nidziowa 22.04.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam Nie wiem czy o tym juz było na forum ale odważe sie zapytac. Wybrałąm sobie piekarnik do zabudowy pod blat mastercooka M6EFX. Jednak stolarz robiący mi meble powiedział, ze jest zły, gdyż otwory odprowadzające gorace powietzre nie znajdują sie w częsci górnej i dolnej tylko po bokach. Wysłałam meila do Fagor i tam poinformowano mnie, ze ich piekarniki nie mają otworów góra -dół. I co mam robic? Przewertowałam strony próbując znależc odpowiedni piekarnik i nic. W niektórych miejscach jest napisane, ze piekarnik pzreznaczony jest do zabudowy w słupku. Zazwyczaj piszą w opisie, ze jest system chłodzenia obudowy. Ale to o niczym nie mowi. MAło dokładne informacje, a własciwie zadne. proszę o opinie BArdzo pilne. Muszę w tym tyg zamowic cały sprzet. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.04.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Ściągnij sobie ze strony producenta instrukcję obsługi - tam są wszelkie dane montażowe - i wręcz stolarzowi, niech robi jak w instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 22.04.2008 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 OK A mozesz mi napisać gdzie ja mam znależc instrukcję obsługi konkretnego piekarnika. Albo mnie wzrok zawodzi albo...co innego, gdyż próbowałam i nic. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 22.04.2008 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 OK Juz nieaktualna prośba....gdyz sama znalazłam ...... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.04.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 To zdaje się ten piekarnik: http://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1011&mcp_id=1054 Instrukcja: http://www.mastercook.pl/work/product/docs/upIDho.pdf Rysunek poglądowy: http://www.mastercook.pl/work/product/docs/docSPntK4 Jak nie ten piekarnik, to http://www.mastercook.pl Udanych zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.04.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 OK Juz nieaktualna prośba....gdyz sama znalazłam ...... pozdrawiam Za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 22.04.2008 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Dzieki OK. Przejrzałam to i mam "mieszane uczucia" Owszem, jest rysunek, jest napisane jak nalezy zamontować ale brak jest szczegółów co do budowy i tych nieszczęsnych otworów. Stolarz tłumaczył mi montaz piekarnika, mówił ze można zrobić dystans z jednej strony, aby odsunać od szafki z szufladami. Z drugiej będzie cargo. Jednak mimo tego śmiał się, ze będę otwierac szuflady pzry intensywnym uzytkowaniu sprzetu. CZy to prawda? Moze on pzresadza? MOZe wystarczy solidny montaż i dystans do szafki saśiadującej?? Nie mam juz ochoty ani czasu na szukanie czegos innego. Juz cały sprzet wybrany (maż z niepokojem czeka na listą ) a tu niespodzianka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.04.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Hhhm, wg mnie, to stolarz powinien zrobić tak jak na rysunku - jest dokładnie pokazane, gdzie mają być otwory wentylacyjne i że nie powinno być tylnej ścianki w szafce, oraz powinna być ona odsunięta od ściany. Z rysunków wynika, że wentylacja w tym modelu jest raczej z tyłu piekarnika, nie z boku, więc nie będziesz musiała otwierać szuflad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts