rusek007 22.04.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Jaka fuga w cokole klinkierowym, interesuje mnie jej kolor, szerokość i rodzaj. Płytka klinkierowa Przysucha czerwona, wysokość cokołu ok 40cm.Z góry dziękuję za podpowiedzi i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmiel56 23.04.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Witam, u mnie fachowcy zrobili tak jak sie robi przy ścianie z klinkieru, czyli bez fug. Należy tu zaznaczyć ,że mam wykonane filary i wnęki tarasowe właśnie z klinkieru. Jeśli bym zrobił fugi na cokole pewnie wyglądało by to niezbyt ciekawie, a tak to się ładnie komponuje.Myślę, że gdy nie ma na całym budynku ściany z klinkieru to wypełnienie ciemną fugą może być OK. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 24.04.2008 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Może ktoś, coś dorzuci??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkier50 24.04.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 mozesz przyslac zdjecie tego klinkieru bez fug! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 25.04.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 A u mnie płytki klinkierowe cięte z cegłówek na grubość ok 1.5 cm. Kładziona opaska klinkierowa ok 35 cm(5 warstw). My zażyczyliśmy sobie fugi takiej samej jak przy klinkierze tj 10mm. Kolor fugi taki sam jak przy klinkierze(klinkier jantar melanż fuga grafitowa). Zabawy trochę było, ale efekt jest taki, jakby to była opaska z klinkieru a nie z płytek. Wydaje mi się, że czy z fugami czy bez to zależy od tego jak Wam się podoba. Nam na przykład nie podoba się układanie płytek klinkierowych bez fug. A w łazience podobają nam się jak najcieńsze fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts