grregg 22.04.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam, Mam na oku fajną działkę (czyt. tanią). Tylko jest mały problem działka jest dość wąska 18m (18x30) i do tego jeszcze narożna. Wjazd na działkę jest od krótszego boku. Działka położna jest przy dwóch drogach osiedlowych (asfaltowe). Nie mogę nigdzie znaleźć ile w takim przypadku należy odsunąć dom od granicy. Na forum znalazłem, że komuś kazali odsunąć dom 7m od ulicy, wtedy zostałoby mi tylko 7 albo 8 metrów na budowę. Czy ktoś może mi podać jakieś konkretne przepisy od czego to zależy? Czy te 7m to był jakiś szczególny przypadek? Czy może droga osiedlowa traktowana jest podobnie jak zwykły sąsiad czyli muszę odsunąć się tylko 4m? Za pomoc z góry dziękuję Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 23.04.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Witaj!Mam bardzo podobna dzialke (niespelna 18x33m) ze scietym naroznikiem. Wiem, ze od krotszego boku bede musiala odsunac sie o 6m (zgdonie z istniejaca linia zabudowy). Jak bedzie od dluzszego boku (tu chce zrobic wjazd) - nie mam na razie pojecia. Od ponad dwoch miesiecy czekam na WZ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 23.04.2008 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Witam,Dla zainteresowanych - dzisiaj dowiedziałem się, że w tej konkretnej gminie muszę odsunąć się 5 metrów od drogi z każdej strony. Pozdrawiamg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts