Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj nie było mnie troszkę ale już odpowiadam co do błędów. Oczywiście nie są to jakieś porażające błędy tylko takie malutkie.

Np. pow.użytkowa raz napisali 128 m2 a raz 133 m2 (zresztą nieważne),

- strona 21 mojego projektu bramy Hormann wymiary 233,5 x 215,5 a kilka cm poniżej otwór na bramę 224 cm? I jak ta brama ma się zmieścić w tym otworze? :o Jest to dla mnie błąd dość istotny. Szkoda że nie zauważyłam że te bramy są tak małe bo będę miała kłopot z wjezdżaniem no a poza tym te bramy będę mnie kosztowały nie 3 tys. a 7 tys. (to jest też dla mnie istotna różnica). Mogłam również wstawić sobie jedną wygodniejszą bramę tylko,że musiałabym rozkuwać nadporoża :evil:

co do tych nieszczęsnych bram na stronie 30 projektu są podane wszystkie wymiary okien i drzwi i bram i tam moja brama ma wymiar 2335 na 2515 (a nie jak wyżej 2155) :o

- spójrzcie również na okno balkonowe na tej stronie wymiary 180 na 250. Ciekawe gdzie to 250 się wam zmieści? Bo mi się nie zmieściło. Zresztą Pan od okien mówi mi że takich nawet nie produkują.

- no jeszcze wentylacja w łazience nie wyszła moim murarzom bo dziura od wentylacji znalazła się w przejściu u góry na strych no ale może to błąd moich murarzy że dobrze nie wyliczyli.

- no i jeszcze nie uważacie że w salonie mogłaby być jeszcze jakaś wentylacja?

To są takie drobne pomyłki, szkoda że się nad tym wcześniej nie zastanowiłam uniknęłabym tych błędów.

Spróbuję wkeić jeszcze zdjęcie mojego domku w chwili obecnej no ale nie wiem czy mi się uda.

pozdrawiam wszystkich

Justyna

Hejki!

Jeszcze jedna uwaga na temat okapu. U mnie już więźbę dachową ułożyli i ten szeroki okap wcale nie przeszkadza. Wcale nie jest za duży i na pewno nie bedzie zacieniał okien.

A zdjęć nie umiem na razie wkleić. Muszę się jeszcze troszkę podszkolić.

Pozdrowienia

Justyna

Zauważyłem że na naszym forum W30.12 coś zaczyna się dziać. Coraz więcej ludzi którym spodobał się :D ten projekt . Fajnie.

Wielkie dzięki dla Justyny za pokazanie błędów w projekcie. U nas błąd z wymiarami bram został wyłapany na etapie adaptacji projektu ( pewnie spowodowane to jest tym ,że my poszerzaliśmy garaż). Ale to zauważyliśmy kiedy przeczytałem ten post o błędach.

Tak swoja drogą jestem ciekaw co na to architekt który ów projekt wykonał :evil: ?

Bo podobno jest to w miarę nowy projekt. A do tego to biuro projektowe jest mało znane.

Moim zdaniem jest to śliczny domek i jak na razie to nie żałuję że go wybraliśmy :D . A jedyny jego mankament to taki, że nie jest on najtańszy (duży dach i spora powierznia zabudowy to są sprawcy tych kosztów) ale może to tylko moje odczucie.

Witam serdecznie wszystkich fanów tego uroczego domu - ja oczywiście też się do nich zaliczam! Myślę, że z czasem wątek nabierze rozmachu bo projekt jest godny uwagi.

Mam gorącą prośbę - czy mógłby ktoś podać mi wysokość elewacji frontowej budynku?

:lol:

• 2 weeks później...
Pozdrawiam Wszystkich którzy wybrali ten projekt, ja aktualnie rozpoczynam budowę domu według tego projektu. dokonałem paru przeróbek zamurowałem drzwi do kuchni, zlikwidowałem dwa okna na klatce schodowej i w pokoju od strony garażu, wstawiam jedna bramę garażowa i chce strop monolityczny i wykorzystać pomieszczenie nad garażem na sypialnię :lol: :D[/b]

• 2 weeks później...