Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy

hippo

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie i aby nie zanudzać, proszę o fachową podpowiedź:

- jaka musi być minimalna grubość styropianu układanego na chudziaku pod ogrzewanie podłogowe oraz bez podłogówki. Czy jest jakaś różnica w jego grubości jeśli zastosuję styropian sytemowy, czy nie? (oczywiście tylko pod podłogówkę). Proszę o podpowiedź.

Pozdrawiam

Dzięki Honorata,

zastanawiam się czy zadałem pytanie tak proste i oczywiste, że oprócz Cibie nikt nie podzielił sie ze mną swoją wiedzą i doświadczeniami. A myślałem, że na tym Forum - Forumowicze wzajemnie sobie pomagają.

A może jednak ktoś jeszcze temat znany przybliży mi dokładniej.

Pozdrowionka

Dzięki Honorata,

zastanawiam się czy zadałem pytanie tak proste i oczywiste, że oprócz Cibie nikt nie podzielił sie ze mną swoją wiedzą i doświadczeniami. A myślałem, że na tym Forum - Forumowicze wzajemnie sobie pomagają.

A może jednak ktoś jeszcze temat znany przybliży mi dokładniej.

Pozdrowionka

parę uwag formalnych, jezeli zakładasz wątek to sprecyzuj w temacie o co chodzi tytuł "pomocy" nie mówi nic i większosci nie chce sie w taki wątek wchodzić. Druga sprawa, to o co pytasz było omawiane na tym forum juz dziesiątki razy. tak więc nic dziwnego, ze większości nie chce się pisać o tym poraz kolejny. Gdybyś poszukał troszkę po forum tobyś znalazł na ten temat z kilkanaście stron - to tak na przyszłość. teraz odpowiedz:

jeżeli jest podłogówka to na parterze dajemy 10 cm FS20 a na piętrze 5 cm FS20, gdy nie ma podłogówki to na parterze bez zmian a na piętrze mozna ze styropianu zrezygnować

pozdrawiam