Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WOLSZYN (WFM) - Meble kuchenne - opinie, inspiracje, realizacje

firstlady

Recommended Posts

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

trochę późno odpowiadam, ale dopiero teraz natknęła się na pytanie. Obecnie w mieszkaniu mam meble kuchenne WFM z serii punto buk i punto szary, jeśli dobrze pamiętam. Kuchnię robiliśmy w mieszkaniu jakieś 5 lat temu i do tej pory sprawują się super i tak też wyglądają. Ceny teraz nie pamiętam, ale nie były wygórowane.

• 1 month później...

Witam

Szukam opinii nt mebli kuchennych z Wolsztyna. Wydaje mi się że są bardzo solidnie wykonane, szczególnie korpusy i ich krawędzie.

Wstępnie wybrałem fronty okleinowane czereśnia savona-amareto.

Byłbym wdzięczny za opinie, w szczególności mebli z tymi frontami (przedstawiciele Wolsztynskiej fabryki mebli nie maja przykładów realizacji w tym odcieniu).

Pozdrawiam

Darp

oprócz kilku wersji mojego projektu miałam okazję widzieć również wiele, wiele pozostałych, które mają w swoim dorobku. Każda z wersji jest tak niebanalnie rozwiązana, że naprawdę trzeba się sporo nagłowić aby wybrać najlepszą. Z tego co wiem, realizują zamówienia na terenie całego kraju więc każdy może skorzystać. Przy okazji uzyskałam też sporo ciekawych rad w temacie aranżowania pozostałych wnętrz. Z czystym sumieniem wrzuciłam Vigo na listę (krótką niestety) polecanych przeze mnie fachowców, na których trafiałam podczas budowy własnego domku :-)

Aha, teraz zamawiam u nich garderobę :-)

My mamy meble z WFM. Montować się będą za tydzień.

Jeśli chodzi o cenę - jest wysoka, ale gdy porównywałam taki sam projekt z tym samym wyposażeniem w innych studiach kuchennych - cena była podobna.

Zamówiliśmy meble - korpus wenge, fronty białe foliowane.Oczywiście te z fornirem są dużo droższe.

U mnie kuchnia w kształcie U ( w sumie ok. 9 m) - 12 600 zł.W tym 9 szuflad, 2 cargo, wszystko z spowalniaczami - szafki i szuflady.Blat 6 cm.

Dziękuję za refleksje

Trochę dziwią mnie ceny ok 40 tyś. (może z AGD)

Mi wyceniono wstępnie 10 m zabudowy w dębie na 17 tyś z technicznymi bajerami.

Planuję w okleinie czereśnia "jakaś tam"

Ma być o 30% taniej.

Zobaczymy

Acha od 1 sierpnia ceny idą o 10 % do góry w WFM więc jak ktoś planuje trzeba do 1 złożyć zamówienie z projektem i wpłacić zaliczkę

Pozdrawiam

DAP

Ja mam teraz kuchnie z Wolsztyna...montowana była 5 a może 6 lat temu. Sprawuje się rewelacyjnie. Nic się nie obwiesza, nic nie odchodzi. Godne polecenia.

Dokładnie nie pamiętam jak nazywały się moje fronty. ALe był to jakiś buk. Wampa - albo cos takiego.

ALe z tego co pamiętam... fabryka została wykupiona przez Niemcy.

I od 6 lat nie ma u nas sklepów. Widże, że coś się zmieniło... czyli rozumiem, że mają u nas z powrotem sklepy???

My własnie kupowaliśmy w ostatniej chwili jak fabryka plajtowała .... ( nie znam szczegółów) ale wiem, że jak kupowaliśmy ..dostaliśmy inne szybki w szafkach niż chciałam i powinni mi wymienić a już nie było tam z kim rozmawiać.

Była likwidacja.

Potem właśnie słyszałam, że przejeli ją Niemcy.

W każdym razie meble były super . Godne polecenia

Nie byłem

Do WFM zaszedłem przypadkiem i spodobała mi się jakość wykończenia korpusów

Wcześniej robiłem meble w jednej sprawdzonej, niedrogiej olsztyńskiej firmie, ale ostatnio strasznie nawalają z terminami,a ja muszę mieć na połowę września.

DAP

Jak się spieszysz to kup sobie kuchnie w Ikei. Miałam też kiedyś.W moim pierwszym mieszkaniu.

Też byłam zadowolona, podobnie jak z Wolsztyna.

Kuchnie Ikea, może nie mają wyszukanych dekorów. Ale mają sprawnie działające mechanizmy.

A zaletą ich jest , że nawet w trochę późniejszym czasie możesz dokupować szafki i fronty.

Ja starą kuchnie jak się przeprowadzałam zabrałam do pomieszczenia gospodarczego i dokupiłam jeszcze full szafek. Stoją 10 lat i nic się z nimi nie dzieje.

Teraz jak skończę budowę kupuje również kuchnie z ikeii ale oczywiście inne fronty.

Oczywiście nie kupię zlewozmywaków w Ikei bo są okropne.

I paru innych rzeczy.

A i Ikea jest tania.

• 8 months później...