wiherek13 26.04.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 WROCŁAW co powiecie na sumę 150zł/m2 na gotowo za ocieplenie + tynki [ styropian 5 + tynk akrylowy] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 26.04.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Wszystko zależy od tego jakie materiały zostaną użyte. Jeżeli podłej jakości, to cena jest bardzo wysoka, a jeżeli np. STO, to cena jest o rząd wielkości za niska Trudno coś powiedzieć po tym co napisałeś, a nie chce mi sie wyciągać szklanej kuli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 26.04.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 radzę brać wykonawcę jeżeli jest praca+mater. tylko czy wyk. sprawdzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszpiep72 29.04.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Ile za m2 ocieplenia bez akrylu (styropian, siatka klej) bez materiału - sama robocizna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldo1 29.04.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 średnia cena robocizny za 1 m2 wyklejenie styropianu siatka klej tynk do malowania +malowanie to ok 45-50 zł dodatkowo płacisz za parapety inne obróbki blacharskie oraz za gzymsy obwódki przy oknach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 29.04.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 A to dziwne waldo, w innym watku podawales cene o 15 zl mniejsza. To moze sie w koncu zdecyduj, co? PS. Srednia cena... Jak chlop krowe przez most prowadzi, to SREDNIO maja po 3 nogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iszin 01.05.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 kakaowy czy mozesz mi powiedziec jakie to sa materialy podlej jakosci, a jakie dobrej. moze wymienisz tak po trzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 01.05.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Podłej jakości to np. Sempre, gdzie w workach z zaprawa zdarzaja sie regularne kamienie (takie prawdziwe kamienie, nie skamieniała zaprawa) a zaprawa z kazdego worka ma inna konsystencje i zupelnie inny kolor po wymieszaniu. Po srodku np. Danachem, o ktorym slyszalem tyle samo zlych co i dobrych opinii. Dobrej lub bardzo dobrej jakosci - weber, bolix, ceresit, sto. Odnoszac sie do pytania autora wątku. Jezeli ekipa powiedzialaby mi, ze oferuja ocieplenie Sempre albo Danachem w cenie 150 zl/m^2 to z miejsca bym ich pogonil, bo po 1) systemy tych firm az tyle nie kosztuja, a po 2) systemy tych firm to nie sa "mercedesy". Natomiast jezeli w tej cenie mialby byc system Ceresita albo STO, to pewnie bym sie zgodzil. Wszystko oczywiscie pod warunkiem, ze ekipa ociepla systemem jednego producenta, a nie styropianem "dobre i tanie" (jaka to firma, bo ciagle zapominam?), klej "taki jak bedzie w najblizszej hurtowni" i tynk "obojetne jaki, z najblizszej mieszalni". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrem11 01.05.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 za wykonanie elewacji ja biorę: styropian+siatka nagotowo pod puc 35zlz pucem 40zł-45zł zależnie czy z malowaniem z wlasnym rusztowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaqi 01.05.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Ja pracuję na materiałach webera. I nie postawiłbym bolixa czy henkela (ceresita) przy weberze. porownywalna albo nawet lepsza firma jest sto ale niestety system jest drogi. Ja pracuje na materialach weber i daje 5lat gwarancji. Wlasnie w czercu na Wrocławskich Bielanach bede oddawał domek i koszt robocizny z glifami, blacharką, obwódkami wokół okien i wyprawką tynkarską oczywiście na systemie weber 130pln. Według mnie systemy stowebergreinplast............ceresitdlugo nic i reszta z bolixem i atlasem i innymi na czele.choc musze powiedziec ze np kraisel ma dobrego kornika ale kto dzis robi elewacje w korniku. Pozdrawiam i zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iszin 03.05.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Powiedz mi Shaqi co ty w tym systemie webera widzisz, bo ja robilem tym tynkiem jeden raz i drugi juz sie nie skusze. Przeciez ten tynk nie ma wogle przyczepnosci, nie jest plastyczny i nie klei sie sciany tak jak np. KABE. Ludzie sie rzucaja na tanioche z castoramy, a pozniej zalują, bo zamiast miec wydajnosc np. z tynku 1.5mm na poziomie 2.2 to wychodzi im zużycie jakby dawali tynk o granulacji 2mm i koszty wzrastaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
COOL-J 20.11.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Ja pracuję na materiałach webera. I nie postawiłbym bolixa czy henkela (ceresita) przy weberze. porownywalna albo nawet lepsza firma jest sto ale niestety system jest drogi. Ja pracuje na materialach weber i daje 5lat gwarancji. Wlasnie w czercu na Wrocławskich Bielanach bede oddawał domek i koszt robocizny z glifami, blacharką, obwódkami wokół okien i wyprawką tynkarską oczywiście na systemie weber 130pln. Według mnie systemy sto weber greinplast .... .... .... ceresit dlugo nic i reszta z bolixem i atlasem i innymi na czele. choc musze powiedziec ze np kraisel ma dobrego kornika ale kto dzis robi elewacje w korniku. Pozdrawiam i zapraszam Podpisuję się całkowicie......a to długo nic.....jest naprawdę trafne..hahahaha Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.11.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 a gdzie w tym rankingu klasuje się Baumit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inside-styl 23.11.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 robocizna za wykonanie elewacji:styropian, siatka,klej, grunt, finisz - 30zł/m2 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.11.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 robocizna za wykonanie elewacji: styropian, siatka,klej, grunt, finisz - 30zł/m2 nettorozumiem, że praca na terenie całego kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inside-styl 23.11.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 teren -centrum oraz południowy-wsch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts