mariolam 24.04.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam.Czy możecie mi wyjaśnić jak i po co się je montuje, czy w zależności od kąta nachylenia (mały) należy je wydłużać i na jakiej zasadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.04.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 zdjęcia wyjaśnią + krótki opis dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolam 24.04.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Dziękuję za link, ale nie do końca jest dla mnie czytelny zarówno opis jak i rysunki. W dalszym ciągu nie wiem do czego służą i jak je założyć żebym nie miała mokrej podbitki - bo w końcu przegnije, a niestety jestem właśnie po wymianie poszycia. Teraz mam blachę trapezową na foli i łatach. Poprzednio była blacha płaska na papie, ale niestety bez łat i "trafiało ją od spodu". Poprzednio nie było sopli na podbitce w zimie i kapiącej wody po każdym deszczu, a teraz niestety jest. Koniecznie trzeba szybko coś z tym zrobić - tylko CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolam 24.04.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Dziękuję za link, ale nie do końca jest dla mnie czytelny zarówno opis jak i rysunki. W dalszym ciągu nie wiem do czego służą i jak je założyć żebym nie miała mokrej podbitki - bo w końcu przegnije, a niestety jestem właśnie po wymianie poszycia. Teraz mam blachę trapezową na foli i łatach. Poprzednio była blacha płaska na papie, ale niestety bez łat i "trafiało ją od spodu". Poprzednio nie było sopli na podbitce w zimie i kapiącej wody po każdym deszczu, a teraz niestety jest. Koniecznie trzeba szybko coś z tym zrobić - tylko CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.04.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 2sek w guglach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolam 24.04.2008 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Ok.To już czytałam, ale nie ma tam wskazówek, ani inf. jak wyliczyć konieczną długość każdego pasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.04.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 wykładasz matmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolam 27.04.2008 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Nie, ale skoro blacharz zrobił błąd, to chcę wiedzieć dokładnie co ma zrobić i dlaczego tak, anie inaczej.Jest to niestety głównie mój problem (mój dom, zmienione poszycie, miałam nadzieję przez najbliższe 20 lat mieć spokój, a tu już w pierwszym roku zaczęły się problemy, które same nie znikną).Jeżeli będę dokładnie wiedziała jaki długi nas nad- i podrynnowy muszę mieć zamontowany, to dokładnie taki polecę mu zrobić.Wierzę, że jednak ktoś będzie chciał i potrafił mi to wszystko podpowiedzieć.Z góry dziękuję. Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts