basiula_81 22.04.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam wszystkich serdecznie! Zapraszam do komentowania, doradzania, przestrzegania, pouczania, chwalenia, wychwalania, konstruktywna krytyka również będzie mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 28.05.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 dobry pomysl z powiekszeniem salonu Powodzenia w budowaniu CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 28.05.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 O powiększenie salonu toczyłam długą wojnę z mężem, on wygrał bitwę ale ja wojnę a tak na serio to powinniśmy podziękować naszemu majstrowi, że dał nam tyle czasu do namysłu. Nasz majster miał zacząć budowę w sierpniu poprzedniego roku i do jesieni skończyć. Nie można mu zarzucić iż nie zaczął... jednak z zakończeniem ma dużo problemu. Oprócz naszej wziął jeszcze dwie. Nie chcieliśmy zaczynać budowy zimą, więc omówiliśmy się że zaczynamy po świętach Wielkanocnych br. Marzec minął, zaczął się kwiecień, a majstra brak. Przychodził raz w tygodniu, ułożył kilka cegieł i kazał czekać do maja. W maju nareszcie budowa się ruszyła, nie obyło się bez zgrzytów, ale powolutku idzie do przodu. Strop zalaliśmy betonem B25 i mamy trzy tygodnie przestoju, na połowę czerwca mamy umówionego elektryka i hydraulika, a na początek lipca tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 10.06.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Ja tez nie lubie przestojów. Ale ładnie Wam idzie. Będę podglądać postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niuta78 11.06.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Śliczny domek Basiu,mam pytanie związane z powiększeniem salonu czy Archon zrobił wam te zmiany i czy miały one jakis wpływ na dach(o ile wydłużyliście salon w stronę tarasu)Pzdr Niuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 11.06.2008 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Śliczny domek Basiu, mam pytanie związane z powiększeniem salonu czy Archon zrobił wam te zmiany i czy miały one jakis wpływ na dach(o ile wydłużyliście salon w stronę tarasu) Pzdr Niuta Z archonu dostaliśmy pozwolenie na wprowadzenie zmian, architekt powiększył garaż o 2 metry (żeby zmieściła się kotłownia - będziemy mieli kocioł na miał, który nie zmieściłby się w pierwotnej kotłowni), salon natomiast powiększony jest o dobre 1,5.m. Dach przyjął (a właściwie przyjmie)to powiększenie dzielnie nasza architekt dodała krokwie i mówi, że nie będzie to miało wpływu na wytrzymałość dachu. Z powiększeń jestem bardzo zadowolona, salon ma "salonowe" rozmiary, a w kotłowni bez problemu zmieści się piec,opał i zasobnik na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niuta78 11.06.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 hmmmm.... kotłownia... o tym chyba nie pomyślałam. Dziękuje za bardzo szybką odpowiedź. my myślimy raczej o wysunięciu samego partery w stronę ogrodu, jednak chyba rzeczywiście przedyskutuję to z architektem... i tą kotłownię Trzymam kciuki za Waszą budowę i będę śledzić postępy. pozdrowionka Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 12.06.2008 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Powiększając salon automatycznie powiększa się pokój nad nim, powiększając tylko parter powstanie balkon, który będzie trzeba ocieplić i zaizolować,żeby ciepełko nie uciekało... To chyba nie będzie wyglądało dobrze. Przy ogólnych kosztach te dodatkowe kilka metrów pustaków i dachówki nie stanowią jakiś znaczących kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 14.06.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 a propos wystającego kolanka - spoko - i tak znajdzie się albo w "brudnej wylewce albo w ociepleniu - więc nic nie będzie widać. dzięki za dobre słowo i trzymanie kciuków za moją budowę w Poroninie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 14.06.2008 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Będzie schowane, pytałam się majstra i w tym momencie przestałam się martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 30.06.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Idziecie jak burza! Jeszcze chwila i nas dogonicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 01.07.2008 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Gdzie nam do was deskowanie dachu idzie jak krew z nosa, ścanki na poddaszu też jakoś stoją miejscu... ponarudzić trzeba ale ogólnie jestem zadowolona Z powodu problemów z internetem dopiero za kilka dni wkleję zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 01.07.2008 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Gdzie nam do was deskowanie dachu idzie jak krew z nosa, ścanki na poddaszu też jakoś stoją miejscu... ponarudzić trzeba ale ogólnie jestem zadowolona Z powodu problemów z internetem dopiero za kilka dni wkleję zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 16.07.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 no proszę. nawet rusztowanie macie pod kolor więźby! nie ma to jak szósty zmysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 27.07.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 basiula piękny domek! wejście zapowiada się bardzo efektowne a jakie ostatecznie wybraliście drzwi wejściowe? oczywiście czekam na zdjęcia bramy pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 29.07.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Ale mkniecie! I okna już macie eh zdjęcia zdjęcia! i to już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 29.07.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 no proszę. nawet rusztowanie macie pod kolor więźby! nie ma to jak szósty zmysł Wszystko musi pasować niestety, więźby nie będzie widać niedługo więc i rusztowań nie zostawimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 29.07.2008 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 basiula piękny domek! wejście zapowiada się bardzo efektowne a jakie ostatecznie wybraliście drzwi wejściowe? oczywiście czekam na zdjęcia bramy pozdrawiam! Co nowy katalog to nowa koncepcja drzwi wejściowych W lutym robiliśmy "rozeznanie" i w takim otworze drzwiowym miały się zmieścić właściwie wszystkie standardowe drzwi z dwoma naświetlami, więc spaliśmy spokojnie. Gdy przyszło co do czego to większość drzwi nas interesujących ma wymiary 180 cm, podczas gdy u nas jest 160 i najwyżej da się powiększyć do 170 bo na więcej nie pozwala za krótkie nadproże... A sprzedawca, z którym rozmawialiśmy już tam nie pracuje ...więc pozostają nam tylko drzwi robione na wymiar a to już pociągnie po kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 29.07.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Ale mkniecie! I okna już macie eh zdjęcia zdjęcia! i to już! Okna są urody przecudnej Bardzo mi się podobają, nie mogę się na nie napatrzeć. Jeszcze dziś postaram się się wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 29.07.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 świetnie domek wyglada!! bardzo ładne okna czy mogę prosić o zdjęcie od wewnatrz? - o ile nie bedzie to problemem... też planuje szprosy i bardzo chciałabym zobaczyć jak wygląda świat przez szprosy - szczególnie przez to duże okno (a raczej drzwi) balkonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts