LUK74 10.09.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 czym przykleić styropian do sciany fundamentowej zaizolowanej dysperbitem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 10.09.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 Jest coś takiego jak ABIZOL-DM-TIXO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jArti2 10.09.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 A klej do styroipanu nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_D12 10.09.2003 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 hej!Przyklej najnormalniejszym klejem do styropianu.... u mnie 2 rok i jest ok (u znajomego tak samo) Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość xrrr82 10.09.2003 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 Jest takie cos co nazywa sie styrbit. Wlasnie dzis dzwonilem do doradcy technicznego z fabryki i tak mi zaproponowal. Mozna tez sciane zaizolowac styrbitem na podkladzie z Dysperbitu rozcienczonego z woda 2:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 10.09.2003 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 odkopuję właśnie ściany fundamentowe w celu ich ocieplenia/zaizolowania od bezpośredniego działania wody deszczowej (na podsiąkanie od spodu nie mam wpływu, ale to już inna bajka. Pogodziłem się z tym. Mam posadzkę w piwnicy niemal równo z poziomem gruntu na zewnątrz, wody w piwnicy niema, jest czasem tylko lekkie zawilgocenie. Są to tereny dość suche i dużych podsiąków nie ma). Robię tak: styropian od strony gruntu obkładam potrójnie 2mm folią budowlaną wywijając folię na drugą stronę płyty styropianu, ot robię takie zakłady po 5-8cm i przymocowuję to zwykłą taśmą pakową - żeby się nie zsuwało. Następnie tak przygotowane długie odcinki opakowanego z jednej str. styropianu przyklejam najzwyklejszym klejem do fundamentu oczywiście stroną wolną od folii . I tu mam problem . Zastanawiam się czy zwykłe zasypanie tego ziemią wystarczy. Przecież gryzonie mogą b.łatwo dobrać się zarówno do folii jak i styropianu i wtedy nici z mojej izolacji! Myślałem o jakimś "chudym betonie", ale to strasznie wydłuża całą pracę...i koszty. Czy rzeczywiście muszę się obawiać gryzoni? Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.09.2003 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 A on nie zeżre styropiamu- czytałe, ,że niektóre środki powodują znikanie styropianu. Pzdr. rml2 ( zapomniałem sie zalogować ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
richie 11.09.2003 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Ja kleiłem zwyczjnym klejem do styropianu jest okpozdrawiam r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość xrrr82 11.09.2003 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 o ja:)jak jest na bazie wody to nie zje ..chyba ze jest glodny:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 12.09.2003 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 to troche wymyslne, Pearl, co robisz.japosmarowalem sciane 2x dysperbitem, przykleilem styropian pioro/wpust, posmarowalem go tez dysperbitem i wszystko przykrylem jednym kawalkiem folii na dole wywinietym od budynku a gore wsunalem na wysokosci kapinosu pod ocieplenie parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 12.09.2003 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 no to co z tymi gryzoniami? Obawiać się ich czy nie? Z jednej str. wydaje mi się, że gdybym był gryzoniem nie wpychałbym w siebie styropianu w połączeniu z folią, z drugiej jednak str. kto to wie co tam komu smakuje najbardziej . A ile właściwie kosztuje ten dysperbit? Moje ściany fundamentowe są tak nierówne, że praktycznie nie da się spojrzeć wzdłuż takiej ściany stojąc przy narożniku . Niedowiarków zapraszam do siebie. Potrzebowałbym masę tego dysperbitu... Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 12.09.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Pearl, jak masz takie krzywe ściany, to zrób sobie rapówkę. Dysperbit kosztuje ok. 2,10zł/kg. Na ścianę trzeba ok. 2kg/m2. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 12.09.2003 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 no to co z tymi gryzoniami? Obawiać się ich czy nie? Z jednej str. wydaje mi się, że gdybym był gryzoniem nie wpychałbym w siebie styropianu w połączeniu z folią, z drugiej jednak str. kto to wie co tam komu smakuje najbardziej . A ile właściwie kosztuje ten dysperbit? Moje ściany fundamentowe są tak nierówne, że praktycznie nie da się spojrzeć wzdłuż takiej ściany stojąc przy narożniku . Niedowiarków zapraszam do siebie. Potrzebowałbym masę tego dysperbitu... Pozdrawiam Pearl gryzonie nie zra styropianu tylko srutuja w nim korytarze. mozna wysypac wzdlu sciany trutke. warstwa dysperbitu nie musi byc przeciez rowna. przyklej jedynie rowno styropian tak zeby folia sie nie darla i ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 12.09.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 W temacie kosztów Dysperbitu. Można kupić za 1,9-1,95 zl /kg brutto (Izolbetu lub Inco Veritas) U mnie poszło niecałe 1,5 kg/m2 pierwszy raz z wodą pół na pół potem normalnie. PzdrFugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.09.2003 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 u mnie juz 3 rok jest przyklejony klejem i zazbrojony siatką..jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts