btx 12.07.2011 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Z nawadnianiem na prawdę nie ma filozofii. Ja tez byłem laikiem, ale wszystkie potrzebne informacje są dostępne w sieci. Wystarczy, chociażby w wyszukiwarce na forum muratora, wpisać hasło "nawadnianie", lub "nawodnienie" i pokaże się masa wątków na ten temat. W google tak samo.Sprzęt (Rain bird lub Hunter) polecam kupić w sklepach lub hurtowniach ogrodniczych. Jeżeli nie będą mieli to z pewnością polecą podobne firmy w okolicy.Przede wszystkim zacznij od sprawdzenia wydajności źródła wody. Z doświadczenia nie polecam ujęcia z sieci (koszty i z reguły mała wydajność). U siebie, po roku podlewania z sieci, zdecydowałem się wiercić studnię, zwróci się po max 3 latach.Do tego studnia da więcej wody, a to oznacza mniej sekcji nawadniania i redukcje kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts