Nefer 18.05.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 A no co Ty Pewnie, ze nie urazilas. Topic nazywa sie "wymiana doswiadczen". Byc moze teraz sa inne farby olejne niz 30 lat temu. Pamietam jak bylam mala i ojciec cos musial malowac farba olejna. Do dzis pamietam jak sypal adekwatnym slownictwem. Ja mam tak pomalowane, ze sloje widac. Gorna powloka odnawiac co 2 lata. Drewniane okna chyba troche bardziej szarmanckie, niz z plastiku. pozdrawiam agnes A wiedzisz - bo w mojej świadomości to nadal taka chamska, biała albo seledynowa olejna :) Też uważam okna drewniane za bardziej eleganckie. A może wrzuć fotkę ? Jednak z racji lenistwa wybrałam PCV :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 18.05.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Jednak z racji lenistwa wybrałam PCV :) A dlaczego z lenistwa, bo ja też jestem leniwy, a wybrałem drewniane i co najważniejsze nie narzekam. Co się kryje pod tym stwierdzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.05.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Jednak z racji lenistwa wybrałam PCV :) A dlaczego z lenistwa, bo ja też jestem leniwy, a wybrałem drewniane i co najważniejsze nie narzekam. Co się kryje pod tym stwierdzeniem? Potrzeba konserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 18.05.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Potrzeba konserwacji. A kto powiedział, że masz biegać z pędzlem? Rozumiem, że samochodu również nie używasz bo trzeba robić przeglądy i konserrwacje? Mam okna drewniane. Każdej wiosny dzwoni do mnie pan i grzecznie pyta czy i kiedy mam czas. Następnie przyjerzdza do mnie i przez ok. 1/2 dnia robi przegląd i konserwację okien. Z oknami nie mam żadnego problemu! KAŻDE okna wymagaja konserwacji - PCV także jesli ktoś myśli inaczej jest błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.05.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Potrzeba konserwacji. A kto powiedział, że masz biegać z pędzlem? Rozumiem, że samochodu również nie używasz bo trzeba robić przeglądy i konserrwacje? Mam okna drewniane. Każdej wiosny dzwoni do mnie pan i grzecznie pyta czy i kiedy mam czas. Następnie przyjerzdza do mnie i przez ok. 1/2 dnia robi przegląd i konserwację okien. Z oknami nie mam żadnego problemu! KAŻDE okna wymagaja konserwacji - PCV także jesli ktoś myśli inaczej jest błędzie. Jasne i zębów też nie mam bo wymagają konserwacji :) PCV się myje. Tak jak normalnie się myje okna. Nie bawi mnie konserwowanie, malowanie i takie tam. I już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 18.05.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 PCV się myje. Tak jak normalnie się myje okna. Nie bawi mnie konserwowanie, malowanie i takie tam. I już. Mnie też nie bawi i nawet nie wiem kiedy i co trzeba robić. Mam umowę z firmą, która ma dbać o idealny wygląd moich okien. Osobiście nie muszę sobie zawracać tym głlowy. Oni muszą o tym co i kiedy muszą wykonać. Trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś osobiście np. wykonuje regulację i smarowanie okuć, a powinno się to robić po każdej zimie, również w PCV. Rozumiem, że babrać się w smarze to już lubisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.05.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 BUDULEC - a rób sobie co chcesz z:) MNIE SIĘ NIE CHCE LATAĆ Z PĘDZLEM i konserwować okna co kilka lat co stoi jak byk w instrukcji. Rozmawiamy o dwóch róznych rzeczach. NIe piszę, że tylko idiota zakłada drewniane okna - to Twoja sprawa. I pozwól, że ja róznież zrobię po swojemu, ok ? Wolę zapłacić za mycie dachu i jego konserwację raz w roku niż przechodzić akcję malowania okien co jakiś czas. Mogę ? Dzieki. A akurat latanie ze smarem mi nie przeszkadza , bo to lubię. Nie lubię jeszcze prasowac i łuskac grochu. Mam nadzieję , że to nie spowoduje u Ciebie dezaprobaty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 18.05.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 MNIE SIĘ NIE CHCE LATAĆ Z PĘDZLEM i konserwować okna co kilka lat co stoi jak byk w instrukcji. Nie wiem czy stoi tak w instrukcji, ale jeśli tak piszesz to pewnie masz rację. Oczywiście nic mi do tego co lubisz, a czego nie. Wracając więc do meritum straszenie konserwacją jest nieco na wyrost, gdyż jak pisałem wcześniej konserwację można zlecić innej firmie, a konserwować trzeba wszystkie pokna. Podałbym jeszcze przykład z gumofilcami, których nie trzeba pastować, a i tak większość woli skórzane "lakierki", chociaż oczywiście mogę się mylić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 18.05.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Im okna "bardziej" "drewniane", a "mniej" plastykowe, tym bardziej wymagają uwagi i "fachowej" konserwacji, a nawet powtórnego malowania "za jakiś czas". To tak z "biuścikami", te naturalne wymagają pewnych "zabiegów" aby były "naturalne", natomiast te "sylikonowe", będą bardzo długo wyglądały "naturalnie" bez specjalnych zabiegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 21.09.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Im okna "bardziej" "drewniane", a "mniej" plastykowe, tym bardziej wymagają uwagi i "fachowej" konserwacji, a nawet powtórnego malowania "za jakiś czas". To tak z "biuścikami", te naturalne wymagają pewnych "zabiegów" aby były "naturalne", natomiast te "sylikonowe", będą bardzo długo wyglądały "naturalnie" bez specjalnych zabiegów Czyli po zakupie trzeba się ciągle martwić o nie bo trzeba je znów zaimpregnować czy pomalować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 22.09.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 chyba po ślubie a nie zakupie? i nie impregnować a masować... no chyba że są silikonowe - to nie trzeba i tak zachowają naturalny wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 22.09.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 no chyba że są silikonowe - to nie trzeba i tak zachowają naturalny wygląd Ostatnie doniesienie brukowców wskazują, że silikonowe po latach ulegają 'granulacji' ... i gdzie ta natura ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 22.09.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 chyba po ślubie a nie zakupie? i nie impregnować a masować... no chyba że są silikonowe - to nie trzeba i tak zachowają naturalny wygląd No... w tym aspekcie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 28.09.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 polecam okna z drewna dąb starzeja sie wolniej niz ich własciciele.nawet maseczki odmładzajace nie pomoga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts