misiek991 16.09.2003 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 o, przeprasz, napisałem do yeyo, a o tobie zapomniałe?Natychmiast naprawiam.Swoja drogą zgłosiło się sporo firm, które mają się czym pochwalić, powoli weryfikuję i buduję bazę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/10089-solidny-wykonawca-najlepiej-z-polecenia/page/2/#findComment-155234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 21.09.2003 02:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 Słuchajcie - a może można to zrobic na tym forum . Strona główna - baza firm Każda firma ,która by się ogłaszała (osobny post) była by weryfikowana przez odpowiedzi korzystających z jej usług forumowiczów. A w części się znamy z klubów budujących. To za zgodą muratora mogła by byc taka szybka baza firm. Popatrzcie na doświadczenia - problemy z legalett To właśnie taka ocena firmy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/10089-solidny-wykonawca-najlepiej-z-polecenia/page/2/#findComment-157683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 23.09.2003 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 I dlatego tak często możemy przeczytać, że wykonawca nas .... lub kąt nie jest prosty. Ale jacy my prawi jesteśmy, jacy uczciwi. Tylko coraz biedniejsi. Proponuję sie obudzić, zanim wszyscy będziemy oszukani. Pilnujmy swoich interesów i reklamujmy i ostrzegajmy. Od prawa to my już sobie takich czterystu wybraliśmy (i wybieramy co 4 lata). Obecnie nawet taka komisja jest (nie napiszę jaka, aby nie naruszyć ich danych osobowych ), co ostatnio okazało się, że jeden z członków komisji miał pismo, którego nie mieli inni, a nie ujawnił pisma, bo myślal, że wszyscy to pismo mają. Ten to dba o dane osobowe. Więc zróbmy coś dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/10089-solidny-wykonawca-najlepiej-z-polecenia/page/2/#findComment-159330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uru28 12.06.2008 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam Wszystkich! Obecnie sam zaczynam budowę "Tymka", a jako iż jestem z branży znam problem wykonawców od podszewki i to z obu stron:) Mam ten komfort iż sam będę stawiał domek ale że wątek jest ciekawy to i dodam swoje 3 grosze. Na wstępie "koszt umieszczenia w bazie danych". Reklama firmy na okres 2 lat to koszt od 150- 300zł. Tyle kosztuje hosting i wykupienie domeny.Dodatkowo jeśli przedsiębiorca nie wie jak wykonać stronę należy doliczyć koszt wykonania strony internetowej.Do tego jest cała masa portali gdzie reklamę firmy można umieścić za darmo.Więc przy kalkulacji ceny umieszczenia w bazie danych należy wziąć pod uwagę "konkurencję na rynku".Nie mówiąc już iż na umieszczenie bazy np na forum muratora niezbędna jest zgoda właściciela domeny. Teraz kwestia bardzo istotna.Jako wykonawca mogę na swojej stronie zamieścić zdjęcia z wykonanych prac ALE nie wolno mi bez (najlepiej pisemnej) zgody inwestora podawać adresu lub kontaktu do osoby zlecającej prace.I proszę mi wierzyć ale niestety bardzo niewiele osób wyraża taką zgodę To tyle w kwestii sprawdzenia rzetelności wykonawcy. Dobry,sprawdzony wykonawca ma przeważnie terminy pozajmowane sporo do przodu.Na pewno nie jest tani.Wyceny podaje na piśmie po zapoznaniu się z zakresem prac.Dba o własne kwalifikacje(dyplomy,certyfikaty) oraz posiada odpowiednie doświadczenie zawodowe (kilka lat w branży budowlanej).Dobrze jest jeśli posiada stronę internetową z opisem wykonanych inwestycji oraz galerią prac. Poza tym profesjonalne podejście do klienta to nie tylko sprzedanie własnych usług.Dobrze jeśli firma udziela konsultacji i porad nie zależnie czy wybierzemy ją jako wykonawce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/10089-solidny-wykonawca-najlepiej-z-polecenia/page/2/#findComment-2510693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts