daggulka 24.04.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam serdecznie. Znalazłam w składach PSB farby firmy MALFARB . Gama kolorów ok- da się coś wybrać , cena w miarę atrakcyjna bo 80zł za 10l farby . Chodzi o tą farbę-akryl color: http://www.malfarb.pl/produkty/zewn/images/01.jpg Jest to farba nadająca się na zewnątrz jak i do wnętrz. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 24.04.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Takiej lipy się nie uzywa cena za wysoka są np dekoral bekers tikkurila o niebo lepsze i wydajniejsze a efekt przy dobrym wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 23.07.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 podnoszę wątek Malfarb u mnie kosztuje 55zł za 5l kupiłam jedno opakowanie na próbę Za to dekoral kosztuje już 80-85zł Patrząc na to że pewnie będę musiała kupić 2 opakowania aby pokryć ściany to wydam za Malfarb 110zł a za dekorala160zł różnica co najmniej 50zł Ale dziś też zakupiłam 10 l wiaderko białej śnieżkę 50złi i pigmenty, też mam zamiar wypróbować takie rozwiązanie, bo przy wykończeniówce kaski mało , maluje bezpośrednio na tynk cem- wap, zagruntowany wapnem, kupiłam też dziś uni grunt, ale ta dodatkowa praca nie jest mi na rękę, zobaczymy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 23.07.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Uni-Grunt pod farbę ?Zapraszam do poczytania archiwum forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riczard_nikson 23.07.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Jeszcze rok temu miałem 2 sklepy z farbami w Radomiu i mogę się podzielić opiniami klientów.Otóż wielu chwaliło sobie tą farbę, byli z niej zadowoleni.Byli to klienci, dla których bardziej liczy się farba, a nie marketing produkujących jej korporacji.Klienci, którzy ją kupowali przychodzili przeważnie z malarzami, którzy sami wybierali farby ( w zadanym przedziale cenowym), bardzo wielu wybierało właśnie malfarb, nie zawsze decydowało to, że był najtańszy.Najlepiej jednak sprzedawała się taka farba:http://netgips.pl/index.php?products=product&prod_id=440Biała Jedynka, miałem ją po 33zł za 10l, szła jak woda. Są to jednak fabry, które po kliku latach będą wymagały odświeżenia. Normalka.Jeżeli masz dużo kasy i mieszkasz w czystej okolicy, może warto pokusić się o beckersa, z oryginalnymi barwnikami, które nie płowieją.Jakość tych farb jest lepsza (dłużej jak nowe) ale nie wiem czy warta swojej ceny. Inna kwestia to fabry lateksowe, satynowe i inne. Osobiście polecam Jedynkę, i białą i żelową jednokrotnego krycia i inne barwione w fabryce.Ale nigdy nie kupowane w supermarketach, tam idzie inny gatunek, a w dodatku przeważnie jest drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.07.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Ale nigdy nie kupowane w supermarketach, tam idzie inny gatunek, a w dodatku przeważnie jest drożej. jasne ........ kolejny z teoria spiskową świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 23.07.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Ale nigdy nie kupowane w supermarketach, tam idzie inny gatunek, a w dodatku przeważnie jest drożej. jasne ........ kolejny z teoria spiskową świata Jasne ze nie wszystkie towary ale wiele jest takich ktore są jednak inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 24.07.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam Mam sklepiki z farbami w poznaniu i warszawie, powiem szczerze że najlepiej sprzedający się towar to farby Magnat. Sam jeszcze nie korzystałem, ale we wrześniu mam odnawianie w domu i na pewno spróbuje. Ceny są różne, zalezy gdzie kupujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 24.07.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam Mam sklepiki z farbami w poznaniu i warszawie, powiem szczerze że najlepiej sprzedający się towar to farby Magnat. Sam jeszcze nie korzystałem, ale we wrześniu mam odnawianie w domu i na pewno spróbuje. Ceny są różne, zalezy gdzie kupujesz. Ale tez najdrozsze liczac dwukrotne malowanie. Czy rzeczywiscie wystarczy jedna warstwa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 27.07.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Witam Mam sklepiki z farbami w poznaniu i warszawie, powiem szczerze że najlepiej sprzedający się towar to farby Magnat. Sam jeszcze nie korzystałem, ale we wrześniu mam odnawianie w domu i na pewno spróbuje. Ceny są różne, zalezy gdzie kupujesz. Ale tez najdroższe liczac dwukrotne malowanie. Czy rzeczywiście wystarczy jedna warstwa ?? Zdecydowanie nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Jeżeli bazujesz na farbach z supermarketu to na pewno cena farb MAGNAT jest wyższa (co przekłada sie na jej lepszą jakość, trwałość i bezpieczeństwo). Nie jestem ekspertem w dziedzinie technik malarskich, ale rozmawiam z ludźmi i chyba każdy wie że zazwyczaj kładzie się dwie warstwy tak, aby uzyskać lepszy efekt. Ludzie najczęściej korzystają z farb nobiles, dulux, oraz śnieżki. Farbami z supermarketu może Pan sobie pomalować najwyżej garaż, bo tylko do tego się nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.07.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 brakuje informacji do ww postu - dotyczy farb noname i lub promocyjnych czym sie rożni np. tkurilla kupiona w leroyu od farby kupione np w przeźmierowie na rynkowej u autoryzowanego przedst. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.07.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 brakuje informacji do ww postu - dotyczy farb noname i lub promocyjnych czym sie rożni np. tkurilla kupiona w leroyu od farby kupione np w przeźmierowie na rynkowej u autoryzowanego przedst.Tutaj pewnie zaraz się zacznie na temat produktów dostarczanych do marketów i na normalny rynek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 31.07.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Różnica między dobrymi farbami (np. MAGNAT lub DULUX) a tymi z niższej półki( gorszymi jakościowo najczęściej dystrybuowanymi na skalę masową np. w supermarketach na myśl przychodzi mi jedynka ) jest dokładnie taka sama jak różnica między dobrą a kiepską ekipą remontową. To jest tylko i wyłącznie kwestia opinii fachowców, własnych doświadczeń i poczucia dobrego smaku. Co do farb Tikkurila to nie jestem zwolennikiem fińskiej jakości. Przyznam szczerze że jestem zwolennikiem Śnieżki i ewentualnie farb dulux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts