Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gres PERCY PARADYŻ

ryba7070

Recommended Posts

• 5 weeks później...
  • 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 8 months później...
U minie PERCY położone w hollu i kuchni ok. 40m2 i jestem bardzo zadowolona. Zastanawiałam się między percy a sugar i wyboru nie żałuję :) Efekt jest super, płytki sprawiają wrażenie ciepłych a dodatek szarości dodaje takiej naturalności i wrażenie kamienia, a delikatny połysk półpoleru pojawia się w zależności od kąta padania światła, moim zdaniem wygląda dużo ciekawiej niż polerowany. Niestety dalej trwają prace i nie da rady zamieścić zdjęć.

Cieszę się, że tęż Ci się podobają, fugi mam epoksydowe Mapei kolor orzech (wbrew pozorom jest beżowy a nie jak nazwa wskazuje), kolor beż wydawał mi się za jasny, szer 2mm, ale płytki muszą być dobrze ułożone, ponieważ są zakończone ostrym kantem i każda nierówność przy 2mm fudze jest widoczna. U mnie są ze trzy takie miejsca, ale może to ja widzę... ogólny efekt wszystko wynagradza, znajomi zwracają uwagę, pytają co to za rodzaj płytek, bo niby nie poler a delikatny połysk i ciekawy efekt :)

Dołączam się do pozytywów ewaj na temat płytek Percy. Mam nimi wyłożoną podłogę w "wiatrołapie", jest to jedna z najladniejszych podłóg w moim domu. Fuga grubości 2 mm, a kolor jasny, chyba beż z Mapei. Gorąco polecam te płytki, wyglądają świetnie i są latwe w utrzymaniu w czystości.

• 1 month później...
ewe twoje płytki to półpoler

tak nasze sa półpoler- dzięki temu prześlicznie się błyszczą - powiem Wam kobitki że jedyny mankament jaki jak na razie zauważyłam to to że.......mop sie słabo ślizga :lol: - na serio nie ma takiego poślizu.... ale za to nie widac na nim kurzu :lol: