Emil 11.09.2003 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Witam,W projekcie mam wewnetrzne sciany konstrukcyjne z maxa o grubosci 19cm ( tak samo jak zewnetrzne konstrukcyjne)W kilku miejscach przeczytalem, ze trzeba grubsze, ale nie wiem dlaczego.No wlasnie - dlaczego. Ktos odpowie?PozdrawiamEMIl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 11.09.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Witam. Jedyne co w tym przypadku trzeba, to trzymać się projektu i nie kombinować niepotrzebnie. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 11.09.2003 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Nie zamierzam kombinowac, tym bardziej, ze projekt jest indywidualny.PO prostu pare razy znalazlem uwagi o tym ze wewnterzne powinny byc grubsze (25cm) i zaczalem sie obawiac, ze moge miec z nimi jakies problemy. Moze musze miec to na uwadze przy dalszych pracach , o czyms pamietac, etc. EMIl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 11.09.2003 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 wewnętrzne ściany są obciążone stropem po obu stronach a zewnetrzn tylko z jednej to jest główna przyczyna dla której sciana wewnętrzna nośna winna być grubsza w twoim przypadku sciana 19cm to zapytaj się projektanta czy aby dobrze zrobił? bo niektóre stropy potrzebują szerszego podparcia na ścianie osobiście dałbym 25 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 11.09.2003 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Na szczescie nie mam tego problemu - strop drewniany, poddasze nieuzytkoweDzieki Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts