Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do SADYBY asi i dominika :-)

Recommended Posts

Dziekuje bardzo, za fajne zdjatka:) Teraz rozumiem, co mieliscie na mysli, ze zdjecia tego nie oddadza (wielkosci kuchni i salonu). Chyba ja nie sprecyzowalem dokladnie o co mi chodzi. Nie chce zawracac Wam blahymi sprawami glowy,wiec jakby co to zignorujcie ten post.

Chodzilo mi bardziej o zdjecia, takie jak robiliscie wczesniej w Waszym dzienniku ujmujace pomieszczenia (np. garaz) z perspektywy - z zewnatrz

... takie jak pokazuje przyklad.

http://www.uploadgeek.com/uploads456/0/mini.gif

:-)

A odnosnie koloru dachowki to chyba kwestia gustu. Mi sie podoba, a jak czytalem wczesniej niektorzy forumowicze optuja za innymi kolorami. Wazne, ze nie bedzie to blacha....a kolor :-).

Z pozdrowieniami

EZ

• Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ZavE :D co dla jednego jest błahe, dla drugiego może być ważne :D

szukałam zdjęć ale znalazłam tylko dwa i są takie sobie

zdecydowana większość była robiona od strony garażu, niewiedzieć czemu...

http://img206.imageshack.us/img206/2789/resizeofdsc02051gp1.th.jpg

w oddali

http://img227.imageshack.us/img227/5912/resizeofdsc02257da7.th.jpg

zapewne Ci nie pomogłam, ale uwierz na słowo, że ona pomieszczenia są wystarczająco duże :wink:

a może mieszkacie niedaleko i chcecie sobie obejrzeć pomieszczenia w realu??

Jeszcze raz dzieki za zdjatka. Niestety nie mieszkamy blisko Olsztyna. Co prawda bylismy rok temu w Augustowie i Mikolajkach. Moze akurat w lato bedziemy tam przejazdem i uda nam sie zobaczyc Wasz domek. Pewnie do tego czasu juz bedzie stal w calej okazalosci. Na pewno damy znac, jak bedziemy wybierali sie w Wasze piekne okolice. Tym czasem z przyjemnoscia bedziemy sledzic Wasza budowe. :D

EZ

Cześć Kochani,

jak miło zobaczyc jak szybko Sadyba pnie sie do góry. łza się kręci w oku i juz odliczam dni do początku budowy naszej Sadybki. Trzymamy kciuki, by wszystko nadal szło Wam tak bezproblemowo. będe zagladac do Waszego dziennika i pisac.

Naprawdę pieknie to wygląda!!!!!

Ucałowania dla Waszej Rodzinki.

p.s. macie wspaniałych dwóch pomocników

E.

Witajcie!!!

Ostatecznie kupiliśmy sadybę ruszymy z budową może w październiku - jeżeli uporamy się z urzędami. Nam właśnie podoba się ta duża spiżarnia - jest gdzie schować większe ilości towaru choćby wody mineralne no i przetwory. Balkoniki ładnie wyglądają ale są mało praktyczne i są problemy z ładnym ich wykończeniem szczególnie te półokrągłe ale to tylko takie moje spostrzeżenia.

My zmniejszymy okno od tarasu bo mamy od wschodu i może być problem z ogrzaniem tego salonu.

Macie już może podliczone koszty?

Jakie okna wybieracie PCV czy drewniane- czytałam, że te z łukami są bardzo drogie- no cóż ale ładne.

Pozdrawiamy

Kasia i Janusz

• 2 weeks później...

efilo :D

chyba tylko na zdjęciach tak czysto :) a tak naprawdę mój Dominik dba o wszystko!! :)

o angliku nie będę się wypowiadać :x

kasia&janusz: jeśli chodzi o balkonik to jednak go nie będzie (szkoda kasy- byłby tak mały, że nie można by nawet na niego wejść)

okna PCV!!! drewniane są dużo droższe no i trzeba o nie dbać...

Jeśli chodzi o spiżarnie to też podobała mi się na początku ale jak już wszystko widać jak na dłoni, zmienia się spojrzenie na wiele rzeczy! Salon jest za mały aby stała tam sofa i jeszcze stół z krzesłami, dlatego stół będzie stał w kuchni a na zapasy można spokojnie znaleść miejsce gdzie indziej np w garażu... Jeśli chodzi o koszty to ciągle nie mamy :oops: co chwila to dochodzi nowa i kolejna kwota!

Postaram się pospieszyć Dominika aby wszystko zsumował!!

pozdrawiamy :D

Ciezka chyba ta sesja, bo nowych postow nie ma :]. Mam nadzieje, ze wszystko ladnie zaliczysz Asia!Trzymam kciuki.

Mam kilka pytan odnosnie projektu. Kupiliscie projekt gotowy Sadyby z jakiejs firmy i powiedzmy zaplaciliscie 2000zl. A chcac naniesc poprawki na projekt to zatrudniliscie lokalnego projektanta? Ile takie poprawki do projektu kosztuja?W sumie Wy ich wiele, z tego co widzialem, nie mieliscie. Chyba balkon, przesuniecie lekko scianki w ubikacji na dole i brak spizarki w kuchni. Czy to wszystko musi byc naniesione na plany? I czy to wszystko nazywane jest adaptacja projektu do dzialki. Bo jedna kobieta w biurze projektowym powiedziala mi, ze oprocz projektu musze takze zaplacic za adaptacje. A jak bym nic nie zmienial, to tez musze placic za adaptacje?

Z odpowiedzia mi az tak sie nie spieszy wiec "take your time" :] i ladnie zdaj najpierw egzaminy! Pozdrawiam cala Wasza Rodzinke.

• 2 weeks później...

:D ojojoj ale dawno mnie tu nie było...

sesja trwa, już mam dość!! jeszcze dwa weekendy i mam wakacje :D

a więc tak

zavE projekt kupiliśmy za niecałe dwa tysiące a dla projektanta za zmiany

i aptacje 3900

nawet gdybyś nie robił żadnych zmian to i tak musisz płacić za adaptację!

zmiany na które zdecydowaliśmy się od razu architekt naniósł na projekt, a te które wpadają nam do głowy w między czasie, kierownik budowy (architekt)

musi zapisać w dzienniku!

pozdrawiam