jamles 13.12.2008 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 przy tych sosenkach w rogu działki dzisiaj (właściwie wczoraj, no w piątek) około 14-tej to Ty byłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 14.12.2008 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 przy tych sosenkach w rogu działki dzisiaj (właściwie wczoraj, no w piątek) około 14-tej to Ty byłaś Nie, Leszku- nie byłam to ja. Gdybym to miała być ja to byhm musiała być z dwójką moich córeczek A ile osób widziałeś? Może to ktoś z rodziny przyjechał na inspekcję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.12.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 to była niewiasta pracująca chyba tak jakby grzybki z pod sosenek zbierała więcej osób nie zauważyłem ...... śmigałem Lipową od Rud więc w ostatniej chwili zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 15.12.2008 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 to była niewiasta pracująca chyba tak jakby grzybki z pod sosenek zbierała więcej osób nie zauważyłem ...... śmigałem Lipową od Rud więc w ostatniej chwili zauważyłem A to ciekawe.... Grzybki, mówisz... A niech zbiera, jak tam jakieś jeszcze zostały. W ogóle nawet nie wiem, czy były. Póki nieogrodzone to będą tam przechodzić ludzie. Chodzą sobie na skróty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.12.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Niech ten szczególny czas cudownychŚwiąt Bożego Narodzenia będzie dla Wasokazją do spędzenia miłych chwil w gronie najbliższych,w atmosferze rodzinnego ciepła, wielkiej radościi wzajemnej życzliwości,pod żywą choinką dużo prezentówa w Waszych pięknych sercach wiele sentymentów,Świąt dających radość i odpoczynekoraz nadzieję,że Nowy Rok będzie szczęśliwszy. http://img386.imageshack.us/img386/8194/christmascard2lh2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 07.02.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Witam ! widze ze zamiast bloczków wylewaliście ścianki prosze napisać jak cenowo wyszło ja mam zamiar stan 0 z bloczków robić zastanawiam się jak to wyjdzie cenowo i jeszcze jedno pytanko jaka ściana będzie ja myślą nad p+w 44 bez ocieplenia macie firmę czy tak prywatnie ktoś wam buduje ? pozdrawiam http://forum.muratordom.pl/uzytkownik73182.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 08.02.2009 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam, a więc już piszę. Ścianka fundamentowa kosztowała nas 3,5 tys (3300 beton+ śruby na skręcanie itp. pierdołki).Z bloczków nie robiliśmy dlatego, że wychodzą jednak drożej. Poza tym zaletą monolitycznych ścian betonowych jest mała nasiąkliwość i duża wytrzymałość na ściskanie, co sprawia ,że najlepiej sprawdzają się w przypadku gruntów niejednorodnych i na terenach podmokłych (u nas tak jest) Jest tańsza w wykonaniu od betonowych bloczków. Fakt- trzeba mieć drzewo, żeby zrobić szalunek, ale szalunek to się potem wykorzysta do stropu i na koniec do deskowania dachu.Natomiast do ściany z bloczków muszę mieć: - betoniarkę, piasek, zaprawę, prąd - murarza, który mi to wymuruje - potem to trzeba otynkować, żeby móc posmarować to dysperbitem. Acha- szalunek- zbijanie desek i układanie było w wykonaniu mojego męża i teścia, więc kasa zaoszczędzona. U nas wszystko do tej pory było robione systemem gospodarczym. Pomoc- mój brat i mój teść. U nas ściana będzie 25cm+ ocieplenie. Mąż mi podpowiada, że lepiej jest 25+ styropian niż 44 bez. Do stawiania murów będziemy mieli już firmę budowlaną, bo nie mamy z naszej strony pomocników murarza ( jakby był to by zawołał o pomoc, a aktualnie nie mamy nikogo). Jak masz jeszcze jakieś pytania to proszę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_me 16.02.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Ja miałem zamiar z bloczków ale w takim razie jeszcze się zastanowie bo bloczki cenowo wyjdą około 6000 tys. a co do ściany owszem zgadzam sie że pod względem przenikania ciepła to 25 i styropian jest nie do pobicia z 44 bez styropianu .Jak bede miał jeszcze pytania to napisze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_me 16.02.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 aha i jeszcze jedno ładny piecyk widzę że co się da to robicie sami tak jak ja zawsze taniej wyjdzie no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 16.02.2009 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 aha i jeszcze jedno ładny piecyk widzę że co się da to robicie sami tak jak ja zawsze taniej wyjdzie no nie? No pewnie, co się da robimy sami, jak mąż zobaczył na allegro że takie piece sa po 150 zł wzwyż+ 30 zeta koszty wysyłki to powiedział, że sam taki zrobi. Poza tym dla niego to była przyjemność zrobienie takiego pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 26.02.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 fajowa ta koza gratki dla męża!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 12.03.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam Aura widzę, że prace do przodu idą, jeszcze trochę i ściany będą stały Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 12.03.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Dzięki . Teraz czekamy na osuszenie piachu w fundamentach, co przy obecnej pogodzie nie jest łatwe, a żeby to ubić to potrzeba parunastu dni bez deszczu, potem rozprowadzenie kanalizy i zalanie chudziaka. Firma murarska ma przyjść dopiero w maju, więc chyba zdążymy. Mam taką nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 12.03.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 hejka u nas na działce też bagno podobnie i my załatwiamy kredyt, tak się składa, że złożyliśmy i w ING i w Nordea , plus BGŻ. W Nordea dziś składam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 12.03.2009 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 My mamy w ING, a gdyby nie ten bank to Nordea, ponieważ w Nordei koszt działki można wliczyć we wkład własny i kwota kredytu do zaciągnięcia jest niższa, a w naszym przypadku tylko mąż pracuje i jest nas 4 osoby, więc ta zdolność aż tak wysoka nie jest, ale myślę , że tak, jak praktiker- damy radę.Z kolei ING nie wymaga faktur, wystarczą zdjęcia z poszczególnych etapów budowy wysyłane mailem, to nam bardziej pasuje. Jeszcze jutro 750 zł stracimy na kosztorysantkę- rzeczoznawcę. Ma do nas przyjechać jutro na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 25.03.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Jestem pod wrażeniem tempa w jakim otrzymaliście decyzje o kredycie Gratuluję kurcze a my nadal czekamy, chyba trzeba pogonić to towarzystwo do roboty łącznie z doradcą kredytowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 25.03.2009 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Tylko z tego, co przeczytałam to Wy oddaliście papiery bez tego operatu szacunkowego, a wtedy to dłużej trwa, bo nam powiedział ten doradca, że jak się bierze kredyt powyżej 150 tys zł to i tak jest wymagany ten operat. To znowu wydłuża czas, a my od razu go zrobilismy i oddaliśmy, żeby nam nie kazali znowu czekać . Dobrze jarzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.04.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 **___**_**___**_________****_**___**_______**___****_**__**_______*___**___**__**__*______*__**__***__**___**__*____*__**_____**__*____**_**__**_**________**____**___**__**___*___________*__*_____________*_*____0_____0____*_*_______@_______*_*_______________*___*_____v_____*_____**_____**_______*****_______ Wesołego królika co po stole bryka,Spokoju świętego i czasu wolnego,Życia zabawnego w jaja bogategoI w ogóle kurcze, wszystkiego najlepszego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.05.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 wczoraj widziałem mury na żywca kogo to ja poleciłem ze Stanicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 21.05.2009 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 I jak to wygląda? Leszku- dałeś mi wtedy namiary na Mariana D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts