RobertOC 10.09.2003 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 Mam dużą rozpiętość stropu i żeby go nie obciążać chcę zrobić podłogę pływającą z podłogowych płyt gipsowo kartonowych ułożonych na wełnie mineralnej 6 cm. Chciałbym poznać opinie użytkowników takiej podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 11.09.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 pierwszy raz słysze o takich płytach na podłogę, możesz coś wiecej napisać na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 11.09.2003 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 ja również pierwsze słyszę. a strop możesz zrobić z płyt osb albo paździerzowych na drewnianych legarach, a jak rozpiętość jest za duża na drewno, to legary możesz zamocować na np. stalowym dwuteowniku - oczywiście PRZELICZONYM przez konstruktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 11.09.2003 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Mam dużą rozpiętość stropu i żeby go nie obciążać chcę zrobić podłogę pływającą z podłogowych płyt gipsowo kartonowych ułożonych na wełnie mineralnej 6 cm. Chciałbym poznać opinie użytkowników takiej podłogi. Zapewne chodzi o system suchego jastrychu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 11.09.2003 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 to trzeba tak od razu, ale te płyty należy układać chyba na "pełnym" podłożu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 12.09.2003 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Chodzi o suchy jastrych. Producentem tego jest np Nida Gips. Podłogę mozna układać na warstwie wygłuszającej z wełny mineralnej lub keramzytu.Legary na podłodze nic nie dadzą bo ścianka działowa jest ustawiona w ok 1/3 stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 12.09.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Hey, czy ktoś z Was ma doświadczenia z układaniem suchego jastrychu? Zamierzam nim wyłożyć dwa pomieszczenia - jedno z betonową wylewką, drugie z płytami OSB na legarach - w obu przypadkach ze styropianem od spodu celem uzyskania przynajmniej częściowej izolacji termicznej (piwnica pod spodem). Na powierzchni w obu przypadkach przewiduję płytki. Pewnie niektórzy z was w takiej sytuacji poleciliby wylewki - ale te potrzebują więcej wysokości, zwłaszcza kiedy pod spód zamierza się włożyć styropian, a tego właśnie wolałbym uniknąć... Będę wdzięczny za wszelkie sugestie... P.S. systemy jakich firm używaliście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts