qurczaq 25.04.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Ponieważ to jest mój pierwszy post więc witam wszystkich. Od razu przejdę do rzeczy. Muszę zmienić moje poddasze na pomieszczenie użytkowe. Poddasze przez przekrój to trójkąt, maksymalna wysokość to ok. 180cm (nie pospaceruje tam). Dach metal, na gołych krokwiach i listwach co ok pół metra. I teraz moje pytanie: jak to wszystko zaizolować? W lecie jest tam strasznie gorąco, w zimie zimno i mokro, a zależy mi właśnie na stabilnej temperaturze i odpowiedniej wilgotności, ponieważ będę tam przechowywał ubrania. Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 28.04.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Ponieważ to jest mój pierwszy post więc witam wszystkich. Od razu przejdę do rzeczy. Muszę zmienić moje poddasze na pomieszczenie użytkowe. Poddasze przez przekrój to trójkąt, maksymalna wysokość to ok. 180cm (nie pospaceruje tam). Dach metal, na gołych krokwiach i listwach co ok pół metra. I teraz moje pytanie: jak to wszystko zaizolować? W lecie jest tam strasznie gorąco, w zimie zimno i mokro, a zależy mi właśnie na stabilnej temperaturze i odpowiedniej wilgotności, ponieważ będę tam przechowywał ubrania. Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam wszystkich. --- czy jest membrana na dachu (folia dachowa)? deskowanie? więźba jest drewniana? aby ocieplić dach powinna być albo folia albo deskowanie ze szczeliną dylatacyjną od strony izolacji) wiem że niekiedy układa sie folię dachową na istniejącym dachu dookoła belek dachowych... izolacja - dałbym conajmniej na grubość krokwi wełnę + conajmniej 5cm w stelaż pod płyty... jak z wentylacją?, jeśli chcesz mieć tam ubrania to zadłałbym o to co z instalacją CO, chcesz to pomieszczenie ocieplać?, czy chcesz je doścwietlić jakimś oknem połaciowym? napisz trochę wiecej , polecam tez opcję szukaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts