Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt

lipka

Recommended Posts

dzięki za podpowiedzi ale moze coś w realu

wyliczanki to końcowa rzecz

ale jak sprawa wygląda w praktyce-jak spotkam się z przedstawicielem to czego mam oczekiwac i jak zbijać warunki( zbijać to ja lubie hahahah)

nie wiem moze pytam się o głupoty ale zaczynam dopiero myśleć "kredytowo"

Lipka, jak masz duzo czasu to możesz obejść wszystkie banki ale:

- jak sie nie znasz na kredytach hipotecznych to niewiele sie dowiesz

- jak trafisz na niekompetentnego doradcę to niewiele sie dowiesz

Najlepiej odwiedzić doradców finansowych (Expander, Open Finance, Money Expert, Notus itd). Zebrać od wszystkich oferty kredytowe. Porównać warunki zwracając szczególną uwagę na:

- koszty całkowite (marża, prowizja, ubezpieczenia !!, spread, koszty obsługi kredytujak np prowadzenie obowiązkowego konta)

- zakres dokumentacji do skompletowania

- sposób wypłaty i rozliczania transz (jesli kredyt budowlany)

- czas od zlożenia wniosku do uruchomienia (waha sie od 3 do 8 tygodni)

Dopiero po wybraniu kilku najciekawszych ofert (pod kątem Twoich priorytetów) można mówić o negocjacjach, które nie we wszystkich bankach sa mozliwe.

Pozdrawiam

• 1 month później...

Heineken

stronka jest fajna jako porównywarka. Niestety uwzglednia tylko jeden element oferty kredytowej tj. cenę. A to za mało aby wybrac idealna ofertę dla danego klienta. Co z tego że np. najlepsza w porównaniu wyjdzie Nordea, jesli nie dostane tam kredytu na 110 % wartosci nieruchomości na czym mi zalezy. Co do doradców i banków to zalezy na kogo trafisz.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...
a co wiecie o Kredyt Banku robią jakieś problemy długo czeka się na wypłatę pierwszej transzy od złożenia wniosku? jeśli chodzi o mnie to nie mam dużego wyboru bo muszę brać kredyt z rodzicami niestety. tylko kredyt bank i polbank nie patrzą na wiek najstarszego kredytobiorcy. przynajmniej jeden kłopot z głowy z szukaniem najlepszego banku:):):)

Ja równiez biore kredyt z rodzicami.Nie ma wyjścia :(Nie mam udokumentowanych wszytkich dochodów :(

Na kazdym spodkaniu z posrednikiem kredyt bank wygldał najkorzystniej

Podobno to bank z którym sie dobrze współpracuje

Ma ktos jakies doświadczenie w tej sprawie?

W przyszłym tygodniu planuje wwizyte w kredyt banku .Chce poznac wiecej szczegółów odnosnie rozliczania transzy itd