Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ocieplenie domu + tynki + mat

wiherek13

Recommended Posts

Podłej jakości to np. Sempre, gdzie w workach z zaprawa zdarzaja sie regularne kamienie (takie prawdziwe kamienie, nie skamieniała zaprawa) a zaprawa z kazdego worka ma inna konsystencje i zupelnie inny kolor po wymieszaniu.

Po srodku np. Danachem, o ktorym slyszalem tyle samo zlych co i dobrych opinii.

Dobrej lub bardzo dobrej jakosci - weber, bolix, ceresit, sto.

Odnoszac sie do pytania autora wątku. Jezeli ekipa powiedzialaby mi, ze oferuja ocieplenie Sempre albo Danachem w cenie 150 zl/m^2 to z miejsca bym ich pogonil, bo po 1) systemy tych firm az tyle nie kosztuja, a po 2) systemy tych firm to nie sa "mercedesy". Natomiast jezeli w tej cenie mialby byc system Ceresita albo STO, to pewnie bym sie zgodzil.

Wszystko oczywiscie pod warunkiem, ze ekipa ociepla systemem jednego producenta, a nie styropianem "dobre i tanie" (jaka to firma, bo ciagle zapominam?), klej "taki jak bedzie w najblizszej hurtowni" i tynk "obojetne jaki, z najblizszej mieszalni".

Ja pracuję na materiałach webera. I nie postawiłbym bolixa czy henkela (ceresita) przy weberze. porownywalna albo nawet lepsza firma jest sto ale niestety system jest drogi.

Ja pracuje na materialach weber i daje 5lat gwarancji. Wlasnie w czercu na Wrocławskich Bielanach bede oddawał domek i koszt robocizny z glifami, blacharką, obwódkami wokół okien i wyprawką tynkarską oczywiście na systemie weber 130pln.

Według mnie systemy

sto

weber

greinplast

....

....

....

ceresit

dlugo nic i reszta z bolixem i atlasem i innymi na czele.

choc musze powiedziec ze np kraisel ma dobrego kornika ale kto dzis robi elewacje w korniku.

Pozdrawiam i zapraszam

Powiedz mi Shaqi co ty w tym systemie webera widzisz, bo ja robilem tym tynkiem jeden raz i drugi juz sie nie skusze. Przeciez ten tynk nie ma wogle przyczepnosci, nie jest plastyczny i nie klei sie sciany tak jak np. KABE. Ludzie sie rzucaja na tanioche z castoramy, a pozniej zalują, bo zamiast miec wydajnosc np. z tynku 1.5mm na poziomie 2.2 to wychodzi im zużycie jakby dawali tynk o granulacji 2mm i koszty wzrastaja.

• 6 months później...
Ja pracuję na materiałach webera. I nie postawiłbym bolixa czy henkela (ceresita) przy weberze. porownywalna albo nawet lepsza firma jest sto ale niestety system jest drogi.

Ja pracuje na materialach weber i daje 5lat gwarancji. Wlasnie w czercu na Wrocławskich Bielanach bede oddawał domek i koszt robocizny z glifami, blacharką, obwódkami wokół okien i wyprawką tynkarską oczywiście na systemie weber 130pln.

Według mnie systemy

sto

weber

greinplast

....

....

....

ceresit

dlugo nic i reszta z bolixem i atlasem i innymi na czele.

choc musze powiedziec ze np kraisel ma dobrego kornika ale kto dzis robi elewacje w korniku.

Pozdrawiam i zapraszam

Podpisuję się całkowicie......a to długo nic.....jest naprawdę trafne..hahahaha

Pozdrawiam