Marianekkk 22.04.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 witam. Mam wzdłuż sufitu betonową belkę (niewykończoną ) obok niej znajdują się drzwi i góra drzwi jest jakies 2 cm niżej niż ta belka. Musiałbym ją wykończyć (gładż), ale żeby dobrze wyglądało trzeba ja obniżyć o te 2 cm. Pasowało by przykleić od dołu płyte kartonowo-gipsową tylko czy można na sufit kleić płytę czy będzie się trzymać. Belka od dołu ma wymiary 35 X 320. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZABRA 23.04.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 ja mam na suficie belki betonowe i na to kg. "secjaliści" uznali, że tylko podwieszany, czyli na aluminiowych zawieszkach. Niestety takie rozwiazanie obniża sufiyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.04.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 witam. Mam wzdłuż sufitu betonową belkę (niewykończoną ) obok niej znajdują się drzwi i góra drzwi jest jakies 2 cm niżej niż ta belka. Musiałbym ją wykończyć (gładż), ale żeby dobrze wyglądało trzeba ja obniżyć o te 2 cm. Pasowało by przykleić od dołu płyte kartonowo-gipsową tylko czy można na sufit kleić płytę czy będzie się trzymać. Belka od dołu ma wymiary 35 X 320. Mozna kleic, tylko moze pekac na zlaczach. Zreszta zawsze moze pekac - czy na klej, czy na stelazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78adi 23.04.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 witam. Mam wzdłuż sufitu betonową belkę (niewykończoną ) obok niej znajdują się drzwi i góra drzwi jest jakies 2 cm niżej niż ta belka. Musiałbym ją wykończyć (gładż), ale żeby dobrze wyglądało trzeba ja obniżyć o te 2 cm. Pasowało by przykleić od dołu płyte kartonowo-gipsową tylko czy można na sufit kleić płytę czy będzie się trzymać. Belka od dołu ma wymiary 35 X 320. Mozna kleic, tylko moze pekac na zlaczach. Zreszta zawsze moze pekac - czy na klej, czy na stelazu... Z całym szacunkiem, ale klejenie do sufitu płyt k-g to chyba nienajlepszy pomysł. Z tego co mi wiadomo to tylko i wyłącznie montaż na profilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marianekkk 25.04.2008 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Płyta przyklejona narazie się trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 25.04.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Mozna kleic, tylko moze pekac na zlaczach. Zreszta zawsze moze pekac - czy na klej, czy na stelazu... Producenci GK maja odmienne zdanie - nie mozna kleic GK na suficie . Peka jezeli wykona sie to zle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.04.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Mozna kleic, tylko moze pekac na zlaczach. Zreszta zawsze moze pekac - czy na klej, czy na stelazu... Producenci GK maja odmienne zdanie - nie mozna kleic GK na suficie . Peka jezeli wykona sie to zle . Nie bede sie klocic - pewnie tak jest jak mowisz, chociaz jak budynek pracuje to bywa, ze peka plyta na stelazu tez. Znam to z obserwacji, nie z wykonania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 25.04.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Malgos Piszesz w innym watku , ze jestes historykiem . To piekny zawod ale daleki od budownictwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.04.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Malgos Piszesz w innym watku , ze jestes historykiem . To piekny zawod ale daleki od budownictwa . No wiec mowie Ci, ze nie z wykonania, tylko z obserwacji... Jeszcze tak zupelnie z innej beczki - kiedys u mnie faceci gladzili sufit (+wypelniali szczeliny jakims tam akrylem czy czyms, to niewazne - nie chcialam zeby dawali plyty, bo wlasnie chcieli je zrobic na stelazu i to by mi za bardzo obnizylo) i przyszedl do mnie sasiad z dolu, ze mu sufit peka. Czy wiedza o budownictwie przewiduje taki przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 25.04.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 No wiec mowie Ci, ze nie z wykonania, tylko z obserwacji... Jeszcze tak zupelnie z innej beczki - kiedys u mnie faceci gladzili sufit (+wypelniali szczeliny jakims tam akrylem czy czyms, to niewazne - nie chcialam zeby dawali plyty, bo wlasnie chcieli je zrobic na stelazu i to by mi za bardzo obnizylo) i przyszedl do mnie sasiad z dolu, ze mu sufit peka. Czy wiedza o budownictwie przewiduje taki przypadek? Oczywiscie . To klasyczny przypadek braku logiki wypowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.04.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 No wiec mowie Ci, ze nie z wykonania, tylko z obserwacji... Jeszcze tak zupelnie z innej beczki - kiedys u mnie faceci gladzili sufit (+wypelniali szczeliny jakims tam akrylem czy czyms, to niewazne - nie chcialam zeby dawali plyty, bo wlasnie chcieli je zrobic na stelazu i to by mi za bardzo obnizylo) i przyszedl do mnie sasiad z dolu, ze mu sufit peka. Czy wiedza o budownictwie przewiduje taki przypadek? Oczywiscie . To klasyczny przypadek braku logiki wypowiedzi . Albo przyklad "zdania logicznie falszywego". I jak tu nie kochac sasiadow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts