szron 29.04.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Czy ktoś zakładał sam bramę garażową Hormann? Sprzedawca oczywiście straszy skomplikowanym montażem. Brama ok 240cm szeroka na 225 wysoka, segmentowa bez napędu. Na co należy zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 29.04.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 chyba nie warto samemu bawić się w montaż skoro bierzesz dobrą markowo bramę i do tego nie tanią to nie warto dać jeszcze tych kilka dodatkowych stówek aby montażycie co to zrobili? u mnie taka brama została wstawiona 2 tygodnie temu robiło 2 ludzi; w sumie zajęło im to 4,5 godziny; nie wiem czy krótko czy długoale poza przerwą 15 minutową na kawkę przez cały czas majstrowali; piony poziomy;itp poza tym czy później jak co coś się zatnie to czy nie zrzucą odpowiedzialności na niewłaściwy montaż? w mojej ocenie nie warto ale decyzja należy do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 29.04.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Wszystko kwestia gwarancji - bo gwarancja to pewnego rodzaju bat aby mogli zarobić swoi na montażu. W montażu bramy nie ma nic szczególnego. Nie montowałem segmentowej tylko uchylną. Trzeba złapać poziom, pion chwycić kotwami, przykręcić prowadnice opianować i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 29.04.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Zastanów się również, czy ci się to poprostu opłaci. My mamy bramę Normstahla. Za montaż wybuliliśmy wprawdzie prawie 500 zł ale biorąc pod uwagę fakt, że bramę kupiliśmy wówczas z 7 % Vatem i tak wyszło taniej niż brama bez montażu za to z Vatem 22%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78konopiel 28.01.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 chyba nie warto samemu bawić się w montaż skoro bierzesz dobrą markowo bramę i do tego nie tanią to nie warto dać jeszcze tych kilka dodatkowych stówek aby montażycie co to zrobili? u mnie taka brama została wstawiona 2 tygodnie temu robiło 2 ludzi; w sumie zajęło im to 4,5 godziny; nie wiem czy krótko czy długo ale poza przerwą 15 minutową na kawkę przez cały czas majstrowali; piony poziomy;itp poza tym czy później jak co coś się zatnie to czy nie zrzucą odpowiedzialności na niewłaściwy montaż? w mojej ocenie nie warto ale decyzja należy do ciebie racja. zwłaszcza, ze fachowo wykonany montaz jest jednym z warunkow gwarancji. poza tym zabawa w samodzielny montaz albo w ogole powierzenie montazu komus, kto nie do konca posiada kwalifikacje, moze skonczyc sie niewesolo. Pamietam zdjecia ktore zrobily na mnie wrazenie skutecznie są w stanie odwieść kazdego od pomyslu eksperymentowania z montazem. material zdjeciowy pojawil sie na stronie internetowej firmy BigTor. Tu jest link omawiający ten material: http://www.bramy-drzwi.pl/hormann-klient/bigtor/132-uwaga-brutalne-zdjecia-z-miejsc-montazu Robakma racje. Hormann to porzadny producent, brama swoje kosztuje, placisz za jakosc - oszczędzanie na montazu to w tym momencie niepotrzebne ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 28.01.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Powiedzialabym inaczej- czy hormann czy nie to ryzyko. Wystarczy ze zle nakręci sie sprężyne i problem gotowy. O spadających linkach itp nie wspomnę. Ponieważ teraz nie bedzie mozna juz odliczyć VAT za bramę to tym bardziej opałaca sie brać z usługa zabudowy na 8%. Tylko ze ten topic to juz z 5 lat stary jest wiec nie wiem czy pytajacemu jeszcze ta opinia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.01.2014 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 refleks gorszy od szchisty, ale czego się nie robi, aby sobie parę postów natrzaskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts