bobiczek 21.04.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Tak trochę oczywiście specjalnie żeby szpilke wbić małą. Dawno nie bywałem na forum. Ostatnio od niemałego czasu wróciłem. No i zauważyłem taką prawidłowość - że przeważnie to taka enklawa jakaś sie zrobiła i wąska grupka czasami sobie kadzi, czasami sobie gula , pyta się o coś co niby jest proste ale oczekuje poparcia i aprobaty, a każdy kto sie tam wtrąca jakoś wygląda jak intruz? - to jest od razu zrugany, zakrzyczany że jest błe. A wiecie, że jak już się przeprowadzicie na swoje, dylematy budowlane przeminą bezpowrotnie, to te więzi będą słabsze i czasami nawet wracanie do archiwum powoduje uśmieszek na twarzy? No i aktywność na forum zmaleje na pewno. I teraz pytanie. Czy uważacie że np forum "Wymiana doświadczeń" - i pytania wkoło Macieju te same maja sens? Czy dzisiejsze forum nie jest już tak bogate i pewne że wystraczy - słowo, nba wszystkie dylematy - wystarczy czytać do tylu. Te same, wieczne pytanie,,,,,, - no naprawdę czasami wydaja mi się jakoś tak juz głupawe.... A problemy wewnętrzne - przecież nie ma porady psychologa, specjalisty, tylko takie, no wiecie, ogólne, np - weź rób, goń na 4 wiatry, albo i inne, a przecież wiadomo że to nie takie proste itd. Pytania jakiego psa kupić albo jaki kolor dachówki - kurcze- przeciez i tak człowiek w końcu siada i robi po swojemu, czasami cenowo podyktowane, czasami innymi.. Jakby co - też zaglądam i lubię to forum od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.04.2008 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Bobiczku, również nabrałeś dystansu Każdy zaczyna i ma milion pytań i gubi sie w milionach decyzji (na jakim innym etapie życia poza budową podejmujemy dziennie tyle pytań ?) i szuka. Dlatego pytania sie powtarzają. Dla tych co zaczynają to forum jest OGROMNE i ma masę informacji. Dlatego jest tak a nie inaczej. A czasem ludzie nie piszą po to by uzyskać konkretną odpowiedź : zrób tak i tak. Tylko po to by usłyszeć : u mnie to było tak. A ktoś inny napisze : a u mnie tak. I zaczyna sobie układać w głowie. A jak sobie poukłada to mu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.04.2008 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 No niby masz rację, ale mnie wnerwia jak odpowiedzi są czasmi mało (coraz częściej) konkretne, przykładowe, ale takie ironiczne i płytkie. W 2-ch zdaniach prześmiewne, albo odsyłające do postów wcześniejszych. Za moich starych czasów - to problemy rozpatrywaliśmy poważnie, kombinowaliśmy, radziliśmy. A dzisiaj to albo płytko, albo krótko z góry jakoś. Olimpy czasami przodują w tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 21.04.2008 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 A co bedzie jakis petak podskakiwal za duzo. i glupie pytania zadawal i w ogole.... tu sie zarabia. I to jest ta roznica pomiedzy tym co bylo kiedys a co jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.04.2008 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Dobra Lump! Siedzisz to powiedz. Latem wysiadła mi pompa wspomagania na Pradze (na skrzyżowaniu z pomnikiem). A policjant na pytanie, gdzie warsztat w sobotę, mówi nie wiem "ale tego auta to pan na pewno tutaj zostawić nie może" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 21.04.2008 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 No przeciez napisalam Ci juz, ze policjant mial racje....ale ja przebywam teraz czesto w znacznie bardziej niebezpiecznych miejscach niz Praga. Praga jest cool Bobiczku, Francuzi jak przyjezdzaja to domagaja sie Pragi jak kanie dzdzu.....bo jest to jedyny kawalek, autetyczny Warszawy.....jaka byla przed Powstaniem......no i jestem zapieniona co chca zrobic na stacji metra na Pradze...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 21.04.2008 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Aaaa, tam byl na ulicy sw Cyryla i Metodego bardzo slynny komisariat na ktory mowilo sie " Cyryl jak Cyryl ale metody........" Masz na mysli Czterech Spiacych ? Piekny ponik - mogliby go wlasnie gdzies przy wejsciu do metra wpasowac - super by bylo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.04.2008 00:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Dokładnie. Policjanci kazali mi auto przepchac pod komisariat na druga stronę pasów - "bo tam (niby) bezpieczniej będzie Wawa jednak mnie nigdy nie podrajcuje (mam nadzieję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.04.2008 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Oj, Bobiczek, bo Ty nie wiesz, że trzeba było do mnie dzwonić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.04.2008 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Zeby, kurna , dali mlodym zdolnym a jednoczesnie troche oblatanym w architekturze i tradycji warszawskiej cos zrobic w tym miescie to by i Ciebie Wawka podrajcowalla !~ A tak to poza Praga nie ma nawet co rajcowac.... szare bloki, pare malli strzelili w srodku miasta, kupe smierdzacych supermarketow, teraz wywale pare wiezowcow ( bo rzadza ludzie hm, z kompleksem technologicznym. )to po piatej jak ludzie wyjda z biur wiatr bedzie zamiatal papiery ....... ale jak bede w Wawce to mozemy skoczyc na kawe .....i bedzie milo. I polubisz Warszawe. Choc wiem, ze jezdzisz tam w bardzo powaznym celu...Bobiczku i brak mi slow jak mam wyrazic swoje poparcie i sympatie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.04.2008 00:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 wiesz-Wawa Wawie nie równa. Pojechałem w sobotę zwiedzić muzeum powstania Warszawskiego - to się obrazili bo był Smirnoff i grill, a ja nawaliłem. Z tych light to było hasełko "jak tak kochasz Wawę - to sie przeprowadź" Gupie ciule z Wołomina i Ząbek-tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.04.2008 00:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Wawa do zamieszkania to temat do głębszej dyskusji na innym wątku. Ale te rozwalone ulice i torowiska, dla mnie porażka. Płacić za metr kw w "Stolycy" takie krocie -porażka-niestety. Gburowato, beznadziejnie, bez szans na rozwiązania komunikacyjne (vide mój Śląsk -aglomeracja większa niż Wawa razy 6 - średnicówka, A1, A4 - nieporównywalnie) - dziwię się trendom. No ale ja się dziwię konstruktywnie - a nie zdziwieni pewno regionalnie - i basta pewnie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.04.2008 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Jak mogles porzucic Smirnoffa dla Muzeum Powstania ! Pewno nic nie zostawili jak wrociles ! ( Wodki nie pijam bo jak wiesz chadzam a po wodce byloby raczej zataczam...) Jesli jest zarcie, ktore bardziej mnie odrzuca niz to z grilla to chyba McDonald i pochodne....................................................- a ) miasto powinno jednak byc takze do mieszkania a nie tylko jako trasa przelotowa ze wschodu na zachod i z polnocy na poludnie b) miasto jako punk przelotowy ciezarowek Wa r s z a w a rzadza i adminstruja ludzie s p o z a ktorzy nie rozumieja i nie lubia tego miasta - wzoruja sie na przestarzalych wzorcach urbanistycznych z poczatku ubieglego stulecia i wydaje iim sie ze sa nieslychanie trendy - wystroj stacji metra na Pradze jest tego przykladem...... Co do Wolomina i Zabek to sa to bardzo przyszlosciowe tereny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.04.2008 00:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 to wyrwane jako jedno z wielu. Cena za metr swojskości, nieprzyjazne miasto, taksówkarze mafijni, kłotnie polityczne, parady dziwaczne ale jako że w Wawie to głosne, cały ten zgiełk i wiele innych - o tym mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.04.2008 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Wiesz , ja tego nie zauwazam...bo ja tam po prostu mieszkam...tu mam rodzine i przyjaciol ( choc wiekszosc wyprowadzila sie poza Wawe). Klotnie polityczne mnie nie ruszaja.....polityk rzecz nabyta i przejsciowa .....no a zawsze cos sie dzieje.......i to tez jest plus. Choc z takim Nowym Jorkiem nie ma porownania. Smrod spalin tez troche mniejszy niz w NY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.04.2008 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 No i wiesz, to jest miasto Polibudy i Uniwerku..... i nie tylko. Spory osrodek akademicki. To jest super sympatyczne, mowie Ci, a szczegolnie studentki na wiosne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.04.2008 01:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Wawa - bardzo sorry - nigdy nie była ośrodkiem uczelni wziętych. Co prawda mój średni tam jest, prestiżowo bardzo, bo jedyna uczelnia w Polsce, ale starszy w Krakowie - i ten Kraków jakos zawsze mi sie najbardziej kojarzy z nauką i z Żakami - mów co chcesz. A Wawa? hmmmmmmmmmmmmm Wat, SGGH i to z prestiżu ogólnopolskiego - chyba wszystko. Sorry. Polibuda - Gliwice. Coś tam we Wrocku. i the end reszta niestety Krakau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.04.2008 01:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 no i SGPA - niech jest Choć podobno poznańska otwiera drzwi szerzej od niedawna dla absolwenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.04.2008 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Bobiczku, Ty jednak chcesz sie ze mna bic ! ! ! Krakow piekny i tak dalej........miasto starozytne .....ale Wydzial Matematyki na UW nr 1 w wielu rankingach ! Historia i Prawko bardzo wysoko, wszystkie Wydzialy jezykowe..... no i wodka w okresie studenckim smakuje w Warszawie dwa razy lepiej niz w Gliwicach ! Zapewniam Cie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.04.2008 01:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Lump!Widzisz?Podpuściłem Cię i przykład się jeden znalazł nie?Globalnie co do miast- niestety jako stolyca - porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts