sys 28.04.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam. Jak wiecie lub też nie mamy od 24 lub 25.04.2008 podwyżkę ceny gazu o 14,4% (lub coś w ten deseń)... Spisałem licznik w czwartek(24.04.08) na wieczór i w piątek poszedłem do gazowni , ale jak to bywa w tego typu instytucjach w piątek ok 13.00 już nikogo kompetentnego nie zastałem ... Mamy dziś poniedziałek, o 9.00 stawilem się ze stanem licznika. Facet wystukał mi fakturę i tu, okazało się że system zaliczył mi już 20m3 po nowej cenie ...system zaliczył mi po 3 dniach ok. 13% stanu licznikowego po nowej cenie ( ze 131m3) mimo, że temp.jakie są każdy widzi...dlaczego? ...niestety gazownik mimo największych chęci nie mógł wystawić faktury z dniem 24 lub 25 kwietnia...TAKI SYSTEM ... niby nie dużo bo przepłaciłem ok 3zł ale co by się okazało jakby przyjechali ostatniego czerwca spisać licznik?... ciekawe ile metrów zapłaciłbym po wyższej cenie/ ...dodam jeszcze,że sam regularnie co 2 miesiące biegam do gazowników ze stanem licznika bo raz dostałem rachunek za 5,5 miesiąca i niewiedziałem czy do Anglii nie będę musiał wyjechać by go zapłacić...teraz wiedząc o podwyżce nie czekałem do 20 maja... ...wnioski jednak nasuwają się same... jak najszybciej spisać i podać do gazowni ... aale i tak już parę zł "w plecy" Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/100916-do-gazownii-to-szybko/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts