ankalenka 09.10.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 w mieszkaniu też miałam tak jak pisze kukluxik, ale pojawił się duży problem z wentylacją. Mimo otwierania drzwiczek od szafki i pralki na noc w zasadzie codziennie, pralka stała się hodowlą grzybów - szufladka na detergenty, chociaż wlewałam do niej jedynie płyn do płukania, pokrywała się co chwilę koloniami czarnych grzybów. Nie pomagało nic, ani czyszczenie ani płyny antygrzybowe, ani codzienne wietrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 09.10.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Z tego co wiem, ta szufladka tak ma, szczególnie tam gdzie płyn do płukania tkanin. I nawet jak stoi luzem w łazience... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inezw 09.10.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Tez myslalam o wstawieniu pralki pod blat i wkomponowanie go w mebelki kuchenne z zamykanymi drzwiczkami.Pomyslalam sobie jeszcze by przy laczeniu blatu ze sciana wstawic taka krateczke ktora powodowala by wentylacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 30.10.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Mam małe mieszkanie (44 m2) a w nim małą łazienkę (3,2 m2). Pralka jeszcze bardziej pomniejsze łazienkę. Co myślicie o zainstalowaniu pralki w kuchni? Macie w tym temacie jakieś doświadczenia? Obudowywać pralkę w kuchni czy nie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. TAK U-WIEL-BIAM pracującą pralkę w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 30.10.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 brzozbar- a czy standardowa się zmieście czy trzeba kupić nieco mniejszą? Ja własnie chcę ją ukryć w szafce kuchennej. kup pralkę do zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 30.10.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 brzozbar- a czy standardowa się zmieście czy trzeba kupić nieco mniejszą? Ja własnie chcę ją ukryć w szafce kuchennej. kup pralkę do zabudowy jasne...tylko taka jest trzy razy droższa... a po co płacić tylko za dodatkowa klapkę z przodu? Juz rozwiązałam ten problem...kupiłam węższą pralkę i zrobiłam wyższą szafkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 30.10.2006 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Mam małe mieszkanie (44 m2) a w nim małą łazienkę (3,2 m2). Pralka jeszcze bardziej pomniejsze łazienkę. Co myślicie o zainstalowaniu pralki w kuchni? Macie w tym temacie jakieś doświadczenia? Obudowywać pralkę w kuchni czy nie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. TAK U-WIEL-BIAM pracującą pralkę w kuchni ja też bosko się trzęsie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryol 01.11.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Od ponad 5 lat mam pralkę w kuchni, tak już było i trudno to było zmieniać, więc ją ukryśliśmy pod blatem kuchennym i zamnknęliśmy drzwiczkami takimi jak reszta kuchni. Nie jest źle. Do wszystkiego można sie przyzwyczaić... ale przyznam, że męczy mnie kursowanie z praniem między łazienką a kuchnią i z powrotem. Nigdy więcej pralki w kuchni! Przez nią musiałam zrezygnować z piekarnika, kuchnia za mała na tych dwóch (bo przeceiż piekarnik w łazience - to by była już lekka przesada). W sumie pranie ważniejsze niż pieczenie ciast - ale w nowym domu już wszystko będzie na swoim miejscu - czyli piekarnik w kuchni a pralka w pralni i tak będzie ok. Pozdrawiam. Jak jest konieczność to trudno, da sie przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piramidon 04.11.2006 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 mam w domku pralkę w kuchni bo po co inwestowć skromne środki w dodatkowe pomieszczenie pralni. wyniesienie prania 1-2 razy w tygodniu do ogródka to od 8 lat niewielki problem. W planach była pralko=suszarka, lecz pralka nie chce się zepsuć. Kiedys pranie wynosić trzeba było w wieżowcu ze względu na zagrożenie grzybem - i to na 11 piętro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 05.11.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 W życiu pralki w kuchni. Mam małą łazienkę a i tak jest tam pralka, ładowana od góry, jest mała ale pojemna (5,5kg bęben). Jest nowa, dobrze ustawiona a podczas wirowania jest jeden huk !!! Zamykam kibelek na 4 spusty i w spokoju mogę zrobić sobie herbatkę.A jak czyścicie pralkę??? Bo tam jest taki zawór który należy odkręcić i z niego wypływają ogromne ilości wody, i co pod szafki kuchenne spływa (bo ja nigdy nie nadążam z jej wycieraniem). I jak już wcześniej padało pytanie, a gdzie proszek, płyn do pukania??? Kosz na bieliznę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 20.03.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Szukam, szukam i ciezko cos dobrego znalezc. Z braku miejsca w lazience, musze dac pralke do kuchni. Miele ponoc najlepsza, ale chcialabym chowana calkowicie za drzwiczkami bez widocznego panelu (-a?). Ma moze ktos z Was pralke w zabudowie? Jakie i jak sie sprawuja? Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 20.03.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Szukam, szukam i ciezko cos dobrego znalezc. Z braku miejsca w lazience, musze dac pralke do kuchni. Miele ponoc najlepsza, ale chcialabym chowana calkowicie za drzwiczkami bez widocznego panelu (-a?). Ma moze ktos z Was pralke w zabudowie? Jakie i jak sie sprawuja? Z gory dziekuje. OK ma Gdzies już o tym pisała, nawet forki były, ale nie pamiętam, czy w swojej galerii, czy w innym wątku... Moze napisz do niej na prv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 20.03.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 OK ma Gdzies już o tym pisała, nawet forki były, ale nie pamiętam, czy w swojej galerii, czy w innym wątku... Moze napisz do niej na prv... Odnalazlam ten watek , jesli OK sie wkrotce nie odezwie, to napisze do niej na prv. Dzieki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 20.03.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 OK się odzywa Sprawuje się świetnie Znaczy, pralka, bo OK to różnie, różniście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 20.03.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 OK się odzywa O "wilku" byla mowa, no i "wilk".....sie pojawil Sprawuje się świetnie Znaczy, pralka, bo OK to różnie, różniście A co to za pralka jesli mozna wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 20.03.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Elektrolux EWI1235 Śmiało mogę polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 20.03.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Elektrolux EWI1235 Śmiało mogę polecić Dzieki serdeczne , kazde doswiadczenie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 20.03.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Facet w sklepie polecał mi jeszcze Whirpoola - był 4 stówki tańszy. Widzę, że dziś ta różnica się zmniejszyła. Nie zdecydowałam się, bo ta różnica w cenie to szybkość wirowania. I nie żałuję, bo wyjmuję prawie suche i schnie blyskawicznie, co przy małej powierzchni do suszenia jest dość istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 20.03.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Facet w sklepie polecał mi jeszcze Whirpoola - był 4 stówki tańszy. Widzę, że dziś ta różnica się zmniejszyła. Nie zdecydowałam się, bo ta różnica w cenie to szybkość wirowania. I nie żałuję, bo wyjmuję prawie suche i schnie blyskawicznie, co przy małej powierzchni do suszenia jest dość istotne Ja obecnie akurat uzytkuje pralke w kuchni (wynajmuje w tej chwili mieszkanie) i to do tego Miele , bardzo mi sie podoba, ale.....ona jest z albo inox, albo biala i zdaje sie, ze w calosci a nie tylko sam panel sterowania. Niedlugo bede robic mieszkanie u siebie i najbardziej odpowiadaloby mi zabudowac pralke w calosci, ale jesli zostalby sam panel to tez bym jakos przelknela, za to calosc frontu w kolorze inox mi sie nie widzi wcale, biel jest taka......powiedzmy.....nie-za-ladna. Pralka sama w sobie jest super, sa rzeczy ktore wiruje na 1600 obrotow i sa prawie jak suche, pranie jest super wyprane i nie-wygniecione, no ale z tym frontem mam problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 20.03.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Miele jest całkowicie poza moim zasięgiem cenowym . I chyba jako jedyni produkują pralki do zabudowy z panelem na wierzchu. Zazwyczaj pralki do zabudowy mają na drzwiach mocowania, do których mocuje się front taki, jak do szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts