fennel 20.03.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Miele jest całkowicie poza moim zasięgiem cenowym . I chyba jako jedyni produkują pralki do zabudowy z panelem na wierzchu. Nie wiem czy jedyni, ale za to takich zmywarek jest pod dostatkiem z panelami na wierzchu. Zazwyczaj pralki do zabudowy mają na drzwiach mocowania, do których mocuje się front taki, jak do szafki. Tez tak myslalam, ale np. tutaj http://www.miele.de/de/haushalt/produkte/1141_5449.htm , sa te pralki i jak sie powiekszy zdjecie i pobawi tymi kolorami ponizej zdjecia, to jakos mi to wyglada jakby calosc byla biala lub inoxowa. Hm....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 20.03.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Że zmywarki tak mają, to wiem - ale w pralkach to się nie spotkałam dotąd Wygląda na to, że jak już się szarpniesz na miele, to nie po to, żeby w szafie chować Choć z opisu tutaj: http://www.miele.pl/i.php?i=1912 wynika, że wymiar frontu na wysokość jest taki, jak szafek obok Może można ją też całkiem schować? Trzeba by się dobrze przyjrzeć - na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 20.03.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Że zmywarki tak mają, to wiem - ale w pralkach to się nie spotkałam dotąd Wygląda na to, że jak już się szarpniesz na miele, to nie po to, żeby w szafie chować Choć z opisu tutaj: http://www.miele.pl/i.php?i=1912 wynika, że wymiar frontu na wysokość jest taki, jak szafek obok Może można ją też całkiem schować? Trzeba by się dobrze przyjrzeć - na żywo Juz wiem, zamiast gdybac po zdjeciach, to doinformowalam sie bezposrednio u producenta. Pralka jest z widocznym tylko panelem (bialy lub inox), a front mozna dac swoj lub dokupic u nich (stad te zdjecia, przyznam, ze mylace troche). Przygladnelam sie tez dokladniej temu "mojemu" Miele w zabudowie (choc widac, ze jest juz wiekowy) i faktycznie front ma od szafek, a panel widoczny, z tym, ze ten panel jest bialy (tzn. byl, bo jakby troche zszarzal, podobnie zrobilo sie na panelu w suszarce). Teraz musze powaznie przemyslec, czy ta cena to nie szalenstwo , no i przegladnac mimo wszystko jeszcze inne opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 22.03.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Tutaj jest kilka pralek do zabudowy http://www.euro.com.pl/pralki-do-zabudowy.bhtml . Może coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owcaOwca 25.03.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 a może wstawić do takiej szafki ?....znajomi mają szafkę w kuchni,która wygląda jak zabudowana lodówka....w środku pralka a na niej stoi suszarka...mi się to rozwiązanie bardzo podoba http://owcaowca.wrzuta.pl/obraz/ljgGRzuL1d/ - pralka z suszarką schowane w tej wysokiej szafce po lewej ( coś mi nie wychodzi wstawianie obrazków tutaj ) no i oczywiście chciałam się przywitać to mój pierwszy post na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.03.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 To też bardzo fajne rozwiązanie z tą szafą - i można wstawić zwykłą pralkę. Tylko jeśli w kuchni, to już musi być naprawdę wieeelka kuchnia Z drugiej strony taką szafę to można już całkiem wszędzie postawić, byle woda była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 25.03.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 a może wstawić do takiej szafki ?....znajomi mają szafkę w kuchni,która wygląda jak zabudowana lodówka....w środku pralka a na niej stoi suszarka...mi się to rozwiązanie bardzo podoba http://owcaowca.wrzuta.pl/obraz/ljgGRzuL1d/ - pralka z suszarką schowane w tej wysokiej szafce po lewej ( coś mi nie wychodzi wstawianie obrazków tutaj ) no i oczywiście chciałam się przywitać to mój pierwszy post na forum O takim rozwiazaniu tez myslalam, ale niestety przy projektowaniu wyszlo, ze jednak nie za bardzo to wyjdzie. Niska czy wysoka szafka i tak sie nie zgra niestety z reszta . W sumie zabudowac pralke w kuchni sie przeciez da i to "zwyklymi" szafkami do zabudowy, mi raczej chodzi o wybor samej pralki, doswiadczenia innych z takimi pralkami. Zastanawiam sie jeszcze nad jednym...Pralka przy wirowaniu wywoluje jakies tam sobie chocby mini drgania. Jesli bede miec szklo na scianie w kuchni i blat, to wszystko przymocowane jakos do siebie i do sciany, to czy lacze miedzy np.blatem-sciana i szklem nie bedzie "pekac"? Obecnie mam szklo przymocowane do sciany i blatu silikonem, a pralka jest akurat po drugiej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.03.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Myślę, że nie ma się czym przejmować, jeśli chodzi o drgania i szybę. U mnie jest tak, że szafka z pralką ma boki z płyty (inne szafki stoją na nóżkach), jest skręcona z bokami sąsiednich szafek i blat jest położony na całości. Pralka jest "na ścisk" między tymi boczkami i one ją trochę "trzymają" przed lataniem. Poza tym już widzę, że lata bardzo mało, a jeszcze nie jest całkiem wypoziomowana - mam wrażenie, że jak ją wypoziomuję idealnie to już w ogóle luzik Tak więc, to latanie jest niwelowane przez boczki szafki, dodatkowo skręcenie szafek między sobą dodatkowo usztywnia całą konstrukcję szafek - myślę, że przenoszone drgania są minimalne. Między pralką a blatem jest u mnie jakieś 5 cm odstęp, więc blat nie styka się bezpośrednio z pralką, nie leży na niej - więc tu nie ma żadnych drgań. Pralka nie dotyka też ściany - więc tu również nic się nie przenosi. Mam blat granitowy, na ścianie gres i połączenie również na silikon - nic się nie dzieje, nie pęka. Silikon jest na tyle elastyczny, że zniweluje tę resztkę drgań, które mogłyby coś tam zaszkodzić. Jeśli jeszcze szkło będzie dochodziło do blatu i kończyło się na nim, to już całkiem prosta sprawa (u mnie blat dochodzi do płytek, ale gresowi to raczej nie zaszkodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 25.03.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 U mnie, w tej chwili, jest tak, ze pralka jest zabudowana w szafce (tylko panel wystaje) na wyspie, stad nie ma blat tutaj styku ze sciana. Niby pralka sztywno trzyma sie w tych szafkach, nawet przy wirowaniu 1600, ale jak stoi np. butelka z woda, to widac, jak sobie tam wibruje w niej woda. I tak sobie zaczelam myslec nad tym drganiem, szklem na scianie, blatem (a raczej ich laczem) i ta pralka, ktora u mnie stalaby w jednym ciagu przy scianie tam gdzie bylaby szybka. No zobaczymy jak to sie bedzie sprawowac w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.03.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 U mnie nic się nie trzęsie na blacie przy wirowaniu A bezpośrednio obok pralki mam szafkę ze sztućcami i garami - też nie słyszę, żeby coś brzęczało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 25.03.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 U mnie nic się nie trzęsie na blacie przy wirowaniu A bezpośrednio obok pralki mam szafkę ze sztućcami i garami - też nie słyszę, żeby coś brzęczało No gdyby nie ta woda, to tego bym nie zauwazyla. A stawialas juz kiedys wode na blacie nad pralka (w czasie prania)? Te drgania sa tylko przy wirowaniu oczywiscie, tak to nic a nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.03.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 U mnie nic się nie trzęsie na blacie przy wirowaniu A bezpośrednio obok pralki mam szafkę ze sztućcami i garami - też nie słyszę, żeby coś brzęczało No gdyby nie ta woda, to tego bym nie zauwazyla. A stawialas juz kiedys wode na blacie nad pralka (w czasie prania)? Te drgania sa tylko przy wirowaniu oczywiscie, tak to nic a nic sie nie dzieje. U mnie prawie zawsze coś tam stoi na tym blacie Ale przypatrzę się specjalnie Z tym, że jeśli to są tak delikatne wibracje, to na pewno nie zaszkodzą silikonowi, ani niczemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.03.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Dobrze, że mieszkam sama i tylko kot się dziwił czemu się gapię w szklankę wody Nic mi się nie trzęsie i nie ma żadnych wibracji, trochę drżą drzwiczki przy wysokich obrotach wirowania, ale na blacie nic nie drgnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 31.03.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Dobrze, że mieszkam sama i tylko kot się dziwił czemu się gapię w szklankę wody Nic mi się nie trzęsie i nie ma żadnych wibracji, trochę drżą drzwiczki przy wysokich obrotach wirowania, ale na blacie nic nie drgnie Dzieki za zrobienie testu . Tak sie poprzygladalam tej wbudowanej u mnie pralce i byc moze ona jest wyzej ustawiona niz Twoja? U mnie drzwiczki zaslaniajace pralke sa zamontowane wprost "do pralki", bo to pralka z widocznym panelem, wiec wiadomo, ze owe drzwiczki beda sie "ruszac". Mysle, ze to co i czy sie trzesie, to pewnie kwestia samego montazu jak i wielkosci pralki (kazde pol cm moze decydowac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 31.03.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Może tak być, że Twoja jest wyższa i dochodzi do blatu, u mnie drzwiczki też są montowane wprost do pralki, więc trochę się trzęsą. Moja stoi na podłodze i nie dochodzi do samego blatu, a po ściankach szafki najwyraźniej te wibracje nie przechodzą. No i blat mam ciężki, granitowy - to też może mieć znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 31.03.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Może tak być, że Twoja jest wyższa i dochodzi do blatu, u mnie drzwiczki też są montowane wprost do pralki, więc trochę się trzęsą. Moja stoi na podłodze i nie dochodzi do samego blatu, a po ściankach szafki najwyraźniej te wibracje nie przechodzą. No i blat mam ciężki, granitowy - to też może mieć znaczenie U mnie przez to, ze panel jest widoczny, to i musiala byc jako tako pralka dopasowana w zabudowie, zeby dziura (miedzy blatem a pralka) nie "swiecila". Blat w takim razie nie ma znaczenia z czego jest, bo mam tez granitowy, na dlugosci prawie 2,5 m, wiec ciezar jest spory, a mimo wszystko woda sobie lekko wibruje, to nie tak, ze az wychlapuje ja z butelki podczas wirowania . Typuje na umiejscowienie pralki i byc moze majac panel wystajacy bedzie sie tak dziac, ze schowana calkowicie pralka tego problemu moze w takim razie nie byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardziug 22.04.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam ! Zastanawiam się nad umieszczeniem pralki w kuchni. Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie? Jakie są wady i zalety takiego rozwiązania?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.04.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Ja miałam - nie chciałam wsadzać pralki do łazienki i zabudowałam sobie w meblach kuchennych (była niewidoczna, bo ukryta w szafce - w tej chwili już nie trzeba tak kombinować bo są specjalne pralki do zabudowy). Jedynym minusem było latanie z koszem z brudami do kuchni. Ale akurat daleko nie miałam i właściwie to za bardzo mi nie przeszkadzało. Za to łazienka bez pralki.... Miodzio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 22.04.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Kiedyś miałam pralke w kuchni. Było to jak na owy czas dobre rozwiązanie. Pralka była jakby dodatkowym przedłużeniem blatu . Specjalnych minusów nie widzę. Może to "nie uchodzi" bo powinna być jak teraz obecnie u mnie w pralni - ale - nie przejmuj się , tak naprawdę było OK! ( teraz to wszystko jest w kuchni zabudowane , a pralki do zabudowy nie ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.04.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 teraz to wszystko jest w kuchni zabudowane , a pralki do zabudowy nie ma tuuska dawno nie robiłaś rozeznania w temacie. pralek do zabudowy na rynku jest od cholery i ciut ciut. wystarczy wpisac w google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts