werzaba 22.04.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 witam serdecznie i proszę o poradę.Chcę wybudować garaż / wiatę w taki sposób: mam duży taras wzniesiony aktualnie około 1 m powyżej gruntu, wylewka betonowa, ścianki boczne kamienne. Chciałbym podnieść wylewkę o jakieś 0,5 m wyżej i dodatkowo zagłębić się w gruncie o tyle samo i zrobić nijako pod tarasem miejsce postojowe dla samochodu. Aktualnie wylewka jest betonowa ale nie musi takowa pozostać, taras może być np drewniany. I tu mój problem - w jaki sposób właśnie drewniany taras uczynić sztywnym, czy pod warstwą desek zostawić lukę i zrobić pod spodem np blaszany dach skośny?? Może ktoś kombinował coś podobnego i ma jakieś doświadczenia lub wogóle inne pomysły.Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 22.04.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 myślę że Twą ciekawość zaspokoi projektant któremu zlecisz zaprojektowanie tej inwestycji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werzaba 22.04.2008 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 no ale ..... wolałbym załatwić to bez projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 22.04.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 hmmmmmmm..... masz chyba sąsiadów jakichś??? może im się nie spodobać samowola budowlana w ich sąsiedztwie.... mnie by się np. nie podobał nagle powstały garaż blisko mojego płotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts