Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do SADYBY asi i dominika :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witajcie.

Gratuluję postępu prac :D

Troszkę mnie nie było, a plany rozpoczęcia budowy przesunęły się w czasie.

Jak dobrze pójdzie to mamy zamiar na jesień przyszłego roku ruszyć z Sadybą B.

Projekt jest, WZ są..czekam na prąd no i zmiany oraz adaptację.

Ciieszę się, że publikujecie zdjęcia i komentarze bo to pomaga tym którzy jeszcze się nie zdecydowali do końca w wyborze...

kurcze okolice Olsztyna piękne miejsce jak mniemam po tych kilku zdjęciach, chyba się wybiorę przed budową :p

Pozdrawiamy i powodzenia.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

hejka :D

ech budowa budowa ...

:) trochę zwolniliśmy tempo

jak na razie

czekamy na okna

-złoty dąb okna pcv + brama garażowa 17tyś z kawałkiem

czekamy na dachówkę (dekarzy)

-miedżka z koramic'a

czekamy na tynkarzy :)

w tzw międzyczasie Dominik cały czas "coś" robi, bo na budowie ZAWSZE jest "coś" do zrobienia :)

ja korzystając z wakacji ciągle się uczę, robię kurs prawa jazdy :D

pozdrawiam

:D

• 4 weeks później...

Mały Łupstych to która część? U nas budowa od strony Dajtek, tuż przed przystankiem "7" w lewo i na góóóóręęęę:) My tak bardziej przy lesie aniżeli na jeziorem:) ale okolice trafiły nam się przepiękne...śmieję się, że to takie wichrowe wzgórza. Cudowne bliźniaki w jakim są wieku? my mamy 3 - letniego łobuza.

pozdrawiam

To my faktycznie bliscy sąsiedzi:) Mysłałam, ze Mały Łupstych to gdzieś od strony Gutkowa:) Wyszła moja znajomość okolicy...

Na jakim jesteście etapie? zaglądałam do dziennika ale tam wrześniowy wpis. My właśnie kończymy dachówkę i czekamy na okna... Nasz domek jest super malutki, więc jak zobaczysz na spacerze takie małe coś za ulicą Mewy i Cyranki to nasz...

pozdrawiam serdecznie

:)

malusi powiadasz? małe jest piękne!

ja mam wrażenie, że nasz jest ciut za duży... w końcu ja będę to wszystko sprzątać... ale pocieszam się, że ludzie budują o wiele większe domy, więc nasz należy do rodziny tych mniejszych :)

ech

my jesteśmy na etapie dachówki, którą zaczynają kłaść w piątek, w piątek też montują okna a w sobotę tynkarze będą tynkować i obrabiać okna

ale będzie się działo w ten weekend :)

Puchatko (ładny nick) czy Wy zamierzacie się wprowadzić niebawem, jeszcze w tym roku?

Asiu jeżeli nie mieszkacie od strony Gutkowa to dla mnie jesteście super bliscy sąsiedzi:):):)

"Puchatka" od projektu o nazwie Puchatek:)

Nie mam pojęcia kiedy przeprowadzka, w sumie nawet tak nam się nie spieszy... Chcielibyśmy zamknąć wszystko przed zimą i spokojnie coś tam skrobać w mrozach...

Oj, weekend faktycznie szykuje się szalony, mam pytanie: gdzie zamawialiście okna?

pozdrawiam

iwona

Dziekuję za link, nam zależy na aluplaście ale byliśmy tylko w hali Uranii. Trochę Pani mnie zdenerwowała, ponieważ "zapomniała" wycenić 2 (słownie: dwóch) okien balkonowych...:) - kwestia 2 tys. złotych:)

jeszcze raz dziekuję, mam nadzieję że u Was okna już wstawione...

pozdrawiam

Iwona

hej Iwona :)

tak u nas już okienka, brama garażowa i drzwi zewnętrzne są już na miejscu, tylko na łukowe czekamy 7 dni dłużej ale o tym wiedzieliśmy od początku,

jeśli chodzi o firmę plus, możemy ich spokojnie zarekomendować!

porównajcie ceny!

pozdrawiam

ps: oglądałam Wasz( mam nadzeję, że nie pomyliłam) projekt

--jest śliczny!!!

Witam Was serdecznie!!

Na początku, nie będąc oryginalną, chciałabym Wam pogratulować prac, które już macie za sobą! Jestem pełna podziwu! Od dawna śledzę co się dzieje na Waszej budowie. Projekt "Sadyba" bardzo mi się podoba, z pewnością w przyszłości wybuduję taki domek (o ile będzie mnie stać, bo czytałam, że Wy już wydaliście mnóstwo pieniążków, a końca nie widać...). Byłabym wdzięczna, gdybyście wstawili zdjęcie salonu z tej strony, że tak powiem, od zewnątrz domu, a nie od klatki schodowej. :p Wiem bowiem, że living ma 35m, a na tym ostatnio dodanym zdjęciu wygląda na bardzo mały...

Jeszcze raz pozdrawiam i życzę szybkiego postępu dalszych prac. :wink: