elanta 26.04.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Witam,Na stronach Muratora pojawiły się nowe projekty domów piętrowych. Może macie jakieś opinie/uwagi na ich temat? Mi najbardziej wpadł w oko M49 Złoty Brzeg http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=580Podoba się on jeszcze komuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muka22 27.04.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 witam.przyznam że projekt jest ciekawy -jedyna (dla mnie )wada to troszke za mała kuchnia(chciałabym mieć w kuchni chociaż malutki stoliczek).Poza tym jest w nim prawie wszystko czego szukam;spory salon,kuchnia od strony północnej,pokój na dole z funkcjonalną łazienką,szerszy hol,schody z korytarza-na górze: 3 pokoje i spora łazienka.pozdrawiam -Czy się myle czy poszukujemy czegoś podobnego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elanta 28.04.2008 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Czy kuchnia wyjdzie od strony północnej, to zależy od działki (u mnie północny-zachód) Kuchnia mała, ale ma sporą spiżarkę, więc mozna zredukować ilość szafek w kuchni i znaleść miejsce na stolik. Ciagle szukam projektu domu piętrowego, ale z tym nie jest najłatwiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_buduje_domek 29.04.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Chyba najładniejszy projekt domu piętrowego z kolekcji muratora. Dysponuje pełnowymiarową drugą kondygnacją ale dzięki kombinacji daszków nad częścia parterową nie będzie się specjalnie odcinał w krajobrazie zdominowanym przez domy z poddaszem. Jeśli chodzi o wnętrze to IMO nic dodać nic ująć: przestronny hol, ustawny salon z częścią jadalną, zadaszony taras, kuchnia ze spiżarnią, powiększony garaż. Możliwy mankament to fakt, że ściany zewnętrzne drugiej kondygnacji w kilku miejscach nie stoją na ścianach nośnych parteru ale na stropie np. nad jadalnią i kuchnią, nad garażem. Na pewno komplikuje to konstrukcję, a może też oznaczać, że w suficie widać będzie podciągi. Inna sprawa to, że ilość materiałów potrzebnych do budowy jest nieco większa od porównywalnych powierzchniowo domów z poddaszem, ale prawdziwy fan pełnowymiarowych pomieszczeń na piętrze musi się z tym pogodzić. Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elanta 29.04.2008 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Co do kosztów budowy to pewnie piętrowy dom będzie trochę droższy od tego z użytkowym poddaszem, ale myślę że nie tak wiele, zwłaszcza porównując z domami z dachem wielospadowym i z oknami połaciowymi. Dużym plusem jest takze strych, który stanowi cenną powierzchnię gospodarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 29.04.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Na wiosnę mialam mieć juz wybrany projekt a tu ... nic:( Zgadzam sie z Wami że jest to jeden z ładniejszych projektów domów piętrowych. Właśnie jestem w fazie namysłu. Niestety przerasta mnie to. Za duży jest wybór. A projekt indywidualny ....? za drogi . Czy jest ktoś kto już kupił ten projekt? Co do kuchni to nie jest taka mała... choć ja w początkowym zamyśle chciałam kuchnie ok 14m2 . A mały stolik to w każdej można zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 29.04.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Jeszcze raz ja.. Mam jedną obawę .. a mianowicie to co się dzieje ze śniegiem jeśli spadnie na dach. Czy nachylenie jest wystarczające? Co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elanta 12.05.2008 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Może jeszcze znajdą się chętni do podzielenia się opinią nt. projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 12.05.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Cześć, jesteśmy po rozmowie na temat tego domu z fachowcem no i niestety... a może i stety1 kąt nachylenia dachu , jak na nasze warunki zabudowy jest zbyt mały. Potrzeba 28 - 45 stopni a dom ma 20. Po zmianie dachu już nie byłby w takiej bryle. 2 Jest podobno dość skomplikowany w budowie (piętro ma kształt kwadratu i zupełnie nie pokrywa się z parterem) . A więc wracamy do naszej Nastki z Archipelagu. Jednak pierwszy pomysł jest najlepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolo123 02.11.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 będe wdzięczny za informację kto buduje ten dom. prośba o zdjęcia, porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolo123 02.11.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 link do projektu http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=580&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=ptr&nazwa=&symbol=&x=44&y=7&nr=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolo123 15.11.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 hmm, zastanawiam sie czy warto realizować tę inwestycję, brak opinii, mozliwości podejrzenie ewantualnych realizacji powoduje małe rozczarowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.11.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 hmm, zastanawiam sie czy warto realizować tę inwestycję, brak opinii, mozliwości podejrzenie ewantualnych realizacji powoduje małe rozczarowanie. Poszukaj tutaj był już podobny temat: http://forum.muratordom.pl/post2483128.htm?highlight=projekt%20złoty%20brzeg#2483128 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.11.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Mnie się projekt bardzo podoba ale nie ma w tym nic dziwnego że tak jest bo będę budowała inny dom wg.projektu tej samej autorki Nie rezygnuj z niego bo jest fajny i tani w realizacji. Jeszcze raz pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paolo123 16.11.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts