Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Folia kubelkowa - w ktora strone??

Recommended Posts

Witam, Mam sciane fund. z bloczka betonowego, na to dysperbit, na to twardy styropian 10cm szer, na to klej. Teraz chce dac folie kubelkowo.. tylko mam problem; w ktora strone ją ulozyc??? Wytloczeniami w strone sciany (i bedzie szczelina miedzy folia a styropianem), czy moze plaskim do styropianu (i nie kubelki nie beda sie wbijaly w styr)???

Czy szczelina jest wskazana?

Witam, Mam sciane fund. z bloczka betonowego, na to dysperbit, na to twardy styropian 10cm szer, na to klej. Teraz chce dac folie kubelkowo.. tylko mam problem; w ktora strone ją ulozyc??? Wytloczeniami w strone sciany (i bedzie szczelina miedzy folia a styropianem), czy moze plaskim do styropianu (i nie kubelki nie beda sie wbijaly w styr)???

o szczelinę właśnie chodzi

skąd skropliny?

jak działa ta wentylacja?

styro podciąga kapilarnie?

ktos tu się chce doksztalcić.

ale po co tak sie napinać ?

Tak, chę się dowiedzieć, wychodzę z założenia, że warto, Twoje pojęcie zjawisk jest skończone, zamknięte, podsumowane, moje nie, ciagle je poznaję

no i małpować nie musisz

a to co napisałem wcześniej, to nazywa się po prostu pyania,

zapamiętaj: PY TA NIA

powtórz razem ze mną: PY TA NIA

a teraz sam: ............

oczywiście możesz Ty to wyjaśnić, o Wielki Zakończony

ha, mam Cię :D

skąd skropliny?

jak działa ta wentylacja?

styro podciąga kapilarnie?

ktos tu się chce doksztalcić.

ale po co tak sie napinać ?

Tak, chę się dowiedzieć, wychodzę z założenia, że warto, Twoje pojęcie zjawisk jest skończone, zamknięte, podsumowane, moje nie, ciagle je poznaję

no i małpować nie musisz

a to co napisałem wcześniej, to nazywa się po prostu pyania,

zapamiętaj: PY TA NIA

powtórz razem ze mną: PY TA NIA

a teraz sam: ............

oczywiście możesz Ty to wyjaśnić, o Wielki Zakończony

ha, mam Cię :D

jakieś napięcie przed...?

Barbossa mój ulubieńcu

szczerze mówiąc zawsze mi się wydawało że folia kubełkowa to głównie ochrona mechaniczna warstwy ocieplenia vel hydroizolacji przed złowrogim działaniem gruntu (zwłaszcza wyposażonego w kamienie)

szczelina powietrzna? byłam przekonana że służy do szybkiego odprowadzenia wilgoci do drenażu

ale specjalnie pogrzebałam w sieci i co widzę?

Wytłaczana izolacja fundamentów jest nowoczesnym produktem produkowanym z polietylenu wysokiej gęstości (HDPE), zaprojektowanym do tworzenia hydroizolacji budynków. Dzięki specjalnym wytłoczeniom folia kubełkowa tworzy pomiędzy budynkiem a izolacją szczelinę powietrzną, która pozwala na wyrównywanie ciśnienia hydrostatycznego wewnątrz budynku.

ot co! :lol: :lol: :lol:

Dzięki specjalnym wytłoczeniom folia kubełkowa tworzy pomiędzy budynkiem a izolacją szczelinę powietrzną, która pozwala na wyrównywanie ciśnienia hydrostatycznego wewnątrz budynku.

Czyli ma być kolejno: budynek, potem folia kubełkowa a potem izolacja?

Był ze dwa lata temu post o skutkach ułożenia folii kubełkowej kubełkami do fundamentu. Nie wyglądało to za ciekawie.

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=55619&highlight=kube%B3kowa

Moim zdaniem folia kubełkowa do kibelka.

Takich problemów by nie było, gdyby każdy kupujący czytał informację producenta załączoną do produktu.