scaut.00 24.04.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam, Mam sciane fund. z bloczka betonowego, na to dysperbit, na to twardy styropian 10cm szer, na to klej. Teraz chce dac folie kubelkowo.. tylko mam problem; w ktora strone ją ulozyc??? Wytloczeniami w strone sciany (i bedzie szczelina miedzy folia a styropianem), czy moze plaskim do styropianu (i nie kubelki nie beda sie wbijaly w styr)???Czy szczelina jest wskazana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.04.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Kubełkami do styropianu! Właśnie po to są aby była szczelina, która powoduje osuszanie ściany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barteks31 25.04.2008 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Kubełkami do styropianu! Właśnie po to są aby była szczelina, która powoduje osuszanie ściany. Pozdrawiam. Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 25.04.2008 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam, Mam sciane fund. z bloczka betonowego, na to dysperbit, na to twardy styropian 10cm szer, na to klej. Teraz chce dac folie kubelkowo.. tylko mam problem; w ktora strone ją ulozyc??? Wytloczeniami w strone sciany (i bedzie szczelina miedzy folia a styropianem), czy moze plaskim do styropianu (i nie kubelki nie beda sie wbijaly w styr)??? Czy szczelina jest wskazana? o szczelinę właśnie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.04.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 nota bene zupełnie niepotrzebną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 25.04.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Nie jesteś trendy - czy jak to się tam pisze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.04.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Szczelina powoduje swobodne spływanie skroplin i wentylowanie (osuszanie) ściany. Dociśnięta folia na płasko to uniemożliwia. Wilgoć jest na stałe (kapilarne podciąganie). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.04.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 skąd skropliny?jak działa ta wentylacja?styro podciąga kapilarnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.04.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 skąd skropliny? jak działa ta wentylacja? styro podciąga kapilarnie? ktos tu się chce doksztalcić. ale po co tak sie napinać ? Tak, chę się dowiedzieć, wychodzę z założenia, że warto, Twoje pojęcie zjawisk jest skończone, zamknięte, podsumowane, moje nie, ciagle je poznaję no i małpować nie musisz a to co napisałem wcześniej, to nazywa się po prostu pyania, zapamiętaj: PY TA NIA powtórz razem ze mną: PY TA NIA a teraz sam: ............ oczywiście możesz Ty to wyjaśnić, o Wielki Zakończony ha, mam Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 25.04.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 skąd skropliny? jak działa ta wentylacja? styro podciąga kapilarnie? ktos tu się chce doksztalcić. ale po co tak sie napinać ? Tak, chę się dowiedzieć, wychodzę z założenia, że warto, Twoje pojęcie zjawisk jest skończone, zamknięte, podsumowane, moje nie, ciagle je poznaję no i małpować nie musisz a to co napisałem wcześniej, to nazywa się po prostu pyania, zapamiętaj: PY TA NIA powtórz razem ze mną: PY TA NIA a teraz sam: ............ oczywiście możesz Ty to wyjaśnić, o Wielki Zakończony ha, mam Cię jakieś napięcie przed...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.04.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 nie...relaks po... chociaż czuję niedosyt, napisz jeszcze coś zajarałem fajkę... i serio, czekam na jakiekolwiek wyjaśnienie, o co z tą folią chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.04.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Barbossa mój ulubieńcu szczerze mówiąc zawsze mi się wydawało że folia kubełkowa to głównie ochrona mechaniczna warstwy ocieplenia vel hydroizolacji przed złowrogim działaniem gruntu (zwłaszcza wyposażonego w kamienie) szczelina powietrzna? byłam przekonana że służy do szybkiego odprowadzenia wilgoci do drenażu ale specjalnie pogrzebałam w sieci i co widzę? Wytłaczana izolacja fundamentów jest nowoczesnym produktem produkowanym z polietylenu wysokiej gęstości (HDPE), zaprojektowanym do tworzenia hydroizolacji budynków. Dzięki specjalnym wytłoczeniom folia kubełkowa tworzy pomiędzy budynkiem a izolacją szczelinę powietrzną, która pozwala na wyrównywanie ciśnienia hydrostatycznego wewnątrz budynku. ot co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.04.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 tak mi mów, tak mi dobrze.... yysssss jednym słowem służba techniki ko(s)micznej w budownictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.04.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 za niedługo się dowiemy że w folia została wyprodukowana w oparciu o nanotechnologię a może już ktoś to głosi a ja to sprzedaje jako pieść przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 28.04.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Nie wiem co Wy bierzecie, ale to musi być nielegalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 28.04.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Dzięki specjalnym wytłoczeniom folia kubełkowa tworzy pomiędzy budynkiem a izolacją szczelinę powietrzną, która pozwala na wyrównywanie ciśnienia hydrostatycznego wewnątrz budynku. Czyli ma być kolejno: budynek, potem folia kubełkowa a potem izolacja? Był ze dwa lata temu post o skutkach ułożenia folii kubełkowej kubełkami do fundamentu. Nie wyglądało to za ciekawie. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=55619&highlight=kube%B3kowa Moim zdaniem folia kubełkowa do kibelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 28.04.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam, Mam sciane fund. z bloczka betonowego, na to dysperbit, na to twardy styropian 10cm szer, na to klej. Teraz chce dac folie kubelkowo.. tylko mam problem; w ktora strone ją ulozyc??? Wytloczeniami w strone sciany (i bedzie szczelina miedzy folia a styropianem), czy moze plaskim do styropianu (i nie kubelki nie beda sie wbijaly w styr)??? Czy szczelina jest wskazana? Takich problemów by nie było, gdyby każdy kupujący czytał informację producenta załączoną do produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts