Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Oj, zalatani i to jak. My poświęcamy po ok 12, 14 godzin dziennie na budowe i jej nadzorowanie. Prawdą jest powiedzenie, że wykończeniówka wykańcza. My z żoną jesteśmy wyczerpani, każdego dnia setka wyborów i decyzji do podjęcia. Obecnie w naszym domu (budowa rozpoczęta w połowie marca 2009) dopinamy budowę. Dziś wybraliśmy obudowę komika (wkład już jest i grzeje dom), na styropina który kończą kłaść dziś wybraliśmy kolor elewacji oraz kupiliśmy klinkier na parapety zewnętrzne. Dziś zamontowano rekuperator, a glazurnik wciera fugę w terakotę która leży w kuchni i salonie. Przed domem leży kostka brukowa. Żona wybiera kolory na ściany. Elektryk zakończył obsadzanie gniazd i opraw do halogenów. Jak sami widzicie robota wrze. Każdego dnia od 3 do 5 ekip robi swoją robotę. Święta 2009 chcemy spędzić już na swoim.

Pozdrawiam

Marcin wraz z żoną Alicją

• 1 month później...

Ja mam drzwi stalowe firmy KMT 100 szerokość - nie zwężałam.

Kupiłam je z firmy TERMA koło Słupska. (oczywiście przez pośrednika z Chojnic). Zapłaciłam za nie coś około 2300 zł z montażem i całą resztą.

Problem mi się pojawił jak mi posadzkę za wysoko wylali, drzwi osadzili za nisko i nie było jak kafelek położyć. Objeździliśmy całe Chojice żeby te drzw skrócić i nikt nie chciał się podjąć.

Wkońcu pojechaliśmy właśnie do Słupska do tej firmy i na miejscu nam te drzwi skrócili bez problemu żadnego.

Wesołych Świąt wszystkim życzę!!

Ciekawe czy ktoś już mieszka w naszym domku?? My się przymierzamy na wiosnę :D

Mili,

właśnie minął pierwszy tydzień naszego mieszkania w naszym domu. Budowa trwała coś koło 9 miesięcy. Dom stoi.

Mieszka się cudownie. Tą wiadomość piszę w salonie naszego W30.12 gdzie pięknie błyska płomień w kominku a w nogach leży i grzeje (taki dodatkowy grzejnik :lol: ) nasza sunia AZA. Prawie 10 dni mieszkania w domu bez telewizora gdzie każdego wieczora z lampką dobrego wina w ręku siedzę wraz z żoną i cieszę się ciszą oraz wygodą pięknego domu. Jednym słowem, sielanka.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

na zdjęciu widać schody na górę .

W projekcie jest ściana połączoną do komina ja mam zmianę i jest ściana następnie przerwa i kominekhttp://x.garnek.pl/ga4205/08b5b0c5e75fa0a8491094a3/kominek.jpghttp://x.garnek.pl/ga2818/2c3afc83a9d85ba8491081a2/8491081.jpg[/img]

• 2 weeks później...
  • 3 months później...