Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika marniki.

marnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Dzięki. Coś trzeba będzie wymyślić. Słyszałam gdzieś lub czytałam, nie wiem dokładnie, ze można dać do fundamentów na dół jakieś folie, ale woda to jest woda- i tak wyciśnie.... Może rzeczywiścietak, jak Leszku piszesz z tą studnią tymczasową to niezły pomysł, a woda nam się później do podlewania przyda.

W dzienniku przeczytałem, ze jednak będziecie mieli stan "0" 60 cm powyżej obecnego poziomu gruntu i to jest bardzo dobre rozwiązanie rozwiązanie :)

Tak, wyprostowałam to, bo mąż mnie zbeształ, że brednie wypisuję i mi powiedział: 30 cm ponad poziomem projektowanym (30cm). Z tego wyszło 60 cm i tak będzie.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam, Leszku, ostatnie szlify się robią, w piątek, albo sobotę zalejemy.... Zdjęć nie ma z prostego powodu: szalowanie było po godzinach pracy męża czyli od 16.00 do 19.00, a wtedy już jest ciemno. Jakość zdjęć jest raczej mizerna i na dodatek z telefonu

Ale co tam! Dwa wkleję:

http://img84.imageshack.us/img84/8809/dsc00665sg3.jpg

http://img84.imageshack.us/img84/6403/dsc00666lx9.jpg

• 3 weeks później...
Gratuluję - widać znaczne postępy! Ale coś mi się zdaje, że podobnie jak my będziesz miała morze z głowy i to nie ze względów finansowych, a z powodu obrzydzenia do piasku... Chyba trochę tego wrzuciliście :roll:

Pozdrawiam

aka

No, Aka- na piasek nie pójdzie patrzeć. Wczoraj dowiedziałam się, ile tego piachu weszło: 152 tony. Zobaczymy, jak siądzie na wiosnę to ile trzebaby dowieźć?