Aneczkab 23.12.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.majhost.com/gallery/aneczka/sdf/dom/zyczenia2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaiDomi 04.01.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savo 05.01.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 btx,czy nie obawiasz się, że ocieplanie wełną poddasza przed lub w trakcie tynkowania to nie najlepszy pomysł ? Parująca woda kompletnie zawilgoci Ci wełnę na poddaszu, nie wspominając o płytach g-k, które zamierzarz robić. Będzie to zwłaszcza dokuczliwe teraz w zimie, gdy jest problem z wietrzeniem i niską temperaturą. Jeśli nie ogrzewarz domu czymkolwiek, to prawdę mówiąc tynk może nawet zamarznąć na ścianie (idą mrozy -20C...). Przy aktualnej pogodzie tynk gipsowy nie wyschnie przez następne 2 miesiące. Dla pewności włóż rękę między wełnę a folię paroprzepuszcalną. Jeśli nie ma tam skroplonej wody, to OK. W niskiej temperaturze para nie przechodzi przez folię, tylko się na niej wykrapla ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 05.01.2009 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 tragedii nie powinno być. Mam narazie wytynkowany jeden pokój na górze (nie spieszą się) i tynk wysechł bardzo szybko i z wełną nic się nie dzieje. A z resztą niech sobie schnie i 3 miesiące jak będzie trzeba. Jest dosyć innej roboty, z płytami k-g, ze szpachlowaniem i malowaniem mogę poczekać. A te -20 to trochę przesada, na wschodzie i w nocy może i tak, ale u nas -10, -15 max. I to na zewnątrz. W domu koło 0, może -1; nie ma strachu. Z ciekawości sprawdzę czy folia zawilgocona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 27.01.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 btx projekt łazienki bardzo fajny, podoba mi się to zestawienie kolorów ciekawa jestem jak będzie wyglądała realizacja mam pytanie odnośnie podłogówki co masz zamiar położyć na podłogę w salonie?? my nie daliśmy się przekonać do podłogówki w salonie ze względu na to, że chcemy miec parkiet (marzy mi się jesionowy) a podłogówka z parkietem nie idą w parze daliśmy się za to przekonac do podłogówki w kuchni i obydwu łazienkach - styropian już ułożony i srebrna folia na nim też, generalnie dzisiaj hydraulicy kończą bo została im już tylko ta podłogówka wogóle ta ekipa zaskoczyła mnie pozytywnie bo szybko im poszło rozprowadzenie rur do co, wody i ścieków, mam nadzieję, że zrobili to porządnie nie wiem czy pisałeś jaki piec kupujesz jeśli tak to umknęło mi to więc jeśli decyzja już zapadła to proszę napisz na co się zdecydowaliście i jeszcze jedno pytanie co z miejscem w górnej łazience nad kuchnią - w wizualizacji pod oknami połaciowymi masz wannę czyli nie będziesz zostawiał sobie tego schowka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 27.01.2009 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 w salonie będziemy mieli tez podłogówkę a na niej prawdopodobnie właśnie parkiet. Z tego co znalazłem wybierając między deską, panelami i parkietem, to właśnie on najlepiej spisuje się z podłogówką.Jakoś nie chcemy płytek w całym salonie Też jestem zdziwiony szybkością z jaką kładą instalację Piec właśnie kupiliśmy firmy Defro, więcej informacji w dzienniku. Łazienka na górze: długo myślałem co zrobić z miejscem nad kuchnią, ale gdybym miał zostawić to otwarte lub jako szafka/wnęka, nie byłoby możliwości postawienia tam wanny i kibelka Tak więc obszar ten został dobrze zaizolowany (chyba) i będzie zasłonięty ścianką z k-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 28.01.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 btx nie spotkałam się jeszcze z opinią, że parkiet dobrze przewodzi ciepło, wręcz przeciwnie, nawet teraz jak hydraulik namawiał nas na podłogówkę w salonie i usłyszał, że chcemy parkiet to stwierdził, że w takim razie nie ma sensu jej robić ... rozliczyliśmy się wczoraj z hydraulikiem i rzeczywiście o ile za robociznę wyszło całkiem przyzwoicie to materiały kosztowały baaaardzo dużo, o wiele więcej niż się spodziewałam niestety ... ja myślę, że ten schowek w łazience się przyda, dlatego zostawiamy to miejsce do wykorzystania a generalnie planujemy układ łazienki jak w projekcie tylko ze zmianą sedesu i bez bidetu btx mam jeszcze pytanie czy tynkowaliście również schody?? na zdjęciu widac tylko ich kawałek, ale miałam wrażenie, że są otynkowane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 29.01.2009 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 nie no, ja nie napisałem że dobrze przewodzi ciepło, tylko że przewodzi najlepiej porównując do paneli i deski podłogowej.Patrzyłem na opinie różnych ludzi, którzy mają takie rozwiązanie i mówią że jest OK. Schody są otynkowane z boku - od strony salonu i od dołu, całą wnęka. Na każdy stopień będziemy kładli grubą deskę - zdjęcie podobnego rozwiązania jest na puściłem na forum jakiś czas temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 29.01.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 zdjęcie schodów widziałam - bardzo ładne, też zamierzamy zrobić coś w tym stylu - tzn. dać tylko drewniane stopnie a podstopnie nie i te podstopnie nie dają mi spokoju, zastanawiam się jak je wykończyć?? gdzieś spotkałam się z opisami (być może nawet na forum muratora) jak ludzie sami sobie wykańczali podstopnie i montowali drewniane stopnie, ale każdy pisał, że to droga przez mękę i nikt nie podał sprawdzonego sposobu jak wykończyć podstopnie, aby było ładnie i nic nie pękało, ani nie kruszyło się ... a jeszcze zapytam Cię odnośnie grzejników purmo, kupowałeś w jakiejś lokalnej hurtowni czy np. na allegro lub w sklepie internetowym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 29.01.2009 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Schody będę wykańczał sam. Zobaczymy jak to pójdzie, jeżeli będzie problem to zlecę komuś, ale raczej łatwo się nie poddaję Grzejniki kupowałem w lokalnej hurtowni, ale ceny najpierw sprawdzałem na allegro - a dalej to już gnębienie sprzedawców. Efektem były ceny takie jak na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 07.02.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 ile kosztowalo Cie ogrzewanie, tzn. robocizna, oraz materialy, piec i kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 08.02.2009 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 witam,jeszcze dokładnie nie wiem, bo dopiero jutro będę się rozliczał z instalatorem, a część materiałów on kupował.Najpóźniej w połowie tygodnia podam koszty w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savo 17.03.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 >>>No a teraz najgorsze: >>>posadzkarze rąbnęli mi MIOOOOTŁĘĘĘĘĘEĘ!!!! Coś w tym musi być ... Mnie posadzkarze ukradli radio , chodziaż mój syn mówi, że zabetonowali w posadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 19.03.2009 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 no fajnie, to będziesz chociaż miał grającą podłogę A u mnie będzie syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 22.03.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 co widzę...drzwi, bardzo ładne drzwi. Tylko btx, pilnuj, żeby ich fachowcy nie zniszczyli. widzę jeszcze ogromne wydatki...wykończeniówka wykańcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 22.03.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 witam, wpadlam z rewizyta listwa na klucze: http://www.superwnetrze.pl/Inne-przedmioty,k414/Listwa-na-klucze-21cm-Blomus-Tewo,t2436.html dozownik http://www.mizar.pl/McAlpine/8107 a komentarze mam tu http://forum.muratordom.pl/post3211241.htm#3211241 zapraszam do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 24.03.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 btx drzwi wyglądają super nawet bez przeszklenia w górnym łuku kolorystycznie też fajnie to wszystko współgra ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 27.04.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 btx podoba mi się projekt Waszej kuchni, zdradź proszę jaki okap planujecie nad kuchenkę?? co do płytek alabastrino też mi się podobają, to na razie mój faworyt jeśli chodzi o górną łazienkę - oglądałam je na żywo i bardzo podoba mi się ten element z niebiesko-czarnym dekorem u nas kuchnia - w kwestii płytek - tradycyjna, glazura - malutkie 10x10, szukałam dużych kafli, które by mi pasowały do kuchni, ale jakoś nic mnie nie przekonało, myślę, że ten brąz Linero będzie jednak ładnie wyglądał w zestawieniu z jasnymi frontami mebli kuchennych z ciekawości czy mógłbyś mi napisac koszt mebli kuchennych (może być na prv) a chatka po ociepleniu wygląda naprawdę przyzwoicie, jeszcze tylko kolor i będzie ekstra - u nas ten etap prac niestety dopiero za rok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 27.04.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 btx podoba mi się projekt Waszej kuchni, zdradź proszę jaki okap planujecie nad kuchenkę?? co do płytek alabastrino też mi się podobają, to na razie mój faworyt jeśli chodzi o górną łazienkę z ciekawości czy mógłbyś mi napisac koszt mebli kuchennych (może być na prv) okap mamy firmy TEKA, model TL1-62, teleskopowy, podszafkowy. Nie będzie podłączony do wyciągu; tylko filtr węglowy. U nas płytki alabastrino (45x45) będą tylko na podłogach na dole. W salonie połączone z parkietem albo deską. Jeżeli chodzi o koszt kuchni to wyślę ci na priva. W każdym razie, mamy korpusy z płyty wiórowej, fronty MDF, 2x cargo, systemy samodomykające, itd... A do tego szafka między kuchnia i jadalnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savo 27.05.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 btx, Z tą rurą od kanalizacji to niezła akcja Jaki jest powód mokrego nadproża w kuchni ? Czy przypadkiem Ci nie zamaka od napływającej wody z głównej połaci dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts