marianek0 28.04.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 NIe bawem spec wykonmuje u mnie ogrzewanie podłogowe w łazience. Wspominał mi o tym aby jak będe robił wylewki kupił jakiś plastyfikator do zaprawy cementowe(betoniku). Plastyfikator wydaje mi się ze to malo sprecyzowana odpowiedź.(plastyfkatory sluza do utleniania prawda?). A więc doradzcie mi co mam dodać do takiej zaprawy , plastyfikator??, jesl itk to jaki??, a może jakąś emulsje??. No i powiedzcie mi ile u Was kosztuje takie ogrzewanie od m2 z materiałem.POZDRAWIAM!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 28.04.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Nic nie dodawaj pilnuj tylko tego aby wylewka była pielęgnowana tzn podlewana czy tez zraszana przez co najmniej 3 tyg. Przecież podłogówkę kładzie się na podłożu twardego styropianu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.04.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 a kto Ci takie rzeczy powiedział, zasada jest taka, jak nie jestem czegoś pewny w 100% to nie wprowadzam kogoś w błąd plastyfikator jak sama nazwa wskazuje, służy do uplastycznienia betonu, który ma szanse szczelnie otulić rury, kupisz w hurtowni instalacyjnej lub budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marianek0 28.04.2008 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 A jak sie dozuje taki plastyfikator??.Czy mozna przedobrzyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolo63 28.04.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Tak to jest poprawna odpowiedź.Plastyfikator dodajesz aby uplastycznić wylewkę .Cena średnia m2 podłogówki zależy od stopnia wyposażenia dlatego jest trudno określić ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawwwid 28.04.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Każdy markowy producent ogrzewania podłogowego ma plastyfikator lub jak kto woli "dodatek do jastrychu" w swojej ofercie. Dokładna instrukcja obsługi zawart jaest w opisie systemu producenta a także na etykiecie plastyfikatora. plastyfikator sprzedawany jest najczesciej w plastykowych karnistrach - pojemnikach i jest w postaci płynnej. REHAU, WAVIN, PURMO, KAN-THERM, KISAN każdy z tych producentów ma go w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts