Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pas nad i podrynnowy

Recommended Posts

Dziękuję za link, ale nie do końca jest dla mnie czytelny zarówno opis jak i rysunki. W dalszym ciągu nie wiem do czego służą i jak je założyć żebym nie miała mokrej podbitki - bo w końcu przegnije, a niestety jestem właśnie po wymianie poszycia. Teraz mam blachę trapezową na foli i łatach. Poprzednio była blacha płaska na papie, ale niestety bez łat i "trafiało ją od spodu". Poprzednio nie było sopli na podbitce w zimie i kapiącej wody po każdym deszczu, a teraz niestety jest. Koniecznie trzeba szybko coś z tym zrobić - tylko CO?

Dziękuję za link, ale nie do końca jest dla mnie czytelny zarówno opis jak i rysunki. W dalszym ciągu nie wiem do czego służą i jak je założyć żebym nie miała mokrej podbitki - bo w końcu przegnije, a niestety jestem właśnie po wymianie poszycia. Teraz mam blachę trapezową na foli i łatach. Poprzednio była blacha płaska na papie, ale niestety bez łat i "trafiało ją od spodu". Poprzednio nie było sopli na podbitce w zimie i kapiącej wody po każdym deszczu, a teraz niestety jest. Koniecznie trzeba szybko coś z tym zrobić - tylko CO?

Nie, ale skoro blacharz zrobił błąd, to chcę wiedzieć dokładnie co ma zrobić i dlaczego tak, anie inaczej.

Jest to niestety głównie mój problem (mój dom, zmienione poszycie, miałam nadzieję przez najbliższe 20 lat mieć spokój, a tu już w pierwszym roku zaczęły się problemy, które same nie znikną).

Jeżeli będę dokładnie wiedziała jaki długi nas nad- i podrynnowy muszę mieć zamontowany, to dokładnie taki polecę mu zrobić.

Wierzę, że jednak ktoś będzie chciał i potrafił mi to wszystko podpowiedzieć.

Z góry dziękuję.

Mariola