olo69 25.04.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Mam problem z oknami. Tzn mój dom SEWERYNA http://www.archipelag.pl/projekty-domow/seweryna/. Jak widać na załączonym obrazku okien jest sporo. Dostałem wycenę w drewnie na 52 tyś z montażem i tymi drzwiami zewnętrznymi z naświtlami (w tej cenie są jeszcze dodatkowo oprócz tego co widać 2 okna 150x150 i drzwi do garażu). Chciałem również w PCV ale powiedzieli , że bawolego oka z PCV nie da się zrobić a te bulaje które tam są (średnica 60 cm) są za małe na PCV. Proszę wszystkich o opinie czy da się zrobić to w PCV oraz namiary na firmy które robią okna w drewnie sprawdzone przez Was. Z góry dziękuję wszystkim.P.S. BUDOWA POD SZCZECINEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.04.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Proszę wszystkich o opinie czy da się zrobić to w PCV Jeżeli producent okien Ci mówi, że takich się nie da zrobić, to nasze opinie za dużo Ci nie pomogą. Bo dla nas może się dać coś zrobić (z technicznego punktu widzenia), ale z technologicznego już może nie być tak różowo. Podejdź sobie jeszcze do kilku innych producentów okien PCV i popytaj. Może stosują inne profile, z których już można zrobić to co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 25.04.2008 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Jeżeli producent okien Ci mówi, że takich się nie da zrobić, to nasze opinie za dużo Ci nie pomogą. Bo dla nas może się dać coś zrobić (z technicznego punktu widzenia), ale z technologicznego już może nie być tak różowo. Podejdź sobie jeszcze do kilku innych producentów okien PCV i popytaj. Może stosują inne profile, z których już można zrobić to co chcesz No już wiem że się nie da. Właśnie dostałem kilka PRIV-ów. Niektórzy robia PCV a bawole oko drewno W tej sytuacji proszę o namiary na dobre okna drewniane (za przystępną cenę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coci 25.04.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Na jakie bys sie nie zdecydowal beda dobre-no chyba ze z BERTRANDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 09.05.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam serdecznie w klubie posiadaczy dzialek "pelnych niespodzianek". Bardzo fajnie czyta sie twoj dziennik ale moglbys go urozmaicic jakimis fotkami.Widze , ze mamy sporo wspolnego. Tyle , ze siedzimy w odleglych skrajnosciach. Ty masz za sucho (woda na 30m) ja mam za mokro(woda na 20 cm). Ty masz problem bo cie nie chca podlaczyc do rurki z woda a mi karza budowac caly rurociag. Ty masz juz drucik z pradem na dzialce a ja mam miec podobno cala skrzynke za miesiac. Tak czy inaczej kilka rzeczy mamy dokladnie takich samych - pompa ciepla i bawole oko. Jak zamontuje to sie z toba podziele szczegolami - chyba , ze ty bedziesz szybszy. Do tego jeszcze deszczowke musze sobie zbierac bo nie mam gdzie jej odprowadzic. W zwiazku z tym mam nadzieje , ze bedziemy sie wspierac w tych skomplikowanych tematach. Moje pierwsze pytanie to o jakim dofinansowaniu z gminy pisales? Czy to dotyczy tylko strefy natura 2000 czy ogolnie pomp ciepla? P.S. Wasz domek jest fantastyczny - jeden z najladniejszych projektow jaki do tej pory widzialam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 09.05.2008 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Dofinansowania jest dla wszystkich i podobno jest to 40% wartości pompy ciepła i solarów. Obecnie mój kolega, który również się buduje tyle że ja w Będgoszczy a on w Dołuje szuka odpowiedniej ustawy bo wiemy że jest. Po za tym mówił że u niego w urzędzie są na to nawet wnioski do pobrania. Na razie przerażają mnie też koszty pompy ciepła ale po raz kolejny mój kolega przyszedł z pomocą i będę miał namiary na człowieka który za pompę ciepła z wymiennikiem gruntowym plus podłogówka do domu 200m2 bierze z robocizną na gotowo około 45 000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 09.05.2008 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 a w ogóle to temat o oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.05.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam wszystkich. ...Chciałem również w PCV ale powiedzieli , że bawolego oka z PCV nie da się zrobić a te bulaje które tam są (średnica 60 cm) są za małe na PCV. .... niestety dla Ciebie - powiedzieli prawde nie da sie minimalna średnica kolet dla PVC to 10 krotna szerokość profila - czyli przy 5 komorówkach minimum 65 cm jako białe, zaś w okleinie (by sie nie marszczyła) to 70 cm i mówimy tu tylko o fixie szklonym w ościeżnicy przy innych wynalazkach liczy sie wielkość skrzydła a dopiero później ościeżnicy - przeważnie kolka muszą mec więcej jak 90 cm by cokolwiek wyglądały ale by już skrzydło mogło sie otwierać to jeszcze trzeba je powiększyć by skrzydło przy otwieraniu nie klinowało sie o ościeżnice bawole oka - zaaaaaapomnij w PVC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts