caro 23.04.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Mój problem wygląda następująco:posiadam pozwolenie na budowę płotu od strony drogi i sąsiada.I tu problem z sąsiadem ponieważ twierdzi że w miejscu gdzie przebiega z nim granica działki przebiega kawałek drogi lokalnej wzdłuż granicy.Na mapie sytuacyjnej którą posiadam razem z pozwoleniem nie widnieje żadna droga,natomiast on posiada starą mapę ewidencyjną na której ta droga jest.Ale zgodnie z jego mapą droga ta została przegrodzona jego płotem obok którego miał stanąć mój płot.W dodatku według starej mapy jego dom stoi w granicy tej działki i jeszcze straszy mnie policją.Co mam z tym problemem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 24.04.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 caro, spróbuj wolniej i po kolei... Mój problem wygląda następująco:posiadam pozwolenie na budowę płotu od strony drogi i sąsiada. Masz pozwolenie (prawomocne??), czyli możesz budować. Koniec, kropka. Sąsiad swoje obiekcje mógł zgłaszać podczas postępowania. I tu problem z sąsiadem ponieważ twierdzi że w miejscu gdzie przebiega z nim granica działki przebiega kawałek drogi lokalnej wzdłuż granicy. ....... Ale zgodnie z jego mapą droga ta została przegrodzona jego płotem obok którego miał stanąć mój płot. Nadal nie zauważam problemu - znaczy się stawiasz swój plot obok jego płotu - zgadza się?? Na mapie sytuacyjnej którą posiadam razem z pozwoleniem nie widnieje żadna droga,natomiast on posiada starą mapę ewidencyjną na której ta droga jest. Posiadasz pozwolenie, posiadasz aktualną mapę ewidencyjną potwierdzoną przez geodetę. Budujesz więc. co Cię obchodzi ze on ma jakąś starą mapę?? W dodatku według starej mapy jego dom stoi w granicy tej działki i jeszcze straszy mnie policją.Co mam z tym problemem zrobić? Sprecyzować problem. Straszy Cię policją - to znaczy straszy że co?? Że doniesie na policję że budujesz zgodnie z pozwoleniem?? Rozjaśnij problem, wtedy będzie można coś podpowiadać I bądź dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts