Gość zmartwiona 11.09.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Sąsiad obok ma na swojej ogrodzonej działce istne chaszcze. Na metr wysokie. Suche i badylaste. Boimy sie, że teraz w okresie palenia traw stanowia te chwasty realne zagrożenie dla naszego domu. Uporządkowalismy nasza działke, ale co z tego skoro na sąsiedniej cały czas gąszcz chwastów. Boje sie także, że zachwaszczą one naszą działkę, a wisoną przyszłego roku mam zamiar zabrać sie za ogród. Nie wyobrażam sobie tego w takim sąsiedztwie. Własciciel działki cały czas odmawia jej uporządkowania na zasadzie: wolnoć Tomku w swoim domku.... Czy są jakieś paragrafy? Ustawy? Rozporządzenia? Administracyjny przymus itd? Bo jestem bezsilna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 11.09.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Obawiam się, że nic nie będziesz mogła zrobić w tej sprawie. Niekoszona trawa czy też chaszcze nie stanowią zagrożenia epidemiologicznego czy tez wypadkowego. Zagrożenie pożarowe jest czysto hipotetyczne. Co prawda coś obiło mi się o uszy, że straż miejska komuś udzieliła mandatu za zaniedbane obejście, ale było to od ulicy i "syf" (sorry) był przeokrutny. Niemniej nie wiem jaka była podstawa prawna ich działania. Może w ogóle podstawy prawnej nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts