Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WOLSZYN (WFM) - Meble kuchenne - opinie, inspiracje, realizacje

firstlady

Recommended Posts

ja jestem wlasnie bliski podpisania umowy, bardzo spodobala mi sie kuchnia mirabelle z oferty wfm, mieszkam nad morzem i zlozylem zapytanine do kilku salonow prowadzacych wfm, tylko firma wiking ze szczecina odpowiedziala, podobno dowoza kuchnie po calej polsce, porownywalem tylko z cenami w warszawie jak bylem kilka dni temu i okazalo sie za ta sama kuchnie chca 15% wiecej w warszawie niz w szczecinie, czy ktos mial doswiadczenie z ta firma?

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja również posiadam meble wolsztyńskie. użytkuje je od ponad 8 miesięcy i jestem z nich bardzo zadowolona, mam serię piano w kolorze orzech canaletto a więc bardziej nowoczesny styl :) wykonane są bardzo starannie, fornir wbrew moim obawom jest trwały i nie rysuje się, brzegi są bardzo dokładnie wykończone. nie wiem jak sprawuje sie u nich połysk na frontach. :):)

ja kupowałam je w salonie na śląsku. przy okazji nauczyłam się na własnym przykładzie, że meble a montaż to dwie różne rzeczy - meble - bez zarzutu, materiały najwyższej jakości, projekt ciekawy ale montaż - ehhh :( krzywo, niedokładnie, gdzieniegdzie rysy (powstałe w trakcie montażu), żle sklejony blat, wybite szybki w okapie.... i dużo by tu jeszcze wymieniać.... oczywiście zostało to wszystko poprawione ale niesmak pozostał... no i gdzieniegdzie wziąż znajduję niedoróbki... a więc meble polecam całym sercem natomiast radze zwrócić uwagę na montaż - tym bardziej, że ich kuchnie do tanich nie należą :):):)

Witam

Jestem szczęśliwą posiadaczką takiej kuchni wallis plum z wolsztyna. Zainteresowanym mogę przesłać fotki na maila.

Piszcie na [email protected] Pozdrawiam

Wrzuć zdjęcia do wątku kuchennego plis! :D

wiem, że głupio zabrzmi ... jak te fotki wkleić ? może lepiej utworze album na pikasie i wkleje linka :) :)

....

wiem, że głupio zabrzmi ... jak te fotki wkleić ? może lepiej utworze album na pikasie i wkleje linka :) :)

Najpierw wrzuć na jakąś stronę typu fotosik itp. Jak wrzucisz to wchodzisz na to zdjęcie, klikasz prawym myszy i wchodzisz we właściwości - tam jest adres tego zdjęcia z końcówką .jpg - kopiujesz ten adres i w posta wklejasz tak:

skopiowanyadreszdjęcia.jpg

powodzenia :)

Gość justyna_m

ja również zamówiłam meble wfm

będą pod koniec września to pokaże jak wyszły. u mnie białe lakierowane na wysoki połysk + blaty drewniane.

jakość bardzo nam się spodobała w salonie i jesteśmy zadowoleni z ceny. Montaż dodatkowo płatny ale w cenie również naszych sprzętów agd (nie musieliśmy koniecznie kupować u nich aby nam zamontowali).

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

Ja się na nią czaję. Fronty Stella ok. 9 metrów, same szuflady na dole , włączając w to cokołowe,wszystkie możliwe dodatki, wyliczono mi 22 000,00. :o

Rozglądam się za czymś tańszym, ale ta kuchnie mnie tak urzekła, że patrząc na inne porównuję je i wszystkie wypadają blado... Nie mówię, ze są złe, ale.... ta Stella to kuchnia moich marzeń - idealna, wymarzona....

Ponieważ to inwestycja na lata wolę chyba trochę dołożyć i mieć to o czym śniłam, a nie przechodząc obok wystawy sklepowej wodzić rozmarzonym wzrokiem za "moją" Stellą i myśleć..."O! Taką kuchnie chciałam mieć.... ale wtedy brakło mi 3 000...." Wolę poczekać dłużej (już rok żyjemy bez kuchni, tylko na elektrycznej dwupalnikowej z Tesco - fakt, ciężko) ale w końcu mieć to co chcę. :)

ja byłam w salonie i kuchnie w bloku wycenili mi na 20 tys bez sprzętu. nie powiem meble są śliczne i wykonane porządnie ale myślę ze trochę za drogo tym bardziej ze mebluje 74m mieszkanie a nie tylko kuchnie. Przez przypadek trafiłam do chłopaka który zrobi mi kuchnie bez pośredników. cena 10 tys w tym mam wszędzie domykacze i górę mebli bede miała zrobioną z płyty mdf a na to szkło wiec różnica jest wielka:)

• 1 month później...
A gdzie zdjęcia i ceny? Też już wysłałam wymiary na kuchnię w stylu angielskim i czekam :). Ile może kosztować ? Mam kuchnie ok.8 m kw. Nieduza, więc mam nadzieję że będzie mnie stać.

Trudno jest wycenić kuchnię na metry,wszystko zależy od tego ile jest szuflad,czy są carga,jakie systemy są użyte w szafkach naroznych,jakie uchwyty.

Dla mnie osobiście jakość Wfm mocno spadła,zmienili zawiasy na bluma jakosć wykonania blatów spadła ze o drewnianych formatkach nie wspomnę.

Poszukałabym jeszcze w innych miejscach.Mam wyspę z Wfm i dziś już nie zapłaciłabym takiej ceny za nią,laminat z blatu się odkleja i staranność wykonania pozostawia wiele do życzenia

I

Użytkuję kuchnę WFM od 10 lat!!! Jest solidna! Praktycznie fronty są nie do zdarcia :) Blat jest juz do wymiany (rozłazi sie nad zmywarką i jest odprysk na stole (postawiłem tam kiedys gorący garnek :oops: ) Ale chyba po 10 latach ma prawo! Z żalem rozstaję sie z ta kuchnią, bo wcale mi się nie znudziła, ale wyb udowałem dom i lada dzień trzeba się przeprowadzać. Polecam wfm i podobnie jak ktoś z poprzedników zwracam uwage na montaż!!! "Fachowcy" zrobili kilka niedoróbek, ale sama kuchnia sprawdziła się!

• 1 month później...
....

Najpierw wrzuć na jakąś stronę typu fotosik itp. Jak wrzucisz to wchodzisz na to zdjęcie, klikasz prawym myszy i wchodzisz we właściwości - tam jest adres tego zdjęcia z końcówką .jpg - kopiujesz ten adres i w posta wklejasz tak:

mój album :)

http://picasaweb.google.pl/kinga.balazy/Kuchnia#

pozdrawiam

• 1 month później...
....

mój album :)

http://picasaweb.google.pl/kinga.balazy/Kuchnia#

pozdrawiam

Dopiero teraz tu dotarłam :)

Świetnie wygląda!! :D Naprawdę bardzo mi się podoba (na pewno także przez sentyment, że u mnie jest taka sama :wink: ).

• 1 month później...

Witam Wszystkich!

podczytuję ten wątek od dawna i czerpałam inspiracje dla swojej kuchni... Mam juz wizualizację, ale oprócz zastosowanego w niej koloru mam pewne wątpliwości co do wielkości szafek... wiecie ... na folderach prezentowane kuchnie mają szuflady i szafki 90--tki... a w domu... szara rzeczywistość... nijak nie da się zrobić....

pomożecie coś?

http://lh4.ggpht.com/_HqsuGVQOk9w/S-PeyHwcCkI/AAAAAAAAAEY/c0V3LJBaUl0/s144/kuchnia%201.jpg

Ania

Edytowane przez Aniutka i Roofi