Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wspaniałe drewniane okna

Recommended Posts

A no co Ty :D Pewnie, ze nie urazilas.

Topic nazywa sie "wymiana doswiadczen".

Byc moze teraz sa inne farby olejne niz 30 lat temu. Pamietam jak bylam mala i ojciec cos musial malowac farba olejna. Do dzis pamietam jak sypal adekwatnym slownictwem.

Ja mam tak pomalowane, ze sloje widac.

Gorna powloka odnawiac co 2 lata.

Drewniane okna chyba troche bardziej szarmanckie, niz z plastiku.

pozdrawiam

agnes

A wiedzisz - bo w mojej świadomości to nadal taka chamska, biała albo seledynowa olejna :):)

Też uważam okna drewniane za bardziej eleganckie.

A może wrzuć fotkę ?

Jednak z racji lenistwa wybrałam PCV :):)

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Potrzeba konserwacji.

A kto powiedział, że masz biegać z pędzlem?

Rozumiem, że samochodu również nie używasz bo trzeba robić przeglądy i konserrwacje? :o

Mam okna drewniane. Każdej wiosny dzwoni do mnie pan i grzecznie pyta czy i kiedy mam czas. Następnie przyjerzdza do mnie i przez ok. 1/2 dnia robi przegląd i konserwację okien. Z oknami nie mam żadnego problemu!

KAŻDE okna wymagaja konserwacji - PCV także jesli ktoś myśli inaczej jest błędzie.

Potrzeba konserwacji.

A kto powiedział, że masz biegać z pędzlem?

Rozumiem, że samochodu również nie używasz bo trzeba robić przeglądy i konserrwacje? :o

Mam okna drewniane. Każdej wiosny dzwoni do mnie pan i grzecznie pyta czy i kiedy mam czas. Następnie przyjerzdza do mnie i przez ok. 1/2 dnia robi przegląd i konserwację okien. Z oknami nie mam żadnego problemu!

KAŻDE okna wymagaja konserwacji - PCV także jesli ktoś myśli inaczej jest błędzie.

Jasne i zębów też nie mam bo wymagają konserwacji :):)

PCV się myje. Tak jak normalnie się myje okna. Nie bawi mnie konserwowanie, malowanie i takie tam.

I już.

PCV się myje. Tak jak normalnie się myje okna. Nie bawi mnie konserwowanie, malowanie i takie tam.

I już.

Mnie też nie bawi i nawet nie wiem kiedy i co trzeba robić. Mam umowę z firmą, która ma dbać o idealny wygląd moich okien. Osobiście nie muszę sobie zawracać tym głlowy. Oni muszą o tym co i kiedy muszą wykonać. Trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś osobiście np. wykonuje regulację i smarowanie okuć, a powinno się to robić po każdej zimie, również w PCV. Rozumiem, że babrać się w smarze to już lubisz? :D

BUDULEC - a rób sobie co chcesz z:):)

MNIE SIĘ NIE CHCE LATAĆ Z PĘDZLEM i konserwować okna co kilka lat co stoi jak byk w instrukcji.

Rozmawiamy o dwóch róznych rzeczach.

NIe piszę, że tylko idiota zakłada drewniane okna - to Twoja sprawa.

I pozwól, że ja róznież zrobię po swojemu, ok ?

Wolę zapłacić za mycie dachu i jego konserwację raz w roku niż przechodzić akcję malowania okien co jakiś czas.

Mogę ? Dzieki.

A akurat latanie ze smarem mi nie przeszkadza , bo to lubię.

Nie lubię jeszcze prasowac i łuskac grochu. Mam nadzieję , że to nie spowoduje u Ciebie dezaprobaty :):)

MNIE SIĘ NIE CHCE LATAĆ Z PĘDZLEM i konserwować okna co kilka lat co stoi jak byk w instrukcji.

Nie wiem czy stoi tak w instrukcji, ale jeśli tak piszesz to pewnie masz rację.

Oczywiście nic mi do tego co lubisz, a czego nie.

Wracając więc do meritum straszenie konserwacją jest nieco na wyrost, gdyż jak pisałem wcześniej konserwację można zlecić innej firmie, a konserwować trzeba wszystkie pokna.

Podałbym jeszcze przykład z gumofilcami, których nie trzeba pastować, a i tak większość woli skórzane "lakierki", chociaż oczywiście mogę się mylić.

pozdrawiam

Im okna "bardziej" "drewniane", a "mniej" plastykowe, tym bardziej wymagają uwagi i "fachowej" konserwacji, a nawet powtórnego malowania "za jakiś czas".

To tak z "biuścikami", te naturalne wymagają pewnych "zabiegów" aby były "naturalne", natomiast te "sylikonowe", będą bardzo długo wyglądały "naturalnie" bez specjalnych zabiegów :lol:

• 4 months później...
Im okna "bardziej" "drewniane", a "mniej" plastykowe, tym bardziej wymagają uwagi i "fachowej" konserwacji, a nawet powtórnego malowania "za jakiś czas".

To tak z "biuścikami", te naturalne wymagają pewnych "zabiegów" aby były "naturalne", natomiast te "sylikonowe", będą bardzo długo wyglądały "naturalnie" bez specjalnych zabiegów :lol:

Czyli po zakupie trzeba się ciągle martwić o nie bo trzeba je znów zaimpregnować czy pomalować...