.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Ekipa ktora wybralam do tej roboty poleca system firmy danachem z Tarchomina. Ja myslalam o systemie Weber-terranova. Ale fachowcy twierdza ze nie ma sensu przeplacac za W-T jak mozna zrobic taniej systemem Danachem, ktory podobno nie odbiega jakoscia od W-T. A przynajmniej nie tyle, zeby oplacalo sie zaplacic 20zl wiecej na m2. Co Wy na to? Za wsztkie opinie bardzo dziekuje bo sama juz nie wiem co o tym myslec i co wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 21.04.2008 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 20 zł na m2??? czy na opakowaniu?w pierwszym przypadku - mocna przesadaw drugim możliwe - reszta zależy od rodzaju tynku, dodatkach kruszywie itp.ja bym nie przesadzał z oszczędnościami, robie osobiście nie na tanim (maxit) klej serpo z włóknem i tynk na marmurze (polimer-mineral) + farma silikonowa. może to nie typowo, ale mam powody za to materiały - klasa. wybierzesz co zechcesz - ale tani nie zawsze znaczy taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika81 22.04.2008 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Roznica 20zl na m2 a nie na opakowaniu!!! moge ci podac ceny za 1m2 wykonanego ocieplenia z tynkiem silikatowym. Uzywajac Danachemu to 76zl/m2, Weber-terranova 96zl/m2 a w STO to 120zl/m2. Ceny nie uwzgledniaja styropianu, ktory zakupilam sama jakis czas temu.Takie ceny sa mniej wiecej w Warszawie i okolicach. 20zl roznicy na m2 to jednak sporo, szczegolnie jesli powierzchnia domu do ocieplenia to 500-550m2. Zanalazlam opinie o STO i wiem ze jest najlepsze ale i najdrozsze. Odnosnie Danachemu i Weber-terranova nie znalazlam zadnych opinii, wiec ciezko podjac jakas decyzje a ekipa od ociplenia przychodzi za 3 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.04.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Ja ze "swojego podwórka" Właśnie kleją dom na Terranowie, taki moja ekipa mi polecała, chwalą go sobie. Ja też słyszałem sporo pozytywnych opinii. Styropian Knaufa. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika81 23.04.2008 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Dzieki za ray i prosze o wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts