Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak chodziłem do szkoły to panienki mi tylko w głowie były. Dlatego mogłem nie mieć przyjemności przerabiać tego tematu bo czesto na wagarach byłem. Ale coś tam słyszałem.

Wy tu sobie gadu - gadu !! , a ja kupiłem linkę 16kwadrat na uziom i niewiem czy ją montować czy wymieniać na grubszą.

(mam taki układ , że mogę)

Pozdrawiam

P.S

Komentujcie !! , komentujcie !! - po to jest forum !!

Marcin714

To mnie uspokoiłeś !!

Biorę się za montaż !!

Rozumiem , że ten pomiar mi potrzebny - jak k..wie dziecko ?

Skoro i tak uziom (chyba) dopnę do "wody" :lol:

Chyba ,że masz jakieś argumenty przeciw ??

Chętnie poznam !!

Narazie wielkie dzięki !!

Pozdrawiam

a ja z innej beczki

chcę w domku mieć płytę indukcyjną; no i ona jest na siłę

czy w związku z tym należy to określić w zakładzie energetycznym czy po prostu podpisuje umowę na prąd wg taryfy G i już?

kolega mi mówił że jak ma się siłę to większy abonament się płaci, czy to prawda?

Może się i płaci ale kto dziś nie ma siły? Więc jakby mnie ktoś z zaskoczenia wziął takim pytaniem to z pewnością odpowiedziałbym mu ,że trzeba iść do zakładu energetycznego i wziąść taryfę G s siła rozumie się sama przez się.

Przepraszam za wtrącenie - moje potrzeby: piekarnik elektryczny, czajnik bezprzewodowy, pralka, komp, tv, audio, oświetlenie, żelazko. Czy wystarczy jedna faza??? Wiadomo, że nie wszystko będzie naraz włączane, ale ten piekarnik mnie martwi.

Pozdrawiam