sebamar 14.09.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Mam małe mieszkanie (44 m2) a w nim małą łazienkę (3,2 m2). Pralka jeszcze bardziej pomniejsze łazienkę. Co myślicie o zainstalowaniu pralki w kuchni? Macie w tym temacie jakieś doświadczenia? Obudowywać pralkę w kuchni czy nie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 15.09.2006 03:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 jak najbardziej trzeba tylko gniazdko na prąd, kran do wody / najlepiej gdzieś pod zlewem go zrobić żeby węża nie było widać/ odprowadzenie wody też ze zlewem.. zabudować czyli schować pod blat tak lepiej się kroi chleb czy stawia naczynia na blacie niż na cienkiej falującej blasze dzisiejszych pralek no i lakieru się nie obije od razu wyglądałoby brzydko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_x 15.09.2006 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Mam małe mieszkanie (44 m2) a w nim małą łazienkę (3,2 m2). Pralka jeszcze bardziej pomniejsze łazienkę. Co myślicie o zainstalowaniu pralki w kuchni? Macie w tym temacie jakieś doświadczenia? Obudowywać pralkę w kuchni czy nie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. WItam Jakbym widział swoje 44,14m2 . Od szwściu lat mam pralke w kuchni "nie widze przeciwwskazań". Pralka zlokalizowana pod blatem obok zlewu - dzwiczki od szafek "podzleoeych" przerobione tak, ze pralka jest całkowicie zasłonięta. P.S> Żeby ją wyjąc musiałbym rozebrac połowe zabudowy kuchni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.09.2006 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 jak najbardziej trzeba tylko ... Prawidłowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 15.09.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Możesz kupić nieco mniejszą pralkę niż standardowa i po prostu schować w jednej z szafek (oczywiście szaka musi być odpowiednio duża i bez dna, a pralka ładowana od frontu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NUTKA 15.09.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Absolotnie ODRADZAM! Przypominam o wlasciwym wykorzystaniu pomieszczenia jakim jest kuchnia (tu sie je i gotuje!). Prosze sobie przeanaliwac kazdorazowy kurs miedzy praniem w pralce, a wieszaniem rzeczy w lazience Zastanawia mnie jeszcze wazna kwestia: gdzie trzymac proszek i inne detergenty? Moze obok mąki i cukru! Lazienka, no coz malutka, ale moze rozwiazaniem bedzie pralka ladowana od gory?! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.09.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Na moją wyobraźnię działają rzczy do wyprania ... w kuchni...cóż... chyba nie bardzo... Moja łazienka to o ile dobrze pamiętam 1,5 x 2,0 m..i jest tam pralka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebamar 15.09.2006 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Dzięki za uwagi i rady. Wciąż nie podjąłem decyzji. Niby macie rację , że kuchnia służy do gotowania i jedzenia, ale zabudowana pralka temu chyba nie przeszkadza. Sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 16.09.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 http://foto.onet.pl/upload/44/60/_498228_n.jpg Użytkuję juz trzeci rok pralkę w kuchni otwartej na salon. Łazienka na dole mała, więc wolałam mieć porządny duży prysznic i nie obijać się o pralkę. Jak widać schowana jest nieco za niewielka ścianką i nie obudowana. Piorę w czasie "nietelewizyjnym", więc nikomu to nie przeszkadza. Środki piorące schowane są w osobnej szafce cargo, więc makom i cukrom nie przeszkadzają. Pranie wieszam na dworze bądź w dodatkowym pokoju, więc nie widzę różnicy w drodze z miską prania. W małym domu (mój też jest taki) trzeba iść na różne kompromisy. I nie oznacza to, że nie da się tak żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 17.09.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 od 5 lat mam pralkę w kuchni rewelacja miejsce dobre jak każde inne a nawet lepsze bo pralka ładnie zabudowana (mimo że nie do zabudowy)- wygląda jak kolejna szafka chemia- proszki stoją w szafce razem z płynami do mycia naczyń szmatkami proszkiem do zmywarki workami na śmieci i innymi nie spożywczymi przedmiotami pranie wieszam raczej na balkonie w lato lub grzejnikach -zima więc nie widzę róznicy czy noszę je z łazienki czy kuchni łazienkę mam dużą jak na bloki jaskieś 8 -9 m2ale nie miałem miejsca na schowanie pralki np: w wnęce a nie chciałem aby stała luzem u mojego brata również pralka stoi w kuchni ale z innych powodów mieszka w starym budownictwie gdzie w łazience ledwo meiści się przysznic wc i umywalka i nie było jak wstawić tam pralki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 17.09.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 a gdze trzymacie te plastikowa miske albo kosz w ktory wyciagamy pranie z pralki i niesiemy na balkon albo gdzies idziej nie mam pom. gosp i ten klamot mi zawadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 17.09.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 a gdze trzymacie te plastikowa miske albo kosz w ktory wyciagamy pranie z pralki i niesiemy na balkon albo gdzies idziej nie mam pom. gosp i ten klamot mi zawadza Kuchnię mam w ksztalcie litery U. W jednym rogu w szafce narożnej znajduje się "kręciołek" na garnki, w drugiej (obok półki na różne duże rzeczy typu: frytownica, duże salatery, pojemniki na ciasta, itp.) jest miejsce na miski, wiadro plastikowe, kosz na pranie. Wszystko sie mieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 21.09.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 no i teraz ja dołaczam do zainteresowanych tym tematem. Niestety nie chce sobie zawalać maciupkiej łazienki pralką więc jestem zmuszona wstawić ją do kuchni. Czy żeby wstawić ją do szafki musi być mneijsza niż standardowa? Czy wersje slim wpsują się w szafkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozbar 21.09.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam,Używałem w poprzednim mieszkaniu 6 lat pralkę w kuchni (pod blatem, z drzwiczkami meblowymi od frontu) i było OK.Teraz zrobiłem pralkę w łazience i już żałuję, że nie wstawiłem jej do kuchni. W łazience straszy, w kuchni nie było jej widać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 22.09.2006 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 brzozbar- a czy standardowa się zmieście czy trzeba kupić nieco mniejszą? Ja własnie chcę ją ukryć w szafce kuchennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inezw 02.10.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Mam malutka lazienke i dlatego bede zmuszona uwiescic pralke w kuchni.Szukam fotek, pomyslow jak ja zabudowac, schowac by nie byla mocno widoczna albo ladnie sie komponowala z caloscia kuchni.Dodam ze chce agd w kolorze srebrnym a pralka jest w kolorze bialym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 02.10.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 to może umieść ją pod blatem meblowym na w lini kuchni i zakryj takimi srebrnymu harmonijkowymi drzwiami podnoszonymi do góry - IKEA takie ma.nad blatem, bezpośrednio nad pralką też mogłabyś zrobić tyakie drzwi i miałabys składzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inezw 09.10.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Dziekuje za podpowiedz.Co jeszcze mozna zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vib 09.10.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 ja podrzuce jeszcze inny pomysl - u mnie lazienka byla po pierwsze za mala zeby wpychac jeszcze pralke a po drugie nie chcialem, zeby wygladala lazieneczka jak pralnia, w kuchni tez za bardzo nie chcialem, bo byla otwarta na mini-salonik, po drugie projektowalem kuchnie minimalistyczna, zeby szafki nie przytlaczaly i tak juz malej powierzchni, w zwiazku z tym zrobilem tak: z racji tego ze w przedpokoju mam zabudowane szafy suwane, to przebilem rury z lazienki do takiej szafy i do niej wsadzilem pralkosuszarke (na wszelki wypadek sciane za pralka ktora oddziela przedpokoj od mini-saloniku dodatkowo wygluszylem jakimas tam welna czy inna izolacja) i mam wieksza lazienke, w kuchni brak dodakowej niepotrzebnej zabudowy, a pralka w przedpokoju jest elegancka zamknieta Pzdr. vib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kukluxik 09.10.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Nie wiem czy takie harmonijkowe drzwiczki się sprawdza - ja mam takie i one żeby się otworzyć musza mieć za "plecami " wolną przestrzeń gdzie się ta roletka zesuwa- nie wiem czy jakieś części pralki nie będą w tym przeszkadzały... a najprościej jak można - moja siostra tak ma... pralka wstawiona pod blat i zamknięta normalnymi drzwiami w kolorze zabudowy całej kuchni ... bez większych kombinacji ...... wygląda jak normalna , kolejna szafka w dolnej zabudowie sparwdza się od 7 już lat i tylko wtajemniczeni wiedzą że tam stoi pralka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts