Gość mirekk 11.09.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Mam do pomalowania sciane drewniana z malymi elementami metalowymi (nieocynkowanymi). Jaka farbe powinienem uzyc by pokryla zarowno drewno jak i metal? Czy bedzie ona stanowila rowniez zabezpieczenie antykorozyjne czy tez powinno sie przez malowaniem zabezpieczyc metal minią? mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 11.09.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Witam. Ja mam jakies angielskie farby akrylowe Dulux-a, na których jest napisane że warstwa końcowa do metalu i drewna... Pewnie polskie tez są.Tylko z tego wynika, że najpierw jakiś podkład... Jeszcze nie malowałem. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 11.09.2003 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Polecam CYNKAL (chyba), który kupiłem w PSB. Malowałem nim skorodowaną belkę/tregrę stalową i po roku jest tak jakbym malował wczoraj. Drewna nie malowałem, ale głowę dam, że na puszce była też mowa o drewnie. To taki Hammerite dla ubogich, ale o.k. Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts