Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WOLSZYN (WFM) - Meble kuchenne - opinie, inspiracje, realizacje

firstlady

Recommended Posts

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Użytkuję od kilku miesięcy i z czystym sumieniem mogę je polecić. Bardzo porządnie wykonane, ładne, funkcjonalne. Moim zdaniem świetny stosunek jakość/cena. Jedyny minus, jaki zauważyłam, to zawiasy (Hettich) - trochę się rozregulowują, ale to podobno norma w pierwszych miesiącach użytkowania.

• 4 months później...

witam,

mam pytanie czy ktos moze uzytkuje/ zamierza uzytkowac meble kuchenne wolsztynskie?

wlasnie mam zamiar kupic kuchnie z tej firmy...

chetnie posluchalabym opinii...

mysle o tronco lub ambra....ale raczej tronco...ambra ciut za bardzo stylizowane..

http://www.wfm-kuchnie.pl/meble-kuchenne-slowniki_systemy2,main,2,79,,26,,PL.htm

http://www.wfm-kuchnie.pl/meble-kuchenne-slowniki_systemy2,main,2,12,,26,,PL.htm

wstepna wycena w studiu to koszt okolo 20 tys

mam kuchnie 12 m2

niestety we wroclawiu moge kupic te kuchnie tylko przez studio

a moze ktos ma kuchnie w podobnym stylu a z innej firmy....

z gory dzieki za wszelkie info i pozdrawiam

hba

Hba, pamietam jak we Wroclawiu byl ich salon. Bardzo mi sie podobaly.

A czy oni robia projekt kuchni i ile to kosztuje?

Mnie sie podabaja nowoczesne, ale ta Twoja jest super.

Bylam zdecydowana na BRW wenge. Wiem, ze jakosc taka sobie, ale bardzo mi sie podobaja.

Teraz juz nie wiem.

Domyslam sie, ze te 20tys. to bez sprzetu. Czy tak?

Hba, pamietam jak we Wroclawiu byl ich salon. Bardzo mi sie podobaly.

A czy oni robia projekt kuchni i ile to kosztuje?

Mnie sie podabaja nowoczesne, ale ta Twoja jest super.

Bylam zdecydowana na BRW wenge. Wiem, ze jakosc taka sobie, ale bardzo mi sie podobaja.

Teraz juz nie wiem.

Domyslam sie, ze te 20tys. to bez sprzetu. Czy tak?

ellaj, kurcze to szkoda ze nie ma juz tego salonu we wro...ja szczerze mowiac nie slyszalam o tym salonie....

ja bylam w sprawie tej kuchni w studio projektowym Quatro na porannej.

Dostalam wycene orientacyjna kolo 20 tys. w tej cenie jest juz projekt z wizualizacja, meble, uchwyty, osw podszafkowe, blat , montaz.

Za wstepna wycene i projekt ale taki na kartce ...nie zaplacilam nic ]. to bylo niezobowiazujce spotkanie wiec mozesz sprawdzic ile kosztowalaby taka kuchnia wenge jaka Ci sie podoba....wiem wfm tez maja duzy wybor tych bardziej nowoczesnych kuchni

O brw slyszalam tez ze jakosc nie bardzo a mnie np nie stac zeby pozornie oszczedzic....teraz kupic taniej a za pare lat wymieniac.

pozdr

hba

• 2 weeks później...
WITAM!Mamy zamiar kupić kuchnie z wfm z seri LINEA wallis plum.Szukałam takich samych frontów u lokalnych stolarzy ale nie mają.Twój wybór też mi sie podoba.Pozdrawiam

Ja również :) Jóż zamówiłam projekt kosztował 200 zł ale potem odliczają jak się kuchnie kupuje.Wykonanie jest ekstra mam nadzieję ze kuchnia na żywo będzie wyglądać tak jak sobie to wyobrażam :) Cena mebli to 11 000 z montażem (kupuje przez studio). Cena nie jest niska tym bardziej ze moja kuchnia to 5m2 ale w wyposażeniu mam 2 cargo i inne bajery które robią cenę :p Również szukam na necie fotki na której byłoby już widać tak zrobiona kuchnię. Na stronce Wolsztyna jest w sumie tylko wycinek tej kuchni..

http://www.wfm-kuchnie.pl/meble-kuchenne-slowniki_systemy2,main,1,81,,27,,PL.htm

pozdrawiam

Witam !

ja rowniez bede miala mebelki kuchenne z tej firmy ! Moja kuchnia to model Vampa dab kremowy, juz sie nie moge doczekac jak to im wyszlo w realu, calosc ma przyjechac do nas w przyszlym tygodniu. Jak sie uda to mam nadzieje zrobic oczywiscie kilka fotek wiec postaram sie cos opublikowac na formum. Tymczaskiem pozdrawiam serdecznie,

// Anielica.

WITAM!Mamy zamiar kupić kuchnie z wfm z seri LINEA wallis plum.Szukałam takich samych frontów u lokalnych stolarzy ale nie mają.Twój wybór też mi sie podoba.Pozdrawiam

Jolanta rzuciłam okiem na Twoją kuchnię i się zakochałam!! :o piękna jest! obawiam się jednak, że przy moich ponad 8m zabudowy ceny wfm położą mnie na łopatki :cry: też będę szukać u lokalnych magików.

Daj znać jak już będziesz ją mieć na żywo :D

• 1 month później...
  • 2 months później...
Ja mam kuchnię Ambra od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony(oczywiście z żoną) Robiłem wycenę w Quattro i Ład Studio bo są dealerami WFM. Myślałem że w samej fabryce jest taniej, ale okazuje się (po sprawdzeniu) że ceny są zbliżone i sama fabryka odsyła do swoich dystrybutorów.(Myślę że to logiczne i dobrze świadczy o firmie). Kuchnię w końcu zamówiliśmy w Quattro. Miło , na czas i blisko:)

Witam! BESTA77 Gratuluję kuchni!Moja "kuchnia" jeszcze nie zamontowana bo wacham się między "wallis" a "veronesa" dąb biielony, tylko w nie tak bardzo "rustykalnym"charakterze.Zdecydowanie meble z WFM!Pozdrawiam!

Dzięki Jolu! :) Że tak powiem "to wszystko przez Ciebie" :wink: :D Jak pisałam wcześniej - zakochałam się we wrzuconych przez Ciebie zdjęciach! I bardzo Ci dziękuję, bo kuchnia naprawdę mi się podoba. Nie zamawiałam jej jednak w WFM, bo byłaby kilka tysięcy droższa. Ale tak na chłopski rozum - przecież nie święci garnki lepią - we wszystkich renomowanych firmach meblowych też robią te meble jacyć fachowcy z "gotowych" elementów czyli frontów, płyt, blatów itd. Mam nadzieję, że za parę miesięcy - lat okaże się, że oprócz walorów estetycznych ta moja kuchnia jest też dobrze i solidnie wykonana.

Powodzenia przy swojej kuchni! :)

Witam, też mi się podobają :D Czy ktoś próbował porównywać je cenowo z BRW? Rozumiem, że fronty to drewno? Muszę więcej poczytać na temat tej fabryki, zdobyć jakieś prospekty i katalogi. Wcześniej nie słyszałam o tej fabryce :-? Przydałoby się więcej opinii ich użytkowników, może się odezwą :)

Witam, też mi się podobają :D Czy ktoś próbował porównywać je cenowo z BRW? Rozumiem, że fronty to drewno? Muszę więcej poczytać na temat tej fabryki, zdobyć jakieś prospekty i katalogi. Wcześniej nie słyszałam o tej fabryce :-? Przydałoby się więcej opinii ich użytkowników, może się odezwą :)

Podejrzewam, że WFM wyjdzie drożej niż BRW. Po takiej szybkiej kalkulacji przy ok. 8 m zabudowy w BRW wychodził mi dany model ok 12 tys., w WFM bliżej 20. Ale oczywiście warto sprawdzić szczegółowo :)

To różnica byłaby znaczna :( BRW też mi się podoba :D W obecnym domu mam kuchnię Forte (swojego czasu to był szał). Trochę mi jej szkoda, bo jest naprawdę o key! no i kosztowała niemało :( Nie da się jej jednak przenieść do nowego domu :( Mam katalog WFM, ale bez szczegółowych cen. Poprostu bez gdybania muszę zlecić wycenę u obu producentów :-? :-? :-?

• 5 months później...