darek_op 27.04.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Mam zamiar remontowa łązienkę i w związku z tym klika pytań1. ściany będę pokrywał płytami g-k. Na nie będę układał glazurę. Czy płyty mogą by przyklejane na klej do płyt, czy należy je montowa na stelarzu z profili.2.kupiłem zestaw kabina SAMARA plus brodzik o wysokości około 7 cm. Do niego pod spodem należy zamontowa specjalnie przygotowane nóżki, co spowoduje że podniesie się on o jakieś 5 cm. Co zrobic z tą luką, zabudowanie płytkami jest bardzo uciążliwe (koniecznoś docinania malutkich kawałków glazury). czy można dokupi do tego jakąś maskownicę czy raczej postawi go bezpośrednio na podłodze.3.Jak wzmocnic ścianę oklejoną płytami g-k w miejscu przykręcenia profili od kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 28.04.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Mam zamiar remontowa łązienkę i w związku z tym klika pytań 1. ściany będę pokrywał płytami g-k. Na nie będę układał glazurę. Czy płyty mogą by przyklejane na klej do płyt, czy należy je montowa na stelarzu z profili. 2.kupiłem zestaw kabina SAMARA plus brodzik o wysokości około 7 cm. Do niego pod spodem należy zamontowa specjalnie przygotowane nóżki, co spowoduje że podniesie się on o jakieś 5 cm. Co zrobic z tą luką, zabudowanie płytkami jest bardzo uciążliwe (koniecznoś docinania malutkich kawałków glazury). czy można dokupi do tego jakąś maskownicę czy raczej postawi go bezpośrednio na podłodze. 3.Jak wzmocnic ścianę oklejoną płytami g-k w miejscu przykręcenia profili od kabiny. Ad.1 Pytanie dość skomlikowane rozumiem że pytasz czy 'płyty mogą byś klejone do ŚĆIAN' (a nie do płyt)... jesli nie zależy ci na miejscu w pomieszczeniu to chyba możesz je klaić, ale zabudowa na stelazu na swoje plusy - możesz schować wszystkie instalacje pod płytami, można wtedy łatwiej pokombinować z jakimiś półkami... instalacji jest w łazience sporo a wkuwać sie zewszystkimi w ściany to niekiedy problem... woda, kanaliza, CO, prąd - łatwiej będzie chyba schować w stelażu tym bardziej jesli wybierzesz np. WC podtynkowe Ad. 3 jesli będziesz robił zabudowę na stelażu, można przewidziec w miejscu mocowanie kabiny podwójną konstrukcję do której przykreci sie kabinę Ad.2 wydaje mi sie że wykonanie cokolika z płytek będzie najlepszym pomysłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts