lubuszanka3 28.04.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam forumowiczów,mam okazje kupić działkę budowlaną prawie 10 arów z tym że przez działkę tą przebiega rurociąg z wodą dlatego też na połowie tej działki przez którą przebiega ten rurociąg nie mogę nic budować co ma fundamenty jedynie altanka drzewka ozdobne ale to ok.Czy ktoś się orientuje jakie są plusy i minusy takiej działki.Ktoś mi powiedział,że gdyby kiedyś w razie awari rozkopali mi działkę mam prawo do odszkodowania.Co myślicie kupić czy nie??Do dzialki jest zrobiona mapka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 28.04.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Ja bym nie kupowała, ciężko jest ze służebnościami, różnie bywa, by mnie to denerwowała ale moze przynajmniej jest cena atrakcyjna. Miałam kiedyś okazje kupic taka działkę ale szybko z niej zrezygnowałam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizen 29.04.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 + cena- każda awaria na twoim terenie oznacza najazd ekipy remontowej na twój ogródek Jażeli plus przeważa minus - bierz, jeżeli nie - postępuj odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.04.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Pytanie jak często zdarzają się awarie. Piszecie "każda awaria". Ale kiedy ona może być - raz na 10 lat? Może wcale. Możesz opisać / namalować przybliżone położenie wodociągu i planowanego domu wraz z rozmiarami działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 29.04.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 jak często??? to może zależeć od wieku rurociągu jak jest kilkudziesięcioletni żeliwny czy stalowy mogą być częściej... nadto jego właściciel może wpaść nagle na pomysł wymiany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 29.04.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 a czyja ta rura? i jakiej średnicy? może przejdź się do wodociągów i popytaj np czy się będziesz mogła się włączyć, jaka jest strefa ochronna tej rury (dla przyłączy min. chyba 3 m od fundamentów), czy ew można ją przesunąć i za czyje pieniądze, popatrz czy się zmieścisz z budynkiem przy takich ograniczeniach.... I zawsze namawiam przed kupnem - sprawdź w gminie czy jest albo jest w trakcie opracowania plan zagospodarowania przestrzennego i popatrz na studium uwarunkowań żeby się nie utopić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 29.04.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 chciałam przesunąć hydrant z wodą o kilka metrów - żeby móc sobie położyć kosteczkę brukową koło domku ............nie radzę nikomu w efekcie - wieczne problemy z Wodociagami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts