Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piekarnik pod blat!!

nidziowa

Recommended Posts

Witam

Nie wiem czy o tym juz było na forum ale odważe sie zapytac. :)

Wybrałąm sobie piekarnik do zabudowy pod blat mastercooka M6EFX. Jednak stolarz robiący mi meble powiedział, ze jest zły, gdyż otwory odprowadzające gorace powietzre nie znajdują sie w częsci górnej i dolnej tylko po bokach.

Wysłałam meila do Fagor i tam poinformowano mnie, ze ich piekarniki nie mają otworów góra -dół. I co mam robic?

Przewertowałam strony próbując znależc odpowiedni piekarnik i nic. W niektórych miejscach jest napisane, ze piekarnik pzreznaczony jest do zabudowy w słupku.

Zazwyczaj piszą w opisie, ze jest system chłodzenia obudowy. Ale to o niczym nie mowi. MAło dokładne informacje, a własciwie zadne.

proszę o opinie

BArdzo pilne. Muszę w tym tyg zamowic cały sprzet.

pozdrawiam

Dzieki OK. Przejrzałam to i mam "mieszane uczucia" :D

Owszem, jest rysunek, jest napisane jak nalezy zamontować ale brak jest szczegółów co do budowy i tych nieszczęsnych otworów.

Stolarz tłumaczył mi montaz piekarnika, mówił ze można zrobić dystans z jednej strony, aby odsunać od szafki z szufladami. Z drugiej będzie cargo.

Jednak mimo tego śmiał się, ze będę otwierac szuflady pzry intensywnym uzytkowaniu sprzetu. :evil:

CZy to prawda? Moze on pzresadza? MOZe wystarczy solidny montaż i dystans do szafki saśiadującej??

Nie mam juz ochoty ani czasu na szukanie czegos innego. Juz cały sprzet wybrany (maż z niepokojem czeka na listą :D ) a tu niespodzianka.

pozdrawiam

Hhhm, wg mnie, to stolarz powinien zrobić tak jak na rysunku - jest dokładnie pokazane, gdzie mają być otwory wentylacyjne i że nie powinno być tylnej ścianki w szafce, oraz powinna być ona odsunięta od ściany. Z rysunków wynika, że wentylacja w tym modelu jest raczej z tyłu piekarnika, nie z boku, więc nie będziesz musiała otwierać szuflad :wink: