ZavE 10.05.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Dziekuje bardzo, za fajne zdjatka:) Teraz rozumiem, co mieliscie na mysli, ze zdjecia tego nie oddadza (wielkosci kuchni i salonu). Chyba ja nie sprecyzowalem dokladnie o co mi chodzi. Nie chce zawracac Wam blahymi sprawami glowy,wiec jakby co to zignorujcie ten post. Chodzilo mi bardziej o zdjecia, takie jak robiliscie wczesniej w Waszym dzienniku ujmujace pomieszczenia (np. garaz) z perspektywy - z zewnatrz ... takie jak pokazuje przyklad. http://www.uploadgeek.com/uploads456/0/mini.gif A odnosnie koloru dachowki to chyba kwestia gustu. Mi sie podoba, a jak czytalem wczesniej niektorzy forumowicze optuja za innymi kolorami. Wazne, ze nie bedzie to blacha....a kolor . Z pozdrowieniami EZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDominik 11.05.2008 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 ZavE co dla jednego jest błahe, dla drugiego może być ważne szukałam zdjęć ale znalazłam tylko dwa i są takie sobie zdecydowana większość była robiona od strony garażu, niewiedzieć czemu... http://img206.imageshack.us/img206/2789/resizeofdsc02051gp1.th.jpg w oddali http://img227.imageshack.us/img227/5912/resizeofdsc02257da7.th.jpg zapewne Ci nie pomogłam, ale uwierz na słowo, że ona pomieszczenia są wystarczająco duże a może mieszkacie niedaleko i chcecie sobie obejrzeć pomieszczenia w realu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZavE 12.05.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Jeszcze raz dzieki za zdjatka. Niestety nie mieszkamy blisko Olsztyna. Co prawda bylismy rok temu w Augustowie i Mikolajkach. Moze akurat w lato bedziemy tam przejazdem i uda nam sie zobaczyc Wasz domek. Pewnie do tego czasu juz bedzie stal w calej okazalosci. Na pewno damy znac, jak bedziemy wybierali sie w Wasze piekne okolice. Tym czasem z przyjemnoscia bedziemy sledzic Wasza budowe. EZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3H 12.05.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Cześć Kochani,jak miło zobaczyc jak szybko Sadyba pnie sie do góry. łza się kręci w oku i juz odliczam dni do początku budowy naszej Sadybki. Trzymamy kciuki, by wszystko nadal szło Wam tak bezproblemowo. będe zagladac do Waszego dziennika i pisac. Naprawdę pieknie to wygląda!!!!! Ucałowania dla Waszej Rodzinki. p.s. macie wspaniałych dwóch pomocników E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDominik 12.05.2008 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 dziekujemy Ewa!!! BUZIAKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiajanusz 18.05.2008 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witajcie Mamy jeszcze pytanko jaką wysokość ma ścianka kolankowa. W tym tygodniu chcemy kupić już projekt ale mamy mętlik w głowach bo znajomy w pobliżu buduje podobny dom ale jednak inny i ciężko się zdecydować. Pozdrawiamy Kasia i Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDominik 19.05.2008 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 hejka w ogóle nie mamy ścianki kolankowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 19.05.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Ale super rośnie gniazdko Fajny ten projekt Sadybki, funkcjonalny, bez zbednych balkonów na górze. Coraz bardziej mi się podoba .... Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.05.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Kochani zapisuje się do czytelników i trzymam kciuki Ludzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiajanusz 02.06.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witajcie!!! Ostatecznie kupiliśmy sadybę ruszymy z budową może w październiku - jeżeli uporamy się z urzędami. Nam właśnie podoba się ta duża spiżarnia - jest gdzie schować większe ilości towaru choćby wody mineralne no i przetwory. Balkoniki ładnie wyglądają ale są mało praktyczne i są problemy z ładnym ich wykończeniem szczególnie te półokrągłe ale to tylko takie moje spostrzeżenia.My zmniejszymy okno od tarasu bo mamy od wschodu i może być problem z ogrzaniem tego salonu.Macie już może podliczone koszty?Jakie okna wybieracie PCV czy drewniane- czytałam, że te z łukami są bardzo drogie- no cóż ale ładne. Pozdrawiamy Kasia i Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.06.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 ale u was czyściusio a o austrii nawet nie pisz. co za baran ten anglik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDominik 13.06.2008 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 efilo chyba tylko na zdjęciach tak czysto a tak naprawdę mój Dominik dba o wszystko!! o angliku nie będę się wypowiadać kasia&janusz: jeśli chodzi o balkonik to jednak go nie będzie (szkoda kasy- byłby tak mały, że nie można by nawet na niego wejść) okna PCV!!! drewniane są dużo droższe no i trzeba o nie dbać... Jeśli chodzi o spiżarnie to też podobała mi się na początku ale jak już wszystko widać jak na dłoni, zmienia się spojrzenie na wiele rzeczy! Salon jest za mały aby stała tam sofa i jeszcze stół z krzesłami, dlatego stół będzie stał w kuchni a na zapasy można spokojnie znaleść miejsce gdzie indziej np w garażu... Jeśli chodzi o koszty to ciągle nie mamy co chwila to dochodzi nowa i kolejna kwota! Postaram się pospieszyć Dominika aby wszystko zsumował!! pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.06.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Balkony faktycznie są bez sensu.... no chyba że mają jakiś sens My zdecydowaliśmy się co by móc się napić na tarasie kawki w deszcz. No i... żeby się dało umyć okna na piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZavE 20.06.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Ciezka chyba ta sesja, bo nowych postow nie ma :]. Mam nadzieje, ze wszystko ladnie zaliczysz Asia!Trzymam kciuki.Mam kilka pytan odnosnie projektu. Kupiliscie projekt gotowy Sadyby z jakiejs firmy i powiedzmy zaplaciliscie 2000zl. A chcac naniesc poprawki na projekt to zatrudniliscie lokalnego projektanta? Ile takie poprawki do projektu kosztuja?W sumie Wy ich wiele, z tego co widzialem, nie mieliscie. Chyba balkon, przesuniecie lekko scianki w ubikacji na dole i brak spizarki w kuchni. Czy to wszystko musi byc naniesione na plany? I czy to wszystko nazywane jest adaptacja projektu do dzialki. Bo jedna kobieta w biurze projektowym powiedziala mi, ze oprocz projektu musze takze zaplacic za adaptacje. A jak bym nic nie zmienial, to tez musze placic za adaptacje?Z odpowiedzia mi az tak sie nie spieszy wiec "take your time" :] i ladnie zdaj najpierw egzaminy! Pozdrawiam cala Wasza Rodzinke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDominik 04.07.2008 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 ojojoj ale dawno mnie tu nie było... sesja trwa, już mam dość!! jeszcze dwa weekendy i mam wakacje a więc tak zavE projekt kupiliśmy za niecałe dwa tysiące a dla projektanta za zmiany i aptacje 3900 nawet gdybyś nie robił żadnych zmian to i tak musisz płacić za adaptację! zmiany na które zdecydowaliśmy się od razu architekt naniósł na projekt, a te które wpadają nam do głowy w między czasie, kierownik budowy (architekt) musi zapisać w dzienniku! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.07.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 oooo nowe zdjątka jak zazdroszczę postępów niezła pora na uzupełnianie dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiajanusz 07.07.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Witajcie Właśnie dostałam wycenę okien z Oknoplastu i okna do lukarn z łukami kosztują aż 2350 zł za sztukę. Szok. A jak tam wasze okna macie może wycenione?PozdrawiamyKasia& Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.07.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 kasiuno niestety łuki bardzo drogiewiem coś o tym bo mój tato jest producentem drzwi z drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDominik 14.07.2008 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 welcome koniec nauki - witajcie wakacje!! okna łukowe drogie to fakt ale nie mogłam i nie chciałam się im oprzeć! szczerze to wyceny okien jeszcze nie mamy ale zapewne jutro się za to zabiorę! nawet dachówki jeszcze nie wybraliśmy - ale ziewamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.07.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 no to Kochaniutka z tą dachówką to najwyższy czas coś pomyśleć. na moją czeka się minimum trzy tygodnie. a przecież wcześniej wartałoby jakiś rekonesans cenowy zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts