muchomor 28.04.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam te forum jest super duzo mi pomoglo w budowie domu,ale zawsze nie wszystko sie znajdzie wiec mam pytanko. Jestem po tynkach wewnętrznych (cementowych) i wylewce podlog.Czas pomalowac sciany.czytalem ze trzeba je pomalowac (bialkowac) dwa razy wapnem a pozniej unigruntem.czy to dobre rozwiazanie czy sa inne techniki.za pomoc bym byl wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 28.04.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Jakim wapnem ,najlepiej jakąś farbę akrylową zmieszać z 0,5 l gruntem, później pomalować wałkiem dwa razy i masz podkład.NO i teraz masz do koloru iwyboru wszelkie farby,//jeszcze farba to ok.10 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machtomi 28.04.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 tylko nie wapnem,,ja maluje jeden raz rozmieszana jedynka pol-na pol z wodą, a nastepnie raz, sama jedynka pedzlem,,, i podklad gotowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 29.04.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 najlepiej użyć gruntu specjalnego pod farby np.Unicryl (kolor biały() nie polecam stosowania gruntów typowo budowlanych jak np Unigrunt bo przy zbyt "obfitym" nałożeniu może zrobić się tzw.film -a potem to już klapa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej .104 21.08.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 ale chyba najpierw je poszpachlujesz ?a potem to dobry primer no i farba akrylowa lateks wedle uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts