ekmir 20.09.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Jaka musi być minimalna grubość styropianu w przypadku zastosowania ogrzewania podłogowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 20.09.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Jaka musi być minimalna grubość styropianu w przypadku zastosowania ogrzewania podłogowego? 1. uproszczając - zgodna z projektem 2.realnie - taka by zapewniła wymaganą izolację od spodu 3.zależy też gdzie, inaczej na gruncie, inaczej na piętrze (izol. termiczna/akustyczna) 4. wypadkowa grubości portfela inwestora do umiejętności sprzedawcy średnie wartości przewijające się w projektach widzianych na forum to powiedziałbym 8-20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 20.09.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Nie chodzi o docieplenie podłogi na gruncie, tylko użytkowego poddasza.Zależy mi na jak najmniejszej grubości docieplenia (styropianu) bo nie chcę zwiększać grubości podłogi.W projekcie jest 3 cm FS-20. Mi zależy na zejściu w "dół" 2 cm albo nawet 1 cm.Może to być lepszy parametrami styropian np. tzw "w kropki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 20.09.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 jak poddasze to skoncentruj się na styropianie akustycznym a nie kropkach, bo żeby potem nie było posta typu co jest słyszę każdy krok na poddaszu siedząc na parterze pzred telewizorem... no i jeśli podłogówka ma być na spinki (najtaniej, najprościej, najszybciej) to 3 cm to minimum zeby to się kupy trzymało, przy 4cm jest jako-tako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts